Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, rozhodla jsem se, že si nechám zavéct Mirenu a chtěla bych se zeptat jestli je rozdíl mezi tělískem a prášky..
Velkej…mirena je hormon jen v děloze neovlivňuje zbytek těla, každá to snáší jinak..já jsem pár měsíců špinila, ale pak už dobrý a menstruci jsem časem úplně ztratila takže jsem naprosto spokojená..a taky nemusim myslet pořád na to vzít si prášek..prostě 5let nic neřešim..jen tedy pravidelně na kontroly ![]()
Zdravím:) to moje zkušenost je zase z jiného soudku
ale snad tě to neodradí. mě pořád mirena padala dolů do děložního hrdla takže každé 2měs kontrola dr. mi ji posunoval kvůli neustálému cestování jsem pořád špinila nebo měla MS
takže po roce šla ven bohužel peníze pryč:( to pohodlí že nemusím myslet brát si prášek bylo fajn ale když to beru zpětně je mi teď mnohem lépe, nebolí mě hlava, mám chuť na sex, a taky mám lepší náladu (měla jsem takový divný návaly vzteku
). Jak už tu psano víc holek každému sedne jinak. ![]()
Zkus si prostudovat starší diskuze o Mireně, je tam mnoho zkušeností, třeba se ti budou hodit
Já jsem s mirenou zápasila cca 3 měsíce špinění a takovej divnej pocit ale to evím jistě jestli to bylo k tomu. Potomjsem MS ztratila úplně a jsem našená, až mi vyprší dobatak do ní jdu znova. Hlavně by to měl umět dr dobře zavést
Rozdíl je hlavně v tom, že Mirena se zavádí na 5 let, kdy se nemusíš o nic starat, jen chodíš na kontroly (ale rozhodně méně než při braní HA). Zatímco prášek bereš denně a nesmíš zapomenout.
Finančně je rozdíl v tom, že pokud ti Mirena sedne, dost ušetříš - když si to rozpočítáš na 5 let. Pokud nesedne, musí se vyndat a pak vyhodíš de fakto pět tisíc z okna.
Poslední rozdíl, co mě napadá, je, že s Mirenou většinou po čase přestaneš mensruovat. S práškami si zase můžeš pauzu posunout, když jedeš třeba na dovču.
Myslíte, že je dobré, když se takto vytratí menstruace? Tělo se přece přestane čistit
@Anonymní píše:
Myslíte, že je dobré, když se takto vytratí menstruace? Tělo se přece přestane čistit
@denca29 píše:
Ba naopak menzes není nic dobrého.
Věc názoru, podle mě. Někomu nedělá dobře nemenstruovat.
@rejžička @rejžička Věc názoru asi ne leč z lékařského hleidska, zeptej se svého dr či gyn co je menzes. Pak si uěláš sama obrázek pro laika.
@denca29 Samozřejmě. Ale pokud ti bude každý měsíc zle, napětí v břiše, migrény atd., protože máš dostat menses a něčím (HA..) sis to stopla, pak ti bude lékařský názor k ničemu. ![]()
@rejžička @rejžička Já jsem HA brala jen chvíli jako mladá a bylo mi zledneska už je to asi o něčem jiném. Každému sedí něco jiného já jsem se mirenou skamarádila a necham si ji zase dát. Např moje kámoška bere HA v kuse a taky mens nemá:-)
@denca29 Pokud jí to tak vyhovuje, pak je to samozřejmě supr a není proč měnit! ![]()
@Anonymní píše:
Menstruací se tělo čistí???Co je to za blbost???Mně muj Dr. říkal, že menses je pro tělo záhul. Dřív ženský dlouho kojily, měly plno dětí a nemenstruovaly a nebylo tolik případu rakoviny dělohy