Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, plánujeme dovolenou v Chorvatsku a potřebovala bych poradit místo v Chorvatsku, kde je pozvolný vstup do pláže, čistá hezká pláž, vhodná pro 2leté dítě.. Kde jste byli v Chorvatsku spokojení? Ideálně ne moc daleko..
@DnnnK tak já vždycky doporučuji Vodice - střední Dalmácie, no úplně blízko to není, ale zas až tak daleko také ne. Jedná se o v létě velice zalidněné místo. Pokud bys měla zájem písnu SZ i s fotkami popřípadě doporučením na ubytování. JInak pro malé dítě, no je jich tam dost, poznala jsem se s paní která tam byla s tříletou slečnou a byla spokojená, jediná nevýhoda, ale to budeš mít všude nesmíš z ní spustit oči…no ale to máš všude, jinak možnost, navštívit i nějaké dětské atrakce jde…
Super místo, v podstatě jediná velká písečná pláž s tak pozvlolným vstupem do moře, že můžeš dítko vypustit a nemusíš na něj dohlížet
, neb hloubka je několik set metrů daleko, je Lopar. V sezóně je tam asi dost lidí, ale před nebo po sezóně je to suoper místo. Mě se více líbilo na měnší městské pláži na druhé straně ostrova od turistické Rahské pláže. Bydleli jsme v apartmánu MArinella, která je jediný přímo na pláži, takže super místo, moc doporučuji. Ale ubytování je to samo trochu dražší s ohledem na tu polohu na pláži.
Mě učaroval trogir, ubytovaní jsme byli cca 1km od města, obec „okrug gornij“ takže tam byl klídek, obchod za rohem a pozvolný vstup do moře, kamínky. ale my byli v kempu a v září, to už nebývá tolik lidí. makarská mě naprosto zklamala, ještě je pěkně u omiše, obec „duce“ tam je písek (já ho moc nemusím) ale zase jsme byli dál od města. a největší průšvih byl split-to moře-sice dlouho mělko, ale
ani jsem s holkama nešla do vody
@MarkétkaBeruška tak na procházku po městě-podzemí a chrámy se holkám moc líbily, ale my to pojali jako výlet lodí-právě z trogiru. ale jinak souhlas
Mně se moc líbilo v Biogradu na Moru. Hezká čistá pláž, bylo krásné počasí a ani tak tam nebyla hlava na hlavě ![]()
Naopak bych nedoporučila Poreč, možná jsme jen byli na špatném místě, ale tam se vůbec nedalo dobře sejít do moře a bylo to tam špinavo. Na slušnou pláž se muselo docházet dost daleko…
My byli 2× v Igrane, moc spokojení. Ubytování si vybírám zde. Napíšu majiteli mail a domlouvám se přímo s ním.
Je to menší město pod makarskou, silnice podél pobřeží je vysoko nad městem, takže skoro žádný provoz, žádný velký ruch ve městě,…prostě my se tam rádi vracíme.
http://www.igrane.com/…artments.htm
My měli loni dovču na Bolu..je to od Splitu trajektem..nádherný ostrov, ostrov Brač..čisté moře, nádhera..letos tam frčíme zase
![]()
Ale každému se líbí něco jiného, chápu to.
Já byla v Gradacu (je to teda 1000 km od Brna) a bylo to tam úžasný, pláž super, všechno kousek, voda - hloubka postupně, prostě paráda
@Karol86 píše:
Pakoštane
to mi něco připomnělo, tak jsme vytáhla sešit, já si ty města totiž nepamtuju
akorát neporadím ubytko. mě se v pakoštane nelíbilo, moře bylo hned hluboký a město bylo šílený.
u nšibeniku bylo moře krásně čistý, ale byly tam skály-pro holky to byla fajn prolejzačka, mě vyhovovalo že mezi skalama měl každej „svoje“ místečko a trochu soukromí, vlezy do vody byly celekm uzký
toť moje postřehy krom už napsanýho