Chata "snů" - jít do půjčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
26.10.15 20:52

Moc díky za všechny rady, tak jako u nás i tady je to tak 50/5O…J9t či nejít..
K dotazu ohledně domu - dům jsme dostali za „pakatel“,tu půlku, jsou to příbuzní, byla jim k ničemu (starší manželé bez dětí). Máme k nim v podstatě „vděk“, zároveň respekt. Vše jsme si spravili dle svého gusta, stěhovat se tedy nechceme.
Děti vadí až poslední dobou, až rostou…Když je zrovna období, že jim děti na zahradě nevadí, mají nevhodné a nevýchovné jednání- takové řeči, co mi prostě vadí, motají klukovi hlavu, „maminka je zlá“ ve srandě apod., prostě i když jim zrovna nevadí, raději je tam nepouštím…Těžko vysvětlovat, to by bylo na dlouho. Děti z toho mají zmatek. Rozpůlit to nejde, když jim cokoliv vysvětluju, co mi vadí, nechápou… Na to si ale nechci stěžovat, byla to naše volba, jen vysvětluji situaci a důvod, proč chci zmizet na pár dní v měsíci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.10.15 22:11
@B4RC3LON4 píše:
Reknite me nekdo co dneska vybudujete bez hypotek s normalni praci

Nic, bydlí v pronájmech a chodí pro příspěvek na bydlení :jazyk: nebo podědili/ rodiče jim koupili a to maj tak právo mlčet a srazit špičky :lol: :lol: Sím tě, takové žvásty škoda číst, protože jediné, nač je rozumné si půjčovat, je nemovitost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
26.10.15 23:02
@Ráchelia píše:
Ahoj holky. Bydlíme v RD, patří nám polovina. Je tu i zahrada, ale moc na ní nechodíme. Majitelům druhé půlky to vadí, máme dvě děti, trochu divoké…Když si pozveme návštěvu ( s dětma), taky to vadí, protože dohromady 4 a více dětí stvoří už pěkný hluk…Ustupujeme, ale občas bych strašně chtěla někam utéct!
Sním o chatě, kde bych mohla vypustit děti, aby si dělaly co chtějí. Kde by jsme pozvali návštěvu, kamarádky s dětma třeba na týden a nikomu by to nevadilo, děti by se vyřádili. Občas sním a hledám v realitkách…
Problém je, že teď jsem jednu takovou, co by se mi moc líbila, našla. Přesně takovou…
ALE! Vždycky jsme si zakládali na tom, že jsme bez půjček, bez hypoték, žijeme si průměrně.
Na tu chatu by nám chybělo 700 000Kč. Mám volné 3 000Kč měsíčně (pronajímám). Teď nájemníky máme, ale co kdyby se odstěhovali…
A taky vůbec nevím, jaké jsou hypotéky, úvěry… Existuje něco takového, 700 000 za 3000Kč měsíčně?
Jak by jste se rozhodli Vy?
Máte chatu? STíháte to? Jste tam spokojení?

Za mě, za téhle situace bych spíš uvažovala nad stěhováním a ne nad chatou :think: Protože nemoci ve vlastním vypustit své děti na zahradu, to bych neskousla :nevim:
Na půjčkách na bydlení není nic špatného, pokud je to nastavené dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
27.10.15 08:29
@Burj Chalifa píše:
pochybuju, že se řev dětí zastaví o dřevěný plot. Chudáci sousedi.

Děti vyrostou a nejsou tam přece pořád. Všichni jsme byli dětmi a měli bychom být tolerantní.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
27.10.15 08:34
@Ráchelia píše:
Moc díky za všechny rady, tak jako u nás i tady je to tak 50/5O…J9t či nejít..
K dotazu ohledně domu - dům jsme dostali za „pakatel“,tu půlku, jsou to příbuzní, byla jim k ničemu (starší manželé bez dětí). Máme k nim v podstatě „vděk“, zároveň respekt. Vše jsme si spravili dle svého gusta, stěhovat se tedy nechceme.
Děti vadí až poslední dobou, až rostou…Když je zrovna období, že jim děti na zahradě nevadí, mají nevhodné a nevýchovné jednání- takové řeči, co mi prostě vadí, motají klukovi hlavu, „maminka je zlá“ ve srandě apod., prostě i když jim zrovna nevadí, raději je tam nepouštím…Těžko vysvětlovat, to by bylo na dlouho. Děti z toho mají zmatek. Rozpůlit to nejde, když jim cokoliv vysvětluju, co mi vadí, nechápou… Na to si ale nechci stěžovat, byla to naše volba, jen vysvětluji situaci a důvod, proč chci zmizet na pár dní v měsíci :)

Jdou ti prostě na nervy už jen svou přítomností. To znám. Člověk to tak nějak neovládne, i když rozum říká něco jiného. Chata a dům - to je náročné, ale i příjemné. Jestli se nezadlužíte moc, šla bych do toho.

• Citovat
  • Upravit
970
27.10.15 12:41

Holky moc děkuju…
Tak jsem ráno šla zase pro lepší náladu zkouknout chatku, a inzerát je stažený, takže se asi prodala :( Tak to je rychlost, byla tam jen týden…
Tak aspoň se nezadlužíme no… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
28.10.15 15:42

@Ráchelia Budou jiné chaty. A co si chatu pronajmout? Já znám plno lidí, co si pronajmou chatu, nic nemusí, jen si užívají a pak odjedou. Stará se majitel. Možná by to bylo lepší řešení. Jinak já osobně bych se odstěhovala. Připadá mi, že ti lidé, co vám dům dali, jsou blázni. Nebo spíš nějací podivíni. Půlku dali, ale vlastně jsou z toho nešťastní, donutila je situace a oni udělali co museli a teď vám to dávají sežrat, i když jsou vlastně rádi, že mají méně starostí. Takhle to prostě je. Chápu, byla to dobrá nabídka a bohužel jste do domu dali statisíce a nechce se vám pryč. Je to takový zvláštní dar nedar. Jediné řešení je si dupnout. Ať chlap na ně vlítne a udělá pořádek. Jinak to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
28.10.15 16:03

@Ráchelia v okolí nemám téměř nikoho, kdo by byl bez hypotéky :nevim: nicméně chata bude práce navíc. pokud to časově budete zvládat, nevidím důvod si „letní sídlo“ nepořídit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
28.10.15 16:04
@Moise píše:
Za mě, za téhle situace bych spíš uvažovala nad stěhováním a ne nad chatou :think: Protože nemoci ve vlastním vypustit své děti na zahradu, to bych neskousla :nevim:
Na půjčkách na bydlení není nic špatného, pokud je to nastavené dobře

s tím nezbývá než souhlasit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí