Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mam chloe uz nejaky ten rok a ted kdyz jsme je zpet nasazovala po porodu a kojeni, tak jsem je zacla brat tak jak jsem si je vyzvedla z lekarny
tim jsem si upravila cyklus a je to ![]()
Aha, tak to je taky dobrý řešení, jen asi nepusobí hned že?
Pokud začneš brát první den MS, jsi chráněná ihned. Pokud začneš brát 2-5 den MS, jsi chráněná po týdnu. Pokud začneš brát kdykoliv jindy, jsi chráněná až od dalšího platíčka ![]()
@janibubi píše:
Aha, tak to je taky dobrý řešení, jen asi nepusobí hned že?
a vis proc se nazahuje HA v 1. den menstruace?.. aby stihl nastartovat ochranny cyklus nez MS skonci… takze kdyz nasadis mimo MS tak si ten tyden pockas (budes se chranit) veskera HA ma nejakou dobu nez zacne spravne ucinkovat ![]()
Tak stím týdnem si počkám to není problem…Díky moc za rady holky.
@Verca1989 píše:
Pokud začneš brát první den MS, jsi chráněná ihned. Pokud začneš brát 2-5 den MS, jsi chráněná po týdnu. Pokud začneš brát kdykoliv jindy, jsi chráněná až od dalšího platíčka
no to cumim na drat taka kravina?
vzdy je tam prodleva 7 dni… zadny ze kdyz hned tak hned kdyz pozde tak tyden a kdyz jindy tak az po 21 praskach?? jezis
![]()
@Evelline píše:
no to cumim na drat taka kravina?![]()
vzdy je tam prodleva 7 dni… zadny ze kdyz hned tak hned kdyz pozde tak tyden a kdyz jindy tak az po 21 praskach?? jezis
![]()
![]()
@Evelline mluvím o začátku braní, tedy o úplně prvním platíčku, pak už je ochrana nonstop, i v 7mi denní pauze, pokud se prášky berou správně…
@Verca1989 píše:
@Evelline mluvím o začátku braní, tedy o úplně prvním platíčku, pak už je ochrana nonstop, i v 7mi denní pauze, pokud se prášky berou správně…
Teda Verčo ještě, že tě tady máme
,to by přibilo jinak těhulek he he.
@janibubi mám o tom nastudováno dost, jelikož teď mít druhé dítě fakt nechci, to by mě asi kleplo ![]()
@Verca1989 píše:
@janibubi mám o tom nastudováno dost, jelikož teď mít druhé dítě fakt nechci, to by mě asi kleplo
Já práve chtela, tak sem prestala jest a ted zrovna kvuli dostavení baraku atd raci jeste pockam…
Ahoj holky, chtěla jsem se více méně jen ujistit - beru Chloe už několik let pravidelně, nicméně teď nedávno jsem potřebovala asi na měsíc vysadit. No a včera jsem začala brát znovu, jenže to nebylo ani 1. ani žádnej jinej den menstruace, je to spíš ke konci cyklu, protože bych se teď další menstruaci ráda vyhnula.
A tak se ptám - budu chráněná už po týdnu braní pilulek nebo vážně až po měsíci, jak tady píše Verča? Protože verzi „chráněná až od dalšího platíčka“ slyším poprvé, ale v letáku tuhle situaci vůbec neřeší, píšou jen 1. den - chráněná okamžitě, 2. - 5. den chráněná až po týdnu. Máte s tím některá zkušenost? Budu vděčná za jakékoli info, díky moc ![]()
No v letáčku o tom nic nepíšou protože předpokládají že prásky začneš brat první den MS… takže během MS je malý předpoklad sex a vůbec otěhotnění, takže po 5 dnech ms už ses normálně chráněná. Já bych si teda dala pozor…
@Emsie píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se více méně jen ujistit - beru Chloe už několik let pravidelně, nicméně teď nedávno jsem potřebovala asi na měsíc vysadit. No a včera jsem začala brát znovu, jenže to nebylo ani 1. ani žádnej jinej den menstruace, je to spíš ke konci cyklu, protože bych se teď další menstruaci ráda vyhnula.
A tak se ptám - budu chráněná už po týdnu braní pilulek nebo vážně až po měsíci, jak tady píše Verča? Protože verzi „chráněná až od dalšího platíčka“ slyším poprvé, ale v letáku tuhle situaci vůbec neřeší, píšou jen 1. den - chráněná okamžitě, 2. - 5. den chráněná až po týdnu. Máte s tím některá zkušenost? Budu vděčná za jakékoli info, díky moc
ano, v tomto případě jsi opravdu chráněná až od dalšího platíčka. Jen teda počítej s tím, že tělo se může chovat všelijak, můžeš špinit, krvácet i mimo „cyklus“, protože vysadit prášky na měsíc, to je šílenost ![]()
Holky, tabletky jsem už brala, ale ted sem si udelala tak 4.mesice pauzu. Jen me zajímá jestli máte nekterá zkusenost jestli se dají zacít užívat i jenej den nez 1 mentruační.
U některých to jde i 5.den,ale musí se 7.dni použít i jiná ochrana…V návodu to nemůžu najít. Děkuji