Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se jen zeptat jakou používáte antikoncepci a jak jste spokojení. Já první měsíc používám Mirelle a nějak se mi zdá že mám dlouhou menstruaci. Už týden, poslední dny jen takové špinění, může to být tím? A dneska se cítím jako kdyby měla zasepřijít.
Ahoj, já Mirelle užívám skoro dva roky a nemůžu si stěžovat, menstruaci mám tak 3-4dny, a pravidelnou ![]()
@cimbík píše:
Ahoj, já Mirelle užívám skoro dva roky a nemůžu si stěžovat, menstruaci mám tak 3-4dny, a pravidelnou
nejsem blbá začíná se brát 1 den cyklu že?
@bobin píše:
nejsem blbá začíná se brát 1 den cyklu že?
No buď první den menstruace nebo 2-5, ale to pak minimálně 7dní nutno používat jinou ochranu. Jinak ale jako každá antikoncepce, počítej myslím tak 3měsíce než si tělo zvykne. Alespoň tak mi to řekla mudra.
@cimbík jo a ještě takovej blbej dotaz
nemůžu otěhotnět já to beru teprve týden a asi předevčírem si přítel nedával pozor a já jsem pak zjistila že ještě špiním ale už beru ty prášky
![]()
Pokud jsi předtím žádnou antiko neužívala a první prášek jsi vzala 1.den menstruace měla by už by si být chráněná
Ahoj ještě jednou se zeptám nemáte někdo zkušenost stím slabým krvácení? Minulý pátek jsem začala brát antikoncepci a tým pádem mi začala menstruace a dneska už je 10 den a včera jsme se s přítelem milovali a já měla po styku krev.
Pokud s antikoncepcí začínáš, tak první 3 měsíce se může dít cokoliv, tělo si na hormony musí zvyknout. Jinak jak je psáno výše, pokud jsi první tabletku vzala první den MS, jsi chráněná ihned.
@Verca1989 Ok děkuju. Já už teda antikoncepci brala ještě před otěhotněním a to docela dlouho a nic jsem neměla .Ted zas teda po dlouhý době a tak snad je to k tomu
Zdravím děvčata. Jaá jsem si pořídila antikoncepční tyčinku nexplanol a jsem a ním velmi nespokojená. V době kdy jsem brala klasickou HA jsem nemela problémy. Přesně na hodinu pravidelnou menstruaci, dokonalou pleť a chuť k sexu. A teď nemám ani jedno z toho. Menstruaci si dělá co chce např. 3 měsíce v kuse je hnus. Můj gyndar mi to srovnává porad orgametrilem, tak je to malinko lepší, ale tuhle cestu antikoncepce sem zvolila, protože není hormonální a stejně do sebe ty hormony musím prát. V obličeji vypadat jako pubertak a o zádech ani nemluvím, chuť k sexu je na bodu mrazu. Takže pro me tohle rozhodne NE! Ještě že jsem si to nechala zavést v UK, tam je to zadarmo. Kdybych tady za to vyplázla 5500,– tak me asi klepne.
![]()
@bobin Ahojky,ja pouzivam Lndy nette 20 a jsem spokojena, pouzivam ji asi cca3 roky, pak jsem ji vysadila a za tri a pul mesice jsem otehotnela.
A jsem s ni spokojena dal, dal ji pouzivam. Menstruaci mam tak 5 dni 6 -ty den jeste trosku spinim ale neni to hrozny …Ani nejak bricho me neboli, vse ok.
Ahoj, koukala jsem do starých diskuzí a ty jsou tedy staré 6let.
Od té doby těch antikoncepcí přibylo snad tisíc ne??
chtěla bych se také zeptat jakou používáte antikoncepci, potřebovala bych nějakou, po které se moc nepřibírá a dobře se snáší.. Moje gyndařka už mi dala vyzkoušet jednu před 2mi lety a ta mi nedělala vůbec dobře. Byla levná, už nevím jak se jmenovala..
bolela mě z ní dost hlava a ta MS taky nic - moc. a ještě prý existují injekce máte zkušenost?? díky moc
Kamoska je tehda mela ty injekce–kazdopadne to neni nejak dlouhodoba antiko. doporucuje se na cvhili-aspon tehda ta gyn.to rikala ze kdyz je to dlouhodobe tak to pry odvapnuje kosti
ja osobne nepouzivam zadnou ![]()