Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky starších kluků, chtěla jsem se zeptat, jestli pro ně také tak obtížně sháníte obuv. Často se setkávám, že dětské klučičí boty mají tak do čísla 35 a pak nic
pak mají zase pánské a ty jsou tak od 40. A mezi tím sehnat chlapeckou botu mi dá někdy dost zabrat. Kolikrát jsem mu už koupila sportovní boty č.36 třeba černé, ale byly určené jako dámské. Naštěstí jsou kolikrát tak univezrálního vzhledu, že to není znát. Máte to taky tak, nebo prostě jen neumím shánět?
Ahoj,
děti teda takhle velkou nohu zatím nemají, ale koukla jsem na mého oblíbeného výrobce Fare a ti mají i boty ve vel.36, 37 a nezdají se mi špatné.
http://shop.fare.cz/…ts/zbozi.php?…
Tak přesně to znám, jeden syn má 36-37 a druhý 38-39 a sehnat boty je nadlidský výkon. A když už konečně nějaké seženeme tak se klukům nelíbí ![]()
Laaja, díky za tip, nakupuješ bez zkoušení nebo mají někde prodejnu? Jsem z Prahy a přiznám se, že když jdeme pro boty, tak zamířím do OC a projdu všechny krámky s botama, Baťa, Humanic, Reno, Deichman a podobné, co tam jsou. Po netu jsem boty ještě nekupovala.
Stokova, můj je takový miláček, že je mu to naštěstí jedno, když couráme po krámech, stejně sedí mezi prťatama u pohádky, co tam pouští a ani neví, co si zkouší ![]()
@delice
teď už bez zkoušení přes net, prostě přeměřím nohu a beru o velikost až dvě větší. Jinak prodejna Fare je na Budějovické v tom DBK, ale boty jsou tam drahé. Lepší je boty vyzkoušet, a pak objednat přes net. ![]()
http://www.fare.cz/…s_detail.php?…
Já kupuju u Deichmana, nejstarší má právě 36 a je to souboj, ale sehnat se dá…
@delice jo a ještě mě napadlo, objednávám od jedné paní na mmb. Má věrnostní slevy, takže boty jsem ještě tak o 100kč levnější a od 500kč nahoru se neplatí poštovné.
Ahoj všem, v Berouně je prodejna Bubu botičky, www.e-detska-obuv.cz, hodně zákazníků sem jezdí i z Prahy. Spoustu bot mají i ve vel. 40, najdete tu např. Ecco, Richter, Keen, Superfit, Geox…
Lenka
S dovolením obnovuji. Synovi narostla noha do velikosti bot 36, jenže je mu teprve 6,5, takže řeším bačkorky do školy. Problém
. Jeli jsme dosud Fare, ty končí na 35, v Žirafíkovi mi řekli, že už budu mít se zdravotnickými bačkůrkami smůlu.
Chci, aby měl stále pevnou patu (i je to požadavek školy), aby botička byla lehká a měkká a rozumně větrala. Museli jsme teď narychlo koupit v Deichmanovi takové plátěnky na sucháč, ale nadšená z toho nejsem (syn jo
) - už jen proto, že o kvalitě bot z tohoto řetězce mám své mínění ![]()
Jak to řešíte vy? Asi mi nikdo moc neporadí, předpokládám, že obvykle mají kluci tuhle velikost až tak ve 3,4. třídě a to už zvládnou nějaké pantofle
Mě napadly akorát sandálky, ale říkám si, že zase kvalitní sandála stojí i litr, což teda na „bačkory“ je poměrně pálka ![]()
@unuděná tak možná do těch plátěnek pořídit kvalitní ortopedické vložky ![]()
Řeším stejný problém, syn má tedy zatím vel.33, ale kupujeme na přezutí kvalitní sandálky (Fare, Protetika) s pevnou patou a ano je to pálka a špatně se shání.
@ivik21 Vidíš, to je možná dobrej nápad, dík ![]()
@fiveta Fare stojí kolem 400,–, my konkrétně kupovali u nás s věrnostní kartičkou za 365,–, to mi přijde dost v pohodě. Tady můžeš objednat rovnou na eshopu, my jedeme teď už i s dcerou takhle vždy o číslo nebo dvě větší, sedí vždy stejně dobře:
https://www.fare.cz/…ory-a-papuce
@unuděná
díky za tip, já objednávám většinou ty Protetiky a jsou vesměs kolem 1000,–
. a i do sandálků má vložku, vkládáme na suchý zip do všech bot. Proto ta pevná pata, aby mu to tam drželo.. když jsem viděla, jak v plátěnkách šmajdá, tak jsem rychle pořídila ty sandály.