Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se s ročním miminkem do Chorvatska. Mohly by jste mi prosím poradit zda máte zkušenost, nějaké vhodné místo s ubytováním pro děti, popř. na co opravdu nezapoměnout vzít s sebou?
Jako něco počtu na netu, ale praktické rady se hodí vždycky. ![]()
Taky teď v sobotu letím do Chorvatska s ročákem - ráda si přečtu rady.
Jéje, tak my to plánujem teda na červenec/srpen, ale už teďka tak nějak uvažuju, zda zvládne cestu (chceme jet autem) atd. A kam letíte, na jaké místo?
Ahoj tak my se také chystáme do chorvatska - Istrie - Rabac http://www.kmtravel.cz/…4/2013-01-14
Jedeme na konci července a malýmu byl rok v dubnu
Taky jedeme na konci června, malýmu bude 14měsíců, jedeme do Tučepi, penzion Golub, zkušenosti s cestováním autem navíc s prckem nemám, takže budu sledovat, co kdo poradí
My už pořídili stan proti větru a slunci, boty do vody, plavky a krém 50+
Nejvíc se obávám cesty… ![]()
My budeme vyjíždět v noci tak se až tak cesty nebojím, akorát na zpátek už pojedeme ve dne tak to uvidíme jak zvládneme
Mě by zajímalo třeba, jestli budete dávat pojištění, a jaký? My jedeme na vlastní pěst - autem, tak nějaké musim vybrat. Cesty se obávám trochu, ale vyjedeme jako vždy k večeru, aby větší část prospinkala, a ráno tam budeme, naštěstí teda ráda spí v autě. První typ máme Primošten, ale omrknu ráda i další.
No malej má teď spaní různě rozházený a nevim, jak to zvládne..spí celou noc v kuse, ale pokud vyjedeme později než chodí spát, tak jestli usne, zatím v autě spal max 2hodinky přes den, tak jak zvládne celou noc…navíc jedem s kamarády autem…no to mě straší i ve snech
Pojištění určitě budeme vyřizovat, rozhodně ne u ČSOB pojišťovny, ale kde, zatím nevím, to má na starosti vybrat manžel…
Pojištění - rozhodně budeme dělat cestovní pojistku pro prcka, půjdeme se zeptat na naši pojištovnu co nabízí a uvidíme
@domecekPJVS píše:
hlavně nezapomeňte prckům pořídit pasy i pro ně -)
OOuuum do Chorvatska musim???
Na tohle sem nemyslela, do pr…
@MiskaM píše:
OOuuum do Chorvatska musim???Na tohle sem nemyslela, do pr…
jasan že musíš
Letíme se tam srazit s kamarádkou, já žiju v zahraničí. Budeme v Primoštenu. Jinak dlouhé cesty autem Timour zvládá dobře - je zvyklý od miminka, jezdíme často do Čech přes den a to je minimálně deset hodin, spíš dvanáct. Teď do toho Chorvatska letíme, protože chlap bude v práci a já neřídím. Pojištění tady funguje jinak, máme ho u zahrnuté v normáním zdravotním pojištění.
No pas pro dítě musíš mít do zahraničí všude. Ani do tvého pasu už ti dítě nezapíšou.
Tak pas pořešíme, do té doby ještě fůra času
Jen pro info, kolik to ted asik stojí?