Hmyz v kuchyni

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
20.4.10 22:30

Hmyz v kuchyni

Ahoj holky, prosím vás o radu. Máme doma v kuchyni takové malé broučky, vypadá to jako kmín s nožičkama, bylo to v mouce, cukru, koření, nevíte co to je a jak se toho zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
20.4.10 22:33

Co to je, to nevím, ale potraviny bych prohnal mrazničkou a máš jistotu, že nepřežijou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.4.10 22:33

a nejsou to moli? nebo tak něco? v drogerii prodávají lepící proužky do skříněk , tak se na to zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
20.4.10 22:56

podle mne je to potemník skladíštní,žere všechno na co narazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
20.4.10 22:56

Já bych to viděla spíš na ty pidimravence, prý se takhle objevují ve špajzkách a tak… Ale jak se jim říká a co na ně platí nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.4.10 22:58

Taky jsem ty potravinove moly mela, zjistila jsem okdud lezou to misto jsem pak poradne vycistila a vyhodila podezrele koreni,atd. Pak jsem koupila od Biolitu takovy papirovy lapac na moly a jeste se jich tam par chytlo. Od te doby mam klid, ale davam si bacha na spravne skladovani potravin, ty potvurky se chytaji na otevrene koreni, mouku,atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
20.4.10 23:35

Jj, ty broučky jsme doma taky měli. Nejsou to moli ani mravenci. Podařilo se mi jich zbavit jen vyhozením všech napadených potravin - mouky, cukr, koření, obalovací směsi + umytí celé spíže a potravinové skříně. Několikrát se to opakovalo. Už jsem to ale pomalu vzdávala a pak byl najednou klid (ten trvá už 3 roky). O žádném přípravku na jejich hubení nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
20.4.10 23:37

Jo a se skladováním toho moc nenaděláš (jako dobře uzavírat balení). Prožrali se sáčkama, do neotevřených balení koření. Dostali se prostě všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
21.4.10 06:34

Prohledej všechno a vyházej strouhanku a takové věci. Ty mrchy milují chleba, housky. A hlavně opravdu prošmejdi kde co. My měli housku spadenou za linkou a ty svině se tam líhly :cert:
Mol to není a tuším, že ani potemník se to nejmenuje (zeptám se manžela, ten má lepší paměť).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
21.4.10 08:43

Jéé, kmín s nožičkama, přesně to máme taky… jestli máte někdo fungující radu, sem s ní…

Ale já je teda nemám v potravinách, aspoň jsem za poslední půlrok nic napadeného neobjevila… mně občas prostě lezou po lince nebo po podlaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
21.4.10 09:28

hmmm, tak to mi tu v bytě taky leze, ale z kuchyně to není. Máme je hlavně v obýváku a dětském pokojíku. Spíš mám pocit, že se stahujou z venku, protože občas nějakého najdu na parapetu :think: Ale jak se jich zbavit, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Inči28
28.5.13 07:10

Ahoj všichni, taky jsem doma objevila ty broučky co vypadají jako kmín, všechno jsem ze špajzu vyhodila, byli hlavně v sáčku s kroupami, pravděpodobně se odtamtud roznesli do všech potravin, mouka, cukr, strouhanka, no prostě ve všem. Vše jsem vymyla a všude nastříkala biolit na lezoucí hmyz. Nejsem teď doma, ale dnes to jedu zkontrolovat, tak dám vědět, jak jsem je zničila..nebo oni mě? :evil:

• Citovat
  • Upravit
298
16.11.14 13:52

@jita741 to je potemník, nakoupila jsem si zásobu mouky a vychodila jsem asi 3 pytlíky, jsou už tam malý nakladli si už larvy, takže jsem totál vytočená, jestli to uuž nemají na krámu a pak se to přenese do ostatních mouk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
16.11.14 14:18

@markytk já se toho zbavila díky LOCK LOCK dózám. Taky mi lezly do strouhanky, mouky. ALe od doby, co mám potraviny v těch d=ozách, je klid…a taky než to dám do dozy, tak to přemrazím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
16.11.14 15:34

@alena36 no jo ale jak je velká ta doza velká, do dozy se mi nic nedostane, ale když mám zásobu v pytlíkách tak se tam dostanou :( :( :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný