Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Mnoho maminek si stěžuje, že se doma nudí, že jsou opuštěné, a td. To je důvod, proč vznikly a vznikají mateřská centra. Úžasná věc. Maminy nemají už pocit, že když se baví o obsahu plín svých dětí, že je to jen „o hovně“, že je někdo konečně chápe a cítí, děti si vyhrají, prootže jsou zde hračky, které doma (kolikrát ještě) nemají, atd.
Jedna moje kamarádka se na mně obrátila, zda bych i se svými dětmi se zúčastňovala jakéhosi cvičení pro děti ve městě. Zdůraznila, jak je to úžasné (není náborový pracovník, opravdu jen maminka, která tam chodí svičit), a pokračovala tím, že ale bohužel nemůže najít výtvarný kroužek, který by odpovídal jejím představám. A pokračovala, co všechno dělají se synkem doma. A zejména teda venku, pokud to jen jde, doma se prostě nudí. Z dlouhé chvíle, když dítko spí, pere deky. Skříně má už probrané a vyrovnané stokrát.
No, zamyslela jsem se krátce, a řekla, že nikam nejdu. Jsem prostě příliš líná na to, abych strávila půl dne logistikou na to, abych hodinu předstírala, že se bavím. Doma se nenudím, více bych se nudila v tý tělocvičně. Doma se necítím sama (nemyšleno uvnitř čtyřch stěn, ale uvnitř a v okolí našeho domu), nemám problém se s kýmkoli seznámit a navázat rozhovor. S jednou jedinou výjimkou, a to jsou děti. Což je důvod, proč bych se kdekoli v mateřském centru šíleně nudila a šíleně předstírala, jak jsou ty naše dětičky úúúžasné .....
Takže jsem asi drsná výjimka, a navíc pecivál, kde tato vlastnost válcuje vše ostatní.
A jak to máte vy?
P.S. A ne že bych za uherský rok neviděla živou duši, to ne. Jen tu návštěvu tam i onde nemusím mít nutně organizovanou včetně programu … ![]()
Ahoj,já do MC nechodím,nejsem moc společenský typ
a taky se bojím,že bych tam narazila na maminky typu mojí sousedky,které jen říkají:Náš Jeníček už od 5m sedí,od 10m chodí,kousá chleba,kadí do nočníku,a co VY???
Já vím,nejsou všechny maminy takové,aspoň tady na emiminu určitě.
ale i tak mi stačí plavání.I když si myslím,že malému by taky kontakt se stejně starými dětmi prospěl.
Nekamenujte mě prosííím ![]()
Asi už jsem unavená, ale nějak tomu nerozumím, přestože jsem to četla 2×. Tak odpovím aspoň na nadpis. Se starším dítkem jsem chodila semtam, ale byla to víceméně herna, nikdo nám tam nic neorganizoval. Když mu bylo přes rok a půl,tak jsem ještě začla s ním chodit do takového tvořivého kroužku a bylo to fajn. Až mi druhé dítko povyroste, určo budu zas.
Hezky napasné,
částečně souhlasím, přímo do mateřských center nechodím protože mě nebaví se na rodičovské dovolené, kdy se celý den zabývám plínama, papáním a kakáním, bavit o tom samém navíc s cizíma ženskýma a navíc když mě to ani nezajímá jak jejich dětí jí, spí nebo kolik mají zubů. ![]()
Jinak na cvičení chodíme, malá je ráda mezi dětmi, ale není to kvůli mému kontaktu ale kvůli jejímu. Navíc mám pak inspiraci co sní dělat doma v deštivých dnech. Ale i tak nemám doma přebrané skříně a nic nestíhám
![]()
Raději vyrazím s pár kamarádkama na „normální“ pokec o čemkoliv jiném než o dětech i když děti máme s sebou
![]()
momi33 píše:
Ahoj,já do MC nechodím,nejsem moc společenský typa taky se bojím,že bych tam narazila na maminky typu mojí sousedky,které jen říkají:Náš Jeníček už od 5m sedí,od 10m chodí,kousá chleba,kadí do nočníku,a co VY???
ale i tak mi stačí plavání.I když si myslím,že malému by taky kontakt se stejně starými dětmi prospěl.
Nekamenujte mě prosííím
Těmhle typům maminek jsem se vždy úspěšně vyhýbala. ![]()
Taky do MC nechodim,jednou jsem byla s kamoskou v Baby cavarne a docela mi to stacilo.Celou dobu ty zensky vedli reci jen o plinkach a o nocnikach.....a presne jak pise Momi33,nemam potrebu ani slyset,jak se ty maminy predbihaj v tom,ktery dite driv lezlo a chodilo.
A ja jsem takova,ze kdyz to nekde neznam,tak se me tam moc nechce,spis nekam vyrazime s kamoskama a bavime se proste vseobecne.
sieta.m píše:momi33 píše:Těmhle typům maminek jsem se vždy úspěšně vyhýbala.
