Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@andreiika - jezdime na Krk, do Basky. Nam se tam libi, i kdyz v sezone lidske mraveniste, ale kde na hezkem miste v Chorvatsku ne! Jedine, co mi tam vadi, ze kdyz fouka, tak tam dovela dost. Ubytovani tam urcite je, ale tip nedam jezdime obytnym autem.
V Crikvenici jsem byla cca před 9lety a moc se mi tam líbilo
takže taky doporučují… Jinak my letos jedeme do Žuljany, ale to je už daleko než chcete vy, je to na poloostrově Pelješac a jedeme s 2letou dcerou a ročním synovcem, pláž máme hned u ubytování, tak jsem zvědavá, snad budeme spokojeni ![]()
Oživuji diskuzi…
Jedu se jen na den vykoupat do Chorvatska-takový malý výlet-..,ale nikdy jsem tam nebyla. Kolik si mám tak na osobu vyměnit kun? Nechci tam dělat žádné nákupy, jen nějakou maličkost a asi si dojdeme někam na jídlo. Vůbec nevím, jak je tam draho
@klafina123 o malinko draz jako tady. Takze pokud nechces kupovat suvenyry, nepujdes na obed ani na veceri, tak ti 500,– musi stacit jak nic.
@klafina123 píše:
Oživuji diskuzi…
Jedu se jen na den vykoupat do Chorvatska-takový malý výlet-..,ale nikdy jsem tam nebyla. Kolik si mám tak na osobu vyměnit kun? Nechci tam dělat žádné nákupy, jen nějakou maličkost a asi si dojdeme někam na jídlo. Vůbec nevím, jak je tam draho
Ahoj, byli jsme tam minulý měsíc. Pětičlenná rodina se tam naobědvá za cca 400-450 kuna (1 chorvatská k je asi 3,60 korun), nejdražší je Coca-Cola (přes 50korun v přepočtu), voda zhruba jako u nás. Jinak chuťově převládá jídelníček přizpůsobený Čechům (řízky, hranolky, steaky), ale i mořské plody, ryby, pizza. Výborné jsou pečené ryby na grilu.
Byli jsme za Omišem. Moře čisťounké, pláže taky, oblázky. Na koupání jsou dobré do vody plavací boty - kamínky jsou ostré.
Chorvaté jsou pohostinní, přátelští, velmi hrdý národ. Host je tam pánem, alespoň já jsem se tak cítila všude, kde jsme tam byli.
Krásný výlet přeji!
@klafina123 Na den? Co to má za smysl, vždyť víc času strávíš na cestě…
ALe jinak jídlo a pití předpokládám, že si koupíš tam ve stánku nebo v restauraci, počítej, že bude až o půlku dražší, než u nás. Kuny si sežeň od někoho, komu po dovolené zbyly, nebo plať kartou.
Neřešte prosím délku pobytu, protože budeme jen projíždět, další den budme zas jinde. Jde mi jen o to, jak je tam draho a kolik budu na osobu potřebovat asi vyměnit, když si třeba budeme chtít dojít někam na oběd.
Děkuji za rady-není čas shánět komu zbyly peníze, tedy budu muset asi do směnárny
@Kotatko03 píše:
Ceny podobné jako v ČR, možná nepatrně dražší
Takže když tady třeba v restauraci stojí pizza 130,–Kč, tak tam třeba 150,–?
@klafina123 píše:
Takže když tady třeba v restauraci stojí pizza 130,–Kč, tak tam třeba 150,–?
Spis tak 200,–. Ale mam zkusenosti jen s ostrovy, s pevninskym Chorvatskem moc ne, takze mozna je to na pevnine zhruba tak, jak pises ty. Nejsou tam nejak extra namrsteny ceny, proste si vezmi tolik, kolik utratis za stejny sluzby tady v CR ![]()
edit - preklep
Pizza v restauraci v přepočtu na naše cca 200 kč. Mám letošní zkušenost ![]()
Byla jsem před dvěma týdny na ostrově..pizza 50-70 kun, cola, sprite 15 kun, pivo 20 kun…zmrzka velekopec 8 kun…