Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky chtěla jsem se zeptat můj osumnáctiměsíční syn se chce každou chvilku nosit. Když ho položím na zem zrovna ve chvíli, kdy chce být nošen má hysteráky. Nevím co s tím asi mi odejdou záda
Máte někdo radu co s tím? Díky
No hlavně mi přijde, že v roce a půl je to už dost úlet ne? Jeho brácha po nošení ani nevzdech ![]()
Ahoj, náš má 19 měsíců a taky se teď poslední dobou chce nosit, zrovna dnes venku udělal takovou scénu, že jsme ho museli nést celou cestu, kolikrát nechce ani do kočárku, takže já v jedné ruce prcka a v druhé kočár
Ale myslím, že je to zase za nějakej čas přejde a budou capkat po svých ![]()
@mikky vydržet, když zjistí, že hysterák nepomůže, tak toho nechá. jen to chce pevné nervy..
No asi takhle, ven chodíme s kočárkem (a to jsem jednu dobu chodily úplně bez) prostě má takové období, vylézá jen na hřišti, jinak se veze. Ty scény mi za to nestojej a nosit jí nehodlám (15 kg). Rozlišuju teda vynucovací řev a pomazlení. Ona je dost kontaktní, takže když jen přilítne a chce na pár vteřin pochovat a dostat pusu, tak to dělám ráda, ale nosit jí při přesunech nehodlám.
@martina.se píše:
@mikky vydržet, když zjistí, že hysterák nepomůže, tak toho nechá. jen to chce pevné nervy..
no taky mně to napadlo. On ví že je malé roztomilé stvoření a hraje na tu kartu
ale takhle bysme se asi fakt nikam nedostali ![]()
@mikky píše:
no taky mně to napadlo. On ví že je malé roztomilé stvoření a hraje na tu kartuale takhle bysme se asi fakt nikam nedostali
zkus to ve chvíli, kdy nikam nespěcháš a pod.. zkouší to každé dítko, oni ty potvůrky totiž přesně vědi, že zabrečí a my hned k nim ![]()
No dcera to taky hodně dělala, šla a nejdenou řev a chtěla nosit. Když jsem nechtěla, protože pro záda to není žádný med, tak jsem se zastavila, zvedla, pochovala, pomazlila se, ale pak musela šlapat sama a docela to fungovalo. Jen nepovolit.
Nám budou 2 roky a chce pořád nosit. venku, doma… zkouším různé metody, pomazlit dát na zem, ale je to ječák. podle mě to bude jako s plínkou a nočníkem. přijde na to sama, kdy už nebude chtít
@mikky Mam to same jen 19mesicni, resim to tak, ze kdyz cas mam, tak pochovam, jinak na chate nebo doma ho pri hysteraku (ktery dostane, kdyz nepochovam) v klidu jenom prekrocim a pokracuji v tom v cem musim. Venku pred lidmi ale nosim, na to jsem moc mekka, nechat ho lezet na chodniku, umi to slusne a lidi koukaj a ja se strasne stydim. Nastesti venku jsme spis bud na chate nebo se presunujeme autem. Ale obcas se s nim bojim ven…
A má hysterák jen když nechce chodit? Já mám 19ti měsíční holčičku a posledních 14 dní řve a má hysterák snad úplně kvůli všemu, když nechce chodit, v krámě, když přijdeme někam kde to nezná, doma po probuzení, no prostě stále
už jsme vyřízená, nechápu kde se stala chyba
svádím to na zuby, protože špičáky má sice už kousek špičky venku, ale stále sahá do pusinky..Manžel tvrdí, že je to rozmazlenost
když venku chodíme samotné, tak ji nechám vztekat a naše rychlost je tak 20 metrů za půl hodiny
ale když je venku hodně lidí, tak spíš nosím, taky mám asi jen jedny nervy ![]()
@Martiiiii U nas to bohuzel zacalo, tak v jeho 16m a od te doby jde na zem pri vsem, co se mu nelibi. Takze u nas to zuby nejsou. Mnohokrat jsme o tom s manzelem mluvili a myslime si, ze jde o to, ze nezvlada sve emoce, tak se mu snazime pomoct tak, ze kdyz o neco jde, tak ho teda pochovam a dam mu najevo, ze chapu, ze se zlobi, ale neda se nic delat (neustoupim mu v dane veci, ale dam mu to pochovani, jako gesto toho, ze chapu, ze je kvuli necemu nastvany), ale kdyz je to blbost nebo naschval, tak ho prekracuji a nechavam ho vztekat se… Pokud mas lepsi reseni, nebo kdokoliv, tak se rada priucim. Obcas to byva pred lidmi radna ostuda…