Ahoj,já do MC nechodím,nejsem moc společenský typa taky se bojím,že bych tam narazila na maminky typu mojí sousedky,které jen říkají:Náš Jeníček už od 5m sedí,od 10m chodí,kousá chleba,kadí do nočníku,a co VY???
Nekamenujte mě prosííím
Já se té krasavici snažím taky vyhýbat,ale někdy mi přijde,že ona na mě čeká.
Zatínám zuby,abych jí něco neřekla,když malého posazovala,a teď ho tahá za ruce,abych viděla,jak chodí.A to je přeci o 2 m mladší než ten náš!! ![]()
Panuška píše:
Hezky napasné,částečně souhlasím, přímo do mateřských center nechodím protože mě nebaví se na rodičovské dovolené, kdy se celý den zabývám plínama, papáním a kakáním, bavit o tom samém navíc s cizíma ženskýma a navíc když mě to ani nezajímá jak jejich dětí jí, spí nebo kolik mají zubů.
Jinak na cvičení chodíme, malá je ráda mezi dětmi, ale není to kvůli mému kontaktu ale kvůli jejímu. Navíc mám pak inspiraci co sní dělat doma v deštivých dnech. Ale i tak nemám doma přebrané skříně a nic nestíhám
Raději vyrazím s pár kamarádkama na „normální“ pokec o čemkoliv jiném než o dětech i když děti máme s sebou![]()
![]()
přesně jak píšeš ![]()
Já tam chodím a chodím tam ráda. Já jsem zase líná vymýšlet pořád pro kluka zábavu sama. Běhat s ním po bytě a zpívat pásla ovečky se mi nechce
, v MC je nás zpívajících trotlů víc. ![]()
Ve volné herně se kluk zabaví sám líp, než doma. Ajá mám chvíli klid. Beru to jako alternativu za hřiště, když je hnusně.
Tak já se starším teda chodila a taky spíš proto, aby byl v kontaktu on, ne já. Ale měla jsem obrovskou výhodu v tom, že tam chodila kamarádka, která taktéž jako já neměla potřebu celou hodinu a půl vykládat o plínách a tom, co její dítko umí … takže si myslím, že na tom rozhodně nic není … ty řeči podle mě spíš pramení z toho, že se tam ty maminy neznají a tak jejich jediné společné a zároveň nevyčerpatelné téma jsou děti. Když máš kamarádku, s kterou toho máš společného víc, než jen to děcko, tak je to, myslím, faň strávený čas pro oba - tebe aj to děcko ![]()
Jinak ještě dodám,že kamarádka cvičitelka má jakousi „pohybovou přípravku“ pro děti od 18-ti m,a tam bych tedy taky ráda chodila,ale hlavně kvůli malýmu…
Ahoj, do MC také nechodím, ale doma bych moc dlouho nevydržela. Ráda chodím na návštěvy a rozhodně se nemusím bavit jen o dětech. Doma mi to přijde nuda. Když někam s dcerou vyrazíme, tak jsem šťastná a konečně nemusím myslet, co budu vařit k obědu, že je potřeba uklidit, prostě potřebuji pro život trochu změny a né jen ten koloběh.
momi33 píše:sieta.m píše:Já se té krasavici snažím taky vyhýbat,ale někdy mi přijde,že ona na mě čeká.momi33 píše:Těmhle typům maminek jsem se vždy úspěšně vyhýbala.
Nekamenujte mě prosííím
Zatínám zuby,abych jí něco neřekla,když malého posazovala,a teď ho tahá za ruce,abych viděla,jak chodí.A to je přeci o 2 m mladší než ten náš!!
To je děs, chudák dítě, co má takovou matinku
Já znala jednu, která se chlubila, že dáva 5-ti měsíční dítě do chodítka a v tu ránu jsem věděla, že bych si s takovou nikdy už nepovídala, pač by se mi otvíral nůž v kapse
Někdy si říkám, že by některé před otěhotněním měly projít psychotesty ![]()
já se taky zřejmě zařadím do klubu nesnáším mateřská centra, chodily jsme pár lekcí do hudební školičky, ale tak nějak mě nebavilo hopsat jako koníček do rytmu, usmívat se u toho jako momentálně postižený a ještě do toho skřehovat svým hudebně nadaným hlasem
, šišlání na plyšového tuleňě byla pro mě jasná volba ![]()
doma čteme spolu knížky, učíme se zvířátka, hrajeme si, stáhla jsem si z netu cvíčení pro mámy s dětma a zabavíme se samy, a dětiček máme kolem se taky dost
Já bych snad i chodila, ale musela bych mít s kým. Sama se tam nevydám, na to prostě nemám kuráž nebo jak to napsat. Až se vysekám z nachlazení, tak už mám zjištěno, kde se u nás poblíž cvičí. To bych opravdu chtěla. Sice je to pro děti od roka a půl, ale doufám, že nás vezmou, protože plavat už nechodíme a já malého nutně potřebuju dostat mezi jiné děti. Já se seznamuju špatně, sama hovor nezačnu a ty zdvořilostní fráze už mi lezou krkem ![]()