Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rádi bychom si na zahradu pořídili chemické WC, používáte ho někdo? Jaké máte zkušenosti? Je potřeba speciální toaletní papír? Jak často se do něj leje ta dezinfekce? Jak se umývá? Díky předem za vaše zkušenosti.
Měli jsme ho na chatičce (a moje oblíbené zařízení to nebylo, ale díkybohu za něho) - papír se kupuje speciální (před lety stával nehorázné peníze) - nebo se na záchod pořídí zavírací koš, kam se použitý papír odkládá (hnusné, ale levné. Obsah koše jsme pálili na ohni nebo vozili do popelnice). Kombinovali jsme oba způsoby. I když moje nejoblíbenější varianta spočívala v odbíhání do přírody…
Desinfekci jsme lili po každém čištění, díky odbíhání k pampeliškám to bylo na jaře po odzimování a podzimním čištění…
To jsme kopali jámu, do které se obsah toalety vylil a zakopal. Mám vzpomínky na měkce houpavý povrch po zakopání obsahu a zahrnutí zeminou…
Ptej se, ráda odpovím na technické detaily…
Díky, netušila jsem, že je to tak složité.
Papír do chemického WC jsem viděla, stojí 100,– za 4 role, což je celkem dost, ale vedle bychom použitý papír asi neodkládali. Hlavně jsem netušila, že se pak obsah musí vylít a zakopat, obávám se, že na to nějak není místo.:-(
Je to dobrá věc, máme jej už několik let na chatě v boudičce na nářadí, protože je i po užívání chemie, do toho WC určené, dost cítit. Toalet, papír i chemie je drahá, proto jsme od toho upustili a dáváme do WC jen trochu sava a použitý papír dáváme do igelit, svačinových pytlíčků a do igelitové tašky, kterou ještě máme v odpadkovém koši s víkem. Když je záchod plný - většinou v dešti vyléváme v přírodě do trnkového porostu, kde nechodí lidé ani pejsci, žádnou škodu to nikde nedělá
papírový odpad dáváme do popelnice nebo spálíme ![]()
Dobrý den,
rádi bychom pořídili chemické wc na zahradu, ale nevím si rady s používáním chemie a jaké wc pořídit.
Přirozeně jsem chtěla koupit druhé nejlevnější wc, které na internetu najdu, kvůli zlodějům, tzn. s nádobkou na 20 litrů odpadu.
Netuším, jakou chemii vybrat. Myslela jsem si, že koupíme chemii, která se nalije do wc a odpad rozkládá, ale v návodech jsem četla, že je účinnost jen cca 2-3 dny. Poradíte prosím, jak a co vybrat, abych nemusela každý víkend kupovat novou chemii a vylévat nádržku???
Děkuji