Cholesterol - kdo ho dokázal srazit

Sybilla2020
13.3.20 22:01

Cholesterol-kdo ho dokázal srazit

Hezký večer, chci se zeptat, jestli tu někdo úspěšně zabojoval s vysokých cholesterolem a dokázal ho srazit. Zajímalo by mě o kolik ho srazil a za jak dlouho se to povedlo a případně jakým způsobem. děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.3.20 22:06

A máš to ze životního stylu a nebo geneticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
13.3.20 22:18

Jednoznačně stravou, pokud to nemáte geneticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
13.3.20 22:20

Záleží jak se člověk stravuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
13.3.20 22:29

Mám to určitě špatnou stravou. Jím jako čuně a hodně dlouho jsem měla hrozně stresovou práci… :,(

• Citovat
  • Upravit
1721
13.3.20 22:29

Já měla vysoký,, špatný" cholesterol už ve 25ti letech. Začala jsem dodržovat Jídelníček, který mi dala doktorka a za 3 měsíce ještě horší 8o Dopadlo to tak, že jsem se vrátila k původní stravování, ale dodržování pravidelnosti a začala se víc hýbat - procházky. Do půl roku vše v pořádku.
Vysoký cholesterol máme v rodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
13.3.20 22:31

Zkus dynovy olej, muz si par tydnu daval lzicku denne a cholesterol sel dolu.
On mel ze stresu z praci, nikoliv ze zivotospravy.

Nej je z DM, rakousky, rodinna tradice, oblast Styrska, mala zelena lahvicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.3.20 22:46

Za mně Bodlákový olej :palec:

• Citovat
  • Upravit
Sybilla2020
13.3.20 22:58

Oleje zkusím děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
13.3.20 23:51
@VeruneckaSOS píše:
Mám to určitě špatnou stravou. Jím jako čuně a hodně dlouho jsem měla hrozně stresovou práci… :,(

Tak tím pádem - kup si rybí tuk a začni užívej lžičku jednou až dvakrát denně - kupuj nějaký ochucený, čistě přírodní je to fakt intenzivní zážitek. Potřebuješ ideálně tak 2-5 g omega 3 kyselin- v tabletkách je to strašná hrst pilulí.
 https://examine.com/…ts/fish-oil/

Zároveň si stáhni do mobilu google fit a postupně z 6000 kroků denně to zdvihej na 15000 kroků denně.

Až budeš navyklá chodit tak, že opravdu denně ujdeš alepso 10000 kroků, už budeš mít docela slušnou fyzičku, že bude mít smysl přidávat další cvičení, tak si najdi nějaký další pohyb, co by tě bavil.

A zároveń začni zdvihat množství vlákniny ve stravě - postupně, po 5 gramech za týden, začni na 15 - jinak si taky můžeš způsobit ošklivou zácpu a nadýmání a dojdi až ke 30 g denně. Vlákninu chceš co nejpestřejší, rpotože pak budeš mít co nejpestřejší složení střevní mikrobioty, což jsou přesně ti, co mají na krevní tuky klíčový vliv - daleko víc než to, jestli jíš živočišné tuky a nebo ne.
Takže chceš celozrnné obiloviny (různé), semínka, ořechy, ovoce, zeleninu, houby, mořské řasy, namočená semínak jako je chia/len/bazalka/včelník a hlavně luštěniny. Není potřeba jich jíst talíř denně, ale každý den alespoň tak 10-20 g - to jsou dvě lžíce hummusu, to je lžíce bílých fazolí přidaná do polívky, to je mistička pučálky a nebo porce opečeného tempehu.

Pohyb, omega3 a vláknina (v kombinaci, ne jen jedno nebo druhé) jsou spolehlivý nástroj na srovnání krevních tuků.

Plus teda pochopitelně omez živočišné tuky a věci co jsou zároveń sladké a mastné.

Obecně najet na nějakou stravu, kde bude hodně vlákniny a spíš nižší obsach sacharidů - tak okolo 200g denně max ti pomůže srovnat ledacost. Minimálně zabrání nástupu metabolického syndromu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.3.20 23:56

Ještě to shrnu a zopakuju - základní kouzelnou trojicí je kombinace vlánkiny ve stravě, nenasyceného oleje bohatého na omega 3 mastné kyseliny a pohybu.

Jen vláknina, jen pohyb a jen omega 3 je lepší než drátem dooka, ale dohromady to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
14.3.20 15:59
@Ou píše:
Jen vláknina, jen pohyb a jen omega 3 je lepší než drátem dooka, ale dohromady to funguje.

Vše co ti doporučila Ou. Měl jsem vysokej tlak i cholesterol. Začal jsem se víc hýbat, mít víc rybího tuku i vlákniny. Poté, co jsem se dostal trochu do formy, jsem se dal na horské kolo, trénuju na závody, tak 5× týdně aspoň hodinu.

Cholesterol jsem posledně měl 4.5, tlak si občas změřím a mám 115/65 až 122/75, měřeno v lékárně.

Před změnou životosprávy byl tlak 165/95, cholesterol zvýšenej, ale kolik už přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
14.3.20 16:14

Netušíte, jestli jde si „vypěstovat“ vyšší cholesterol jen z mléčných výrobků?

Protože taky mi před časem zjistili maličko zvýšený a byla jsem z toho dost vykulená - myslím si totiž, že se stravuju dost zdravě, uzeniny nejím vůbec, maso ne častěji, než jednou týdně, ovocem, zeleninou, semínky, ořechy se cpu takřka denně, jsem když ne štíhlá, tak minimálně s normální váhou (ani jsem nikdy nadváhu neměla) a teď zvýšený cholesterol. 8o

Je pravda, že žádný pravidelný sport nedělám a pak také jím dost mléčných výrobků (mléko do kafe tak dvakrát-třikrát denně, bílý jogurt minimálně obden, sem tam máslo na brambory, omáčka ze zakysané smetany apod.).

Nenapadlo mě, z čeho jiného bych to mohla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí