Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má podezření na tuhle alergii, projevuje se mu to tak, že ráno jak vstane, pořád prská, pak to přejde, venku neprská. Teď jak se ochladilo mu už i teče z nosu.
Ráda bych se o této alergii dozvěděla víc, můžete mi prosím napsat zkušenosti, léčbu, léky, klidně i u dospělých, budu ráda, díky.
Já to mám taky, zdědila jsem to po mamce…ale asi moc neporadím a nepomůžu, nic s tím nedělám, neřeším to
Prostě s sebou všude tahám kapesníky
, v zimě prskám kvůli tomu, že je zima, v létě kvůli pylům, takže jsem zvyklá.
Ahoj, ségře se to projevovalo jen tak, že v zimě jí na puse vyskákaly bílé fleky… pomohly jen klasické léky na alergie, ale zase ona to měla jen občas, tak to moc neřešila.
Manžel má taky, projevuje se to tím že mu od podzimu do jara teče častěji z nosu, prostě jen smrká. Dle potřeby si popř. vezme Zyrtec nebo si šplíchne Nasofan sprej co má od alergoložky, jinak nic
Nedávno tu bylo na toto téma, koukni na to ![]()
https://www.emimino.cz/…rgie-110704/
Ahoj holky, u syna (budou mu v listopadu 3 roky) se paradoxně během léta objevila zřejmě tato alergie. Vždy to přišlo ve chvíli, kdy se ochladilo a do toho ještě třeba pršelo nebo bylo vlhko. Vždy mu na těch částech těla, kde neměl látku, vyskákala kopřivka (poprvé jsme si skutečně mysleli, že spadnul do kopřiv). Takže stehýnka, ruce, tváře… poprvé to měla tak moc až jsme zajeli do lékarny a ty nám doporučili Fenistil (který nám poté potvrdila i dětská doktorka a alergoložka). Vždy, když se to potom malému objevilo, si syn o kapičky říkal sám, asi ho to opravdu svědí. Jiné příznaky nemáme jako rýmu nebo případně reakci na zmrzlinu apod. Alergoložka ho otestovala, nic nezjistila a uzavřela to tím, že je to zřejmě nějaký typ chladové alergie. Teď o víkendu jsme byli po ránu venku a už byla celkem zima (asi 9 stupnu) a vzhledem k tomu, že byl oblečený, udělala se mu vyrážka jen na tvářičkách. A na co se chci zeptat - bojím se, že při větší zimě to bude horší a horší - máte některá zkušenost s tím jak ho chránit? Myslím tím, jestli pomůžou nějaké ochranné krémy. Nikde jsem se o tom nedočetla. Samozřejmě mohla bych ho zakuklit, ale pochybuju, že by si to nechal a navíc, kdybych mu v 10 stupnich dala na hlavu kuklu, tak se uvaří. Děkuji moc za případné reakce.
Mám alergii na chlad a teď se to zase projevuje hodně. Poradí mi někdo nějaký krém? Moje ruce vypadají strašně. Nohy jsou letos na tom zatím ještě dobře.
@misicka 149 otazka bude znit asi tupe:muze konopnou mast pouzivat i trilety dite?
@mikacka já to dávám i na novorozenou dceru, doktorce sem to řekla a nemá stím problém
@Sára 1 vždycky si seženu doma dělanou poctivou mastičku, ty s lékárny sou na prd
@misicka 149 diky, tak to zkusime. V nemocnici nam radili modrou indulonu, ale ta bud nezabira a nebo manzel včera namazal slabou vrstvu, pac to co mu chudinkovi včera vyskakalo na obliceji, byl mazec…pak uz se to slilo do jednoho velikyho pupenu.
@mikacka Modrá indulona je super, mažu tím i děcka, ale pokud je problém tak mažu konopnou mastí synovi sem tím vyléčila i exém po antibiotikách a to měl opravdu hrozné, ale opravdu to chce sehnat poctivou. A indulonu používat na promazávání.
@misicka 149 oni nam to poradili spis jako ochranny krem…tak uvidime…exemem jako maly taky trpel, ten tedy vicemene ustoupil, ale tohle je tedy mazec.