Do Chorvatska v červnu s 9měsíčním

580
11.5.12 14:14

Do Chorvatska v červnu s 9 měsíčním

Ahojky holky. Chceme jet s přítelem na začátku června autem do Chorvatska s 9 měsíčním synem a to do Mimic, což je cca 20km severně od Makarské. Nemáte prosím zkušenost s tím, jaké je tam v tomto období asi počasí, jak je teplé moře (mám strach, aby ještě nebyla zima), kam se dá s kočárkem v této oblasti Chorvatska chodit, nějaké dobré tipy na blízké přírodní parky atd. a hlavně co důležitého nezapomenout vzít s sebou. Případně jak vám mimča Chorvatsko snášely, jak v noci spinkali, zda se dobře aklimatizovali a zda je to vůbec dobrý nápad jet s takovým malým mimi. Moc děkuji za odpovědi :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17026
11.5.12 14:27

Evis,ja uz takhle byla se starsim i mladsim vzdy v obdobi jejich cca 10mes.Se starsim jsme byli v Mimicich(i kdyz uz je to joo davno)
Mimice jsou malicky,je tam klidek,takovej zapadakov.Kousek autem mas Omis,na druhou stranu zas Makarskou,takze kdyz se budes chtit promenadit mezi davy,tak muzete vyrazit.
Jake bude pocasi,no kdo vi,more bude pravdepodobne jeste chladne,ale kdyz vemes maly bazenek,kde mu das vzdy trochu vody,za chvili je to prohrate.Akorat v tom veku deti uz lozi,kolem 10mesicu uz jak tryskomysi,takze pak zdrhaji po plazi.Ale jinak pohoda,klidek,deti si myslim to snasi fakt dobre.(aspon moje jo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.5.12 14:31

V te oblasti je dobry vylet na sv.Juru,je to nejvyssi vrchol tamniho pohori,jen teda je to trochu adrenalin,pac tak od poloviny je to horska stezka tak pro jedno auto,takze je zazitecek se potkat s protijedoucim a v horach vycouvavat a jet na milimetry kolem druheho auta a srazu..ale stejne jsem tam jela opakovane,pac nam to stalo za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
11.5.12 14:41
@Any píše:
V te oblasti je dobry vylet na sv.Juru,je to nejvyssi vrchol tamniho pohori,jen teda je to trochu adrenalin,pac tak od poloviny je to horska stezka tak pro jedno auto,takze je zazitecek se potkat s protijedoucim a v horach vycouvavat a jet na milimetry kolem druheho auta a srazu..ale stejne jsem tam jela opakovane,pac nam to stalo za to :palec:

Děkuji za rady :kytka: . Já si takovéto rádoby cestičky pro jedno auto užila v autobuse v Norsku na Trollí stezce, to byl opravdu nezapomenutelný zážitek, někteří chtěli až vystoupit a dojít pěšky :) . Ale to jsem ještě ani nebyla těhotná, takže jsem se nebála :mrgreen: . Jsem ráda, že je tam klídek a že jsou blízko města, pokud zatoužíme se maličko zkulturnit. Malý už leze s přehledem, takže hlídat ho budeme muset, ale ještě docela dlouho vydrží i v kočárku, pokud má na co koukat, což je výhoda. Až začne chodit, pak už nastane peklíčko :mrgreen: . Bojím se jen, aby v noci spinkal, jednou jsme byli na víkend v Lednici na Jižní Moravě a noci proplakal, protože asi nespinkal ve svém :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
11.5.12 15:11

Ahojky, no ono to počasí v Chorvatsku nejde moc předpovídat :mrgreen: :mrgreen: My byli jednou koncem září a bylo nádherně a pak v červnu a bylo to tak půl na půl. To bylo, když měla N. dva a půl roku. Nakonec jsme byli rádi, podnikli jsme spoustu výletů a stejně jsme se v moři vykoupali, od půