Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím vás o radu. Máme doma v kuchyni takové malé broučky, vypadá to jako kmín s nožičkama, bylo to v mouce, cukru, koření, nevíte co to je a jak se toho zbavit?
Co to je, to nevím, ale potraviny bych prohnal mrazničkou a máš jistotu, že nepřežijou…
a nejsou to moli? nebo tak něco? v drogerii prodávají lepící proužky do skříněk , tak se na to zeptej.
podle mne je to potemník skladíštní,žere všechno na co narazí
Já bych to viděla spíš na ty pidimravence, prý se takhle objevují ve špajzkách a tak… Ale jak se jim říká a co na ně platí nevím ![]()
Taky jsem ty potravinove moly mela, zjistila jsem okdud lezou to misto jsem pak poradne vycistila a vyhodila podezrele koreni,atd. Pak jsem koupila od Biolitu takovy papirovy lapac na moly a jeste se jich tam par chytlo. Od te doby mam klid, ale davam si bacha na spravne skladovani potravin, ty potvurky se chytaji na otevrene koreni, mouku,atd..
Jj, ty broučky jsme doma taky měli. Nejsou to moli ani mravenci. Podařilo se mi jich zbavit jen vyhozením všech napadených potravin - mouky, cukr, koření, obalovací směsi + umytí celé spíže a potravinové skříně. Několikrát se to opakovalo. Už jsem to ale pomalu vzdávala a pak byl najednou klid (ten trvá už 3 roky). O žádném přípravku na jejich hubení nevím.
Jo a se skladováním toho moc nenaděláš (jako dobře uzavírat balení). Prožrali se sáčkama, do neotevřených balení koření. Dostali se prostě všude.
Prohledej všechno a vyházej strouhanku a takové věci. Ty mrchy milují chleba, housky. A hlavně opravdu prošmejdi kde co. My měli housku spadenou za linkou a ty svině se tam líhly ![]()
Mol to není a tuším, že ani potemník se to nejmenuje (zeptám se manžela, ten má lepší paměť).
Jéé, kmín s nožičkama, přesně to máme taky… jestli máte někdo fungující radu, sem s ní…
Ale já je teda nemám v potravinách, aspoň jsem za poslední půlrok nic napadeného neobjevila… mně občas prostě lezou po lince nebo po podlaze.
hmmm, tak to mi tu v bytě taky leze, ale z kuchyně to není. Máme je hlavně v obýváku a dětském pokojíku. Spíš mám pocit, že se stahujou z venku, protože občas nějakého najdu na parapetu
Ale jak se jich zbavit, to nevím.
Ahoj všichni, taky jsem doma objevila ty broučky co vypadají jako kmín, všechno jsem ze špajzu vyhodila, byli hlavně v sáčku s kroupami, pravděpodobně se odtamtud roznesli do všech potravin, mouka, cukr, strouhanka, no prostě ve všem. Vše jsem vymyla a všude nastříkala biolit na lezoucí hmyz. Nejsem teď doma, ale dnes to jedu zkontrolovat, tak dám vědět, jak jsem je zničila..nebo oni mě? ![]()
@jita741 to je potemník, nakoupila jsem si zásobu mouky a vychodila jsem asi 3 pytlíky, jsou už tam malý nakladli si už larvy, takže jsem totál vytočená, jestli to uuž nemají na krámu a pak se to přenese do ostatních mouk
@markytk já se toho zbavila díky LOCK LOCK dózám. Taky mi lezly do strouhanky, mouky. ALe od doby, co mám potraviny v těch d=ozách, je klid…a taky než to dám do dozy, tak to přemrazím
@alena36 no jo ale jak je velká ta doza velká, do dozy se mi nic nedostane, ale když mám zásobu v pytlíkách tak se tam dostanou
![]()