Chorvatsko kam jet s dítětem??

5778
23.6.10 16:56

Chorvatsko kam jet s dítětem??

ahoj,

Máte někdo zkušenost s dovolenou v chorvatsku?? jaké jsou ceny a kde je to nejlepší pro dítě?
Chystáme se autem a zatím nevíme kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11482
23.6.10 17:26

Naši příbuzní jezdili do soukroma do Brely ve střední Dalmácii a bylo to moc fajn. Jednou jsem s nima byla i já a moc se mi tam líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
23.6.10 17:48

Taky jedeme do Brely. Je tam nadherne. Od nas (jizni cechy) je to zhruba 1000 km, z toho 600 po uzasne nove dalnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
23.6.10 17:56

Právě že ta cesta už není zdaleka tak hrozná, jak to bývalo než dostavěli dálnici. A Brela mi přijde bezva i pro malý děti, jsou tam pláže stíněný borovicema, hezká promenáda podél moře, můžeš se vlastně tak dostat až do Bašky Vody. A pohled na to skalisko v moři se mi celou dobu neomrzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.6.10 17:59

Super pro děti je to na Bašce ostrov Krk. My letos jedeme ještě o pár km dále na ostrov malij lošin tam to je taky pro děcka dobrý…

• Citovat
  • Upravit
5778
23.6.10 18:28

A jak je to stím pasem pro dítě?? musí být nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.6.10 19:06

Pas pro dítě musí být!! Pokud máš ale ty pas tak si ho tam můžeš nechat zapsat, ale u nás to prý dlají strašně neradi! Hlavní je to, že si musíš nechat vyřídit potvrzení o státním občanství a k tomu potřebuješ svůj RL prckův RL otcův RL a RL někoho z prorodičů což mi přijde jako největší kravina :cert: Dneska jsem to zařizovala jedeme do chorvatska ve středu a dělala jsem si ten rychlopas naštěstí mi ho udělali na počkání :)

• Citovat
  • Upravit
584
23.6.10 19:10
Michaelakkk píše:
Pas pro dítě musí být!! Pokud máš ale ty pas tak si ho tam můžeš nechat zapsat, ale u nás to prý dlají strašně neradi! Hlavní je to, že si musíš nechat vyřídit potvrzení o státním občanství a k tomu potřebuješ svůj RL prckův RL otcův RL a RL někoho z prorodičů což mi přijde jako největší kravina :cert: Dneska jsem to zařizovala jedeme do chorvatska ve středu a dělala jsem si ten rychlopas naštěstí mi ho udělali na počkání :)

Míšo, prosím tě, na kterém úřadě se to potvrzení o státním občanství prcka vyřizuje?
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.6.10 19:36

Dorničko na matrice krajského úřadu…

• Citovat
  • Upravit
584
23.6.10 19:50
Michaelakkk píše:
Dorničko na matrice krajského úřadu…

Děkuju moc, jsem z Prahy, tak zkusím matriku Prahy 9, maximálně mě pošlou jinam :-) Ten RL prarodiče mě fakt dostal - no, ještěže tchýně je v Praze, naši jsou trochu z ruky, na Moravě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.6.10 19:53

Dornicko - No jako já ho neměla vid! Ta ženská stropila scénu., že mi to potvrzení jinak dát nemůže. Tak jsem se jí ptala a co kdyby naši žili v Americe? nebo byli mrtví? no a on na to, že bych ten list stejně potřebovala, ale nenechala jsem se odbejt!! A ona si zavolala na matriku, tam kde se mamka narodila vše si zjistila a potvrzení mi dala!! jako by jí nestačilo, že mám své rodiče napsané v rodném listě já!! jako fakt jsem to taky nechápala :cert: prej se to zjišťuje podle předků, ale když se narodí dítě tobě a jsi národnosti české automaticky má po tobě českou národnost!! no prostě ÚŘADY BYCH ZRUŠLI!! Anebo bych na místa úředníků dosadila lidi, co tomu rozumí!! :pocitac:

Doporučuji ti si předem zavolat na matriku a zeptat se jestli se to vydává u nich nebo jinde aby jsi nemusela zbytečně já šla zbytečně k nám na matrku a poslali mě právě na krajskej úřad…

• Citovat
  • Upravit
584
23.6.10 21:01

Míšo - máš recht, úřady jsou na pěst, tedy většinou 8-) Raději na tu matriku zavolám. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.6.10 21:18

Míšo a to jako fakt musí být? Není to jenom, když jede dítě s prarodiči bez rodičů? To by byl RL prarodičů logický… To teda hledím, jdu se na to podívat… My teda asi letos nikam nepojedeme, ale člověk nikdy neví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.6.10 21:25

Tady o tom teda nic nepíšou 8-o Odkud je ta informace? Stejně tak tam píšou, že když je dítě zapsané v pase, tak mít svůj nemusí. Když je zapsané v občance a rodič na ni cestuje, tak jo :nevim:

A taky hledím, že někde nechtějí zapisovat děti do pasu, mně Samíka zapsali bez řečí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.6.10 23:06

:-) Anguo to, že potřebuji rodný list prarodičů mi řekla ženská na matrice!! volala jsem mámě kvůli tomu no já jí taky říkala jak na to přišla, že to nikde nepíšou!! :pocitac: :pocitac: no a ona že ona si to nevymyslela, že ona o tom nic neví :andel: :cert: no na pěst..
A ano osvědčení o státním občanství musí mít všichni nebo se na to nikdo neptal? :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix