Výkup kaštanů

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
16.10.22 08:39

Výkup kaštanů

Ahojky. Nevíte kde v Plzni vykupují kaštany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20845
16.10.22 08:48

To se vykupuje? 8o takže se tady válí peníze všude po zemi a nikdo je nesbírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.10.22 08:49
@Cenarius píše:
To se vykupuje? 8o

Vždyť se z toho dělají masti

• Citovat
  • Upravit
20845
16.10.22 08:51
@Janli píše:

Za dalších 10 let budu moct napsat díky vzdělání z emimina vlastní encyklopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.10.22 08:52
@Janli píše:

My to sbíráme jen pro lesní zvěř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
16.10.22 08:54
@Cenarius píše:

Může jít i o jedlé kaštany.

Máme už nasbíráno, ale kde to vykupují, netuším, ale prodávají je i na trhu a v zelenině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20845
16.10.22 08:56
@free333 píše:
Může jít i o jedlé kaštany.Máme už nasbíráno, ale kde to vykupují, netuším, ale prodávají je i na trhu a v zelenině.

Když jsem byl mladý a nezkušený, tak jsem si musel na tohle přijít tou horší cestou, že všechny kaštany nejsou jedlé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
16.10.22 09:14
@Cenarius píše:
Když jsem byl mladý a nezkušený, tak jsem si musel na tohle přijít tou horší cestou, že všechny kaštany nejsou jedlé :mrgreen:

Tady ta záměna naštěstí nedopadne tak, jako když si nezkušený houbař splete jedlou holubinku nazelenalou s muchomůrkou zelenou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
16.10.22 09:15

Někde je fakt vykupují, ale cena tak 2-4 Kč za kilo. Ale myslím, že výrobny mají své dodavatele. Můžete zkusit lesní školky, myslivce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.22 09:32

U nás stále funguje, že sbírají děti. Přinesou do školy a uč. přírodopisu zajistí, že se dostanou ke zvířatům. Ona má známé v ZOO i v lese myslivce. Tak je podělí.

Jedlé kaštany jsem kupovala minulý týden. Paní stačilo, aby je dala na fb a hned našla kupce. Kilo vyšlo na 100,– a to si myslím, že paní majitelka stromu dala pod cenou. Kupovala jsem od ní 3kg. Psala jsem ji, že bych vzala další várku. Už nemá. Tak příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
16.10.22 09:36
@Kelsey píše:
U nás stále funguje, že sbírají děti. Přinesou do školy a uč. přírodopisu zajistí, že se dostanou ke zvířatům. Ona má známé v ZOO i v lese myslivce. Tak je podělí.Jedlé kaštany jsem kupovala minulý týden. Paní stačilo, aby je dala na fb a hned našla kupce. Kilo vyšlo na 100,– a to si myslím, že paní majitelka stromu dala pod cenou. Kupovala jsem od ní 3kg. Psala jsem ji, že bych vzala další várku. Už nemá. Tak příští rok.

Prosím tě, jaká je kvalita takových jedlých kaštanů? My je milujeme, občas je koupím, třeba v Lidlu, ale kvalita nevalná, některé plesnivé, polovina nejde oloupat, ať je peču nebo vařím jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.22 09:42
@ZuzaM píše:
Prosím tě, jaká je kvalita takových jedlých kaštanů? My je milujeme, občas je koupím, třeba v Lidlu, ale kvalita nevalná, některé plesnivé, polovina nejde oloupat, ať je peču nebo vařím jakkoliv.

Kupovala jsem je prvně a přijdou mi ok. Přežilo to cestu balikovnou. Chuťově mi připomínají pečené brambory v ohni 🙈 😂. Nevím, jestli je to tak dobře. Včera byla první várka pečení. Zbytek mám na plechu. Nevím, jestli je nechat vysušit? Našla jsem na YouTube recept, že se mají do bodu varu povařit a pak upéct. Že se to líp loupe. To bych chápala u těch vysušených.
Chtěla bych, ať vydrží na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.22 09:46

@ZuzaM mi to bavilo loupat. Muž to vyřešil jinak. Vzal si moka lžičku a vyloupnul si to tím. Taková zábava pro veverky. Ale mi chutnají víc po upečení studené. Návštěvě to chutnalo čerstvě vytažené po pečení, ještě takové teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60996
16.10.22 11:05
@Cenarius píše:

Vždyť to děti sbiraj do skoly, stejně jako papír.. :nevim: jentak aby zabavili děti to asi nedelaj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15734
16.10.22 11:13
@a12 píše:
Vždyť to děti sbiraj do skoly, stejně jako papír.. :nevim: jentak aby zabavili děti to asi nedelaj :lol:

Přitom by jeden řekl, že učitelé už berou dost peněz na to, aby nemuseli zaměstnávat své žáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!