Chodím do posilovny - mám pít protein???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Zdeněk IV píše:
Ano, chodím tam 2 krát týdně na benefity, tak to vypadá, že ještě do konce listopadu tam chodit budu, potom už bych chtěl chodit do Aqvaparku. Prý ten jeden balík stojí kolem 1 000 Kč, což je dost hodně.Já když dřív hodně posiloval, ještě když mi bylo kolem 20 - 25 roků, tak jsem pil do toho mléko. Teď piju mléčné Nescafé, kde je 85% mléka.
Protein je česky bílkovina. Můžeš ho pít, nebo jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléčné Nescafé, kde je 85% mlíka
to je asi tak půl deci a ještě sušený plus hromada cukru.
Kup si tvaroh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeněk IV píše:
Ano, chodím tam 2 krát týdně na benefity, tak to vypadá, že ještě do konce listopadu tam chodit budu, potom už bych chtěl chodit do Aqvaparku. Prý ten jeden balík stojí kolem 1 000 Kč, což je dost hodně.Já když dřív hodně posiloval, ještě když mi bylo kolem 20 - 25 roků, tak jsem pil do toho mléko. Teď piju mléčné Nescafé, kde je 85% mléka.
to jako budeš chodit za vlastní? To se tak rozšoupneš? No to ti dlouho ty úspory nevydrží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden čas jsem pila protein a zapékala do pečiva, když jsem častěji běhala a chodila do posilovny.
Nedávno jsem viděla video, jak se vlastně vyrábí 🙈.
Už na to nemám žaludek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřeba bílkovin u dospělého muže je okolo 1 gramu na každý kg tělesné hmotnosti. Pokud bych zavřel všechny 3 oči, tak 1,5 g na kg u posilujících je až až, více tělo stejně není schopno zpracovat. Dále je třeba si uvědomit, že suplement / doplněk je dle definice něco, co netvoří většinu příjmu (a už vůbec to nenahrazuje pestrou stravu). Když mi pacient řekne, že denně vypije 80 g „proteiňáku“ (a má třeba 90 kg), tak se nestačím divit.
Pro kondiční posilování netřeba žádných speciálních doplňků, raději bílkoviny v přirozené formě (maso, vaječný bílek, tvaroh atd.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doctus jen z emirickeho výzkumu můj manžel s DM1 zjistili, že mu proteinový nápoj před cvičením krásně drží „cukr“ během i po cvičení…
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
to jako budeš chodit za vlastní? To se tak rozšoupneš? No to ti dlouho ty úspory nevydrží
Já pořád žiju v domnění že pije jenom kafe z automatu, a on už i mléčné Nescafé, a teď posilovna ten se nezdá, už by měl hlásit stav svého konta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše:
Já pořád žiju v domnění že pije jenom kafe z automatu, a on už i mléčné Nescafé, a teď posilovna ten se nezdá, už by měl hlásit stav svého konta
Taky se mi zda, ze mu nejak pustil zilou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jen z emirickeho výzkumu můj manžel s DM1 zjistili, že mu proteinový nápoj před cvičením krásně drží „cukr“ během i po cvičení…
To byl asi kombinovaný preparát, tzv. gainer, který obsahuje sacharidy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doctus píše:
To byl asi kombinovaný preparát, tzv. gainer, který obsahuje sacharidy.
Na porci to má 2,9 g sacharidů. Je to 98% syrovátkový protein s umělými sladidly…dřív si dával půl banánu, ale protein to drží líp i přes aplikovány inzulín…
Nevíme proč to tak dobře funguje, ale pro manžela zázrak…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na porci to má 2,9 g sacharidů. Je to 98% syrovátkový protein s umělými sladidly…dřív si dával půl banánu, ale protein to drží líp i přes aplikovány inzulín…
Nevíme proč to tak dobře funguje, ale pro manžela zázrak…
Tak to gainer nebude. Ale je to skvělé zjištění.
Říkal o tom diabetologovi? Toto zjištění by mohlo pomoci i jiným diabetikům, kteří se potýkají s kolísaním glykémie během cvičení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doctus jojo už to sdílel ve skupince…
On vždycky cvičil, pak nízky, takže si musel něco dát a efekt cvičení z kalorického hlediska v prachu…
Pak mu někdo poradil ten banán, ten to držel nahoře, ale bílkovina to v pohodě udrží kolem těch 6ti což je super.
Neskáče to nahoru dolů
- Citovat
- Upravit
Ahoj, oživují diskuzi, syn začal chodit do posilovny. Je úplný začátečník a já bych mu ráda koupila nějakou knížku o začátcích posilování, kolik závaží je vhodné zvedat, jak dlouho cvičit, co případně jíst, pít…já o tom nevím vůbec nic…
Nějaké rady, tipy, na knížku?
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje rada je nekupovat knížky, ale ať se spíš podívá na nějaké videa na YouTube. Máme e-shop s fitness produkty a všechny ty knížky stojí za nic. Anonym kvůli práci
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Ano, chodím tam 2 krát týdně na benefity, tak to vypadá, že ještě do konce listopadu tam chodit budu, potom už bych chtěl chodit do Aqvaparku. Prý ten jeden balík stojí kolem 1 000 Kč, což je dost hodně.
Já když dřív hodně posiloval, ještě když mi bylo kolem 20 - 25 roků, tak jsem pil do toho mléko. Teď piju mléčné Nescafé, kde je 85% mléka.