Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušenosti s touto metodou potratu můžeš najít např. tady:
https://www.emimino.cz/…osti-514791/
@Anonymní píše: Více
Můžeš mě napsat zprávu, nechci veřejné moc o tom psát do detailu
Dobrý den,
vložím Vám sem i svojí zkušenost. Většinou všichni vyhledáváme všechno na internetu a diskuzích.
Od roku 2018 beru antikoncepci, v roce 2022 jsem změnila značku.
V listopadu 2025 jsem očekávala menstruaci, ale nedostavila se. Což se mi dělo často, ale test jsem si dělala pokaždé. Bohužel tentokrát byl pozitivní. S manželem máme již dvě děti a jsme takto spokojeni. Vím, že mnoho páru nemůže mít děti, stále jsem to měla v hlavě, ale naše rozhodnutí bylo jasné (interrupce)
Po vyšetření u doktorky jsme se domluvily na chemické interrupci.
V pondělí 8.12. jsem tedy šla pro první lék do nemocnice. Nebylo mi po něm nejlépe od žaludku. Ustála jsem to a po hodině v čekárně jsem odjela domů. Celý den jsem byla v pořádku.
V úterý večer mi začaly takové malé kontrakce a začala jsem později večer krvácet ne moc. Ve středu ráno opět do nemocnice pro druhý lék. Již tam začala být menstruace opravdu silná. Šlo ven všechno co mělo. Po druhém prášku mi zle nebylo vůbec.
Krvácela jsem cca přes týden, taková silnější menstruace.
22.12. Kontrola ultrazvukem a jen malá sraženina, která má odejít s menstruací.
9.1. klasická menstruace.
19.1. Poslední kontrola a všechno v pořádku.
Byla to trochu větší hormonální horská dráha. Ale dalo se to zvládnout.
Snad to někomu pomůže.
Já jsem tím prošla v listopadu. V nemocnici kvůli neprospívajícímu těhotenství podané dvě tabletky misoprostolu. Předtím ještě jeden kontrolní ultrazvuk, odběr krve, kontrola krevní skupiny. Buď ještě v nemocnici (cca do 60 min) nebo do pár dnů by se mělo spustit krvácení. U mě se něco trochu spustilo po týdnu, ale spíš jen špinění. Volala jsem do nemocnice, řekli mi, že mám ještě týden počkat a pak kdyžtak přijít. Za tři dny se mi začalo spouštět krvácení, 14. den po tabletkách mě odvezla sanitka, začala jsem šíleně krvácet, v děloze se mi udělala dvě koagula velká jak menší mandarinka, které tělo vypudilo jako kdyby porodními kontrakcemi. Horší bolest a sílu krvácení jsem nezažila. Nakonec jsem i přes velkou ztrátu sliznice a krve musela stejné druhý den na revizi. Já osobně už bych nikdy na farmakologické ukončení těhotenství nešla, rovnou revize.
U mě farmakologické ukončení bohužel nedopadlo. Po dvou týdnech neustálého krvácení se přidaly bolesti břicha, které se stupňovaly a kontrola ukázala, že tam je ještě stále hodně zbytků. Toho jsem se obávala i když jsem doufala, že se to prostě odloučí a já nebudu muset na revizi, protože tohle je prý šetrnější.
Nakonec jsem na revizi byla a teď čekám a děsím se jestli tam zase něco nezbylo, protože už vše vidím jen pesimisticky. Kdyby se to lékama podařilo, přišlo mi to docela v pohodě, ale každá na to reaguje jinak. Já měla doma u toho ročního syna a i když mi to bylo líto, nějak tragicky jsem to krvácení ani občasnou vyloučení tkáně tragicky nebrala. Doufala jsem, že to odkrvácím a vrátím se do běžného života, hlavně že se synovi budu moci věnovat zase na plno a chodit s ním po 6ti nedělí plavat. Bohužel houby s voctem a kdoví, kdy budu konečně v pořádku. Těžko říct jak bych to brala na další pokus nebo při úplně prvním těhotenství. Každý to má jinak. Pro mě bylo farmakologické ukončení rozumná volba kteoru mi doporučili i nezávisle na sobě 2 doktorky. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, bohužel mě čeká chemická interrupce. Nechci psát moc detailů. Ale ráda bych si přečetla nějaké aktuální zkusenosti
jak to probíhá u doktora? Jak to pak probíhalo doma?