Chata "snů" - jít do půjčky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
970
26.10.15 18:47

Chata "snů" - jít do půjčky?

Ahoj holky. Bydlíme v RD, patří nám polovina. Je tu i zahrada, ale moc na ní nechodíme. Majitelům druhé půlky to vadí, máme dvě děti, trochu divoké…Když si pozveme návštěvu ( s dětma), taky to vadí, protože dohromady 4 a více dětí stvoří už pěkný hluk…Ustupujeme, ale občas bych strašně chtěla někam utéct!
Sním o chatě, kde bych mohla vypustit děti, aby si dělaly co chtějí. Kde by jsme pozvali návštěvu, kamarádky s dětma třeba na týden a nikomu by to nevadilo, děti by se vyřádili. Občas sním a hledám v realitkách…
Problém je, že teď jsem jednu takovou, co by se mi moc líbila, našla. Přesně takovou…
ALE! Vždycky jsme si zakládali na tom, že jsme bez půjček, bez hypoték, žijeme si průměrně.
Na tu chatu by nám chybělo 700 000Kč. Mám volné 3 000Kč měsíčně (pronajímám). Teď nájemníky máme, ale co kdyby se odstěhovali…
A taky vůbec nevím, jaké jsou hypotéky, úvěry… Existuje něco takového, 700 000 za 3000Kč měsíčně?
Jak by jste se rozhodli Vy?
Máte chatu? STíháte to? Jste tam spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
26.10.15 19:02

@Ráchelia ja byxh si v zivote nepujcila teda :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.15 19:03

@Ráchelia Raději anonymně - nemusím každému povídat, co jsme kde a za kolik koupili… My si chatu pořídili. Za podobnou cenu. také splněný sen. je to chata na horách. Splácíme od 2012 a teď jsme to přeúvěrovali na hypotéku s výborným úrokem a za 3 roky bude splacená. Ale tedy nedáváme jen 3000/měsíc. Čím dýl to budete platit, tím víc v konečné fázi zaplatíte… Též jsem proti úvěrům, ale toto jsou dobře uložené peníze. Kdyby něco, prodat se dá vždy.
každopádně tedy máte naprd bydlení :? Abych se bála vyjít na zahradu a tak podobně. Nebylo by lépe se tohoto baráku zbavit, nepořizovat chatu, ale jít do svého, kde nebudete omezeni?

• Citovat
  • Upravit
3395
26.10.15 19:16

Dva baráky mi připadá takd ydost, hlavně v zimě, nevyužíváš pořádně nic, staráš se o vše…ale jinak 700 tis. pokud nemáte žádné jiné půjčky je úplně parádní půjčka. Zvláště pokud pronajímáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
26.10.15 19:22

My si pořídili chalupu za dva mega, přesně dle našeho gusta. Nemá to tam chybu a ač máme pěkný velký RD, tak jsme tam skoro pořád. Pro děti i dospělé ráj. Začali jsme ji i pronajímat a vydělává to tak, že po md ani nebudu nastupovat do původní práce. A jak stihame? Máme tři děti, s manželem každý svoji práci, já do toho tedy plus chalupu a stihame. Občas je to náročné, ale je to jen o organizaci. Pokud by ses bála splátek, tak to na 3-4 týdny v roce pusť a to ti hravě ten rok hypotéky zaplatí. Sny se nemají snít, ale plnit. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
26.10.15 19:37

Reknite me nekdo co dneska vybudujete bez hypotek s normalni praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.10.15 19:48

Já bych si nikdy na nic jiného než na bydlení nepůjčila…Za mě: pokud bych na to neměla, chatu bych nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2651
26.10.15 19:56

Ty jo to současné bydlení je teda dost naprd, ale když vlastníte půlku domu to nevlastníte i půlku zahrady? Jinak já bych do chaty šla, jak tu někdo psal, prodat se to dá vždy. Každý druhý má hypo na bydlení, tak vy zas máte bydlení svoje a budete mít hypo na chatu, a vyjde to nastejno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.15 20:14

Ahoj pardon za anonym. Bydlíme úplně stejně i s podobným problémem i dětma :) A řeknu ti, že chatu snů jsme nedávno prodali.(vrážet prachy do chaty a do baráku nejme milionáři :(a taky málo času, uklízení doma, na zahradě pak chata zahrada. Tak raději jsme si řekli, že barák rozdělíme přesně na půl(je to zatím ideální polovina)a dám si na svoji přesně změřenou zahradu ploteček, velký altán, bazén obestaven ratanem, nebo něčím přes co nejde vidět. A děti mají přesně ohraničené kde můžou řvát. Nám totiž to chovaní, že je sousedů komplet barák už leze krkem. A k Chatě raději si šetřěte na dovolenou a výlety s dětmi než půjčka.

• Citovat
  • Upravit
2962
26.10.15 20:24

Můžu se vás zeptat, jak se vám podařilo získat hypotéku na pořízení chaty s dobrým úrokem? My jsme zkoušeli kdysi dávno a bylo nám řečeno, že hypo na chatu ne, jedině na bydlení. Ono se už to změnilo? Nabízeli nám jenom nějakou americkou hypotéku se strašným úrokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.10.15 20:26

Já bych do toho šla. Ideálnější by asi bylo kdyby to mohlo být na normální bydlení. Ale jak se psalo víš, vždy se dá prodat a nebo i pronajímat. Když bude nejhůř, tak můžete pronajímat přes sezonou a sami jezdit až když bude volno. A když se zadlužit tak jedině za bydlení i chata je svým způsobem bydlení. Spousta mích znáních se na ně odstěhovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.10.15 20:31
@monrom píše:
Souhlasim s anonymní a rozdělte si zahradu kolem baráku napůl, ohraničte a tam by měly mít děti možnost i řvát. Přeci když bydlíte v jednom, tak se nebudete kvůli druhým omezovat celý život. :zed:
Anebo prodat svou půlku a pořídit si samostatný domek se zahradou.

pochybuju, že se řev dětí zastaví o dřevěný plot. Chudáci sousedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.15 20:47

@JanulaM Nám se teď povedlo zafinancovat chalupu z hypotéky při refinancování - navýšili jsme částku, kterou máme půjčenou, plus to chce malý podvůdek (rada od kamarádky, která v té bance pracuje). Důvod navýšení nesmí být nákup něčeho dalšího, ale třeba majetkové vypořádání v rodině apod. Ale jak se to řeší, když hypotéku nemáte nebo nechcete refinancovat, to nevím.

Pochopte prosím anonym, nechci veřejně probírat, jak řešíme finance.

• Citovat
  • Upravit
43027
26.10.15 20:48

Ja chapu a soucitim, letos jsem prisla o chatu, kterou jsme meli jen dva roky - byla urcena na vydelek a prodala se, jak bylo zamysleno, presto to byla ta moje vysnena chaticka.
nicmene chatu jen tak pro sebe si nemuzeme dovolit.
Vy asi taky ne, ale co se zamyslet nad tim, jestli by chata nemohla taky neco vydelat. Jestli je to v turisticke lokalite a je pekna, mohla by vam ji nejaka agentura pronajimat a vy byste jezdili ty volne terminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.10.15 20:52

Moc díky za všechny rady, tak jako u nás i tady je to tak 50/5O…J9t či nejít..
K dotazu ohledně domu - dům jsme dostali za „pakatel“,tu půlku, jsou to příbuzní, byla jim k ničemu (starší manželé bez dětí). Máme k nim v podstatě „vděk“, zároveň respekt. Vše jsme si spravili dle svého gusta, stěhovat se tedy nechceme.
Děti vadí až poslední dobou, až rostou…Když je zrovna období, že jim děti na zahradě nevadí, mají nevhodné a nevýchovné jednání- takové řeči, co mi prostě vadí, motají klukovi hlavu, „maminka je zlá“ ve srandě apod., prostě i když jim zrovna nevadí, raději je tam nepouštím…Těžko vysvětlovat, to by bylo na dlouho. Děti z toho mají zmatek. Rozpůlit to nejde, když jim cokoliv vysvětluju, co mi vadí, nechápou… Na to si ale nechci stěžovat, byla to naše volba, jen vysvětluji situaci a důvod, proč chci zmizet na pár dní v měsíci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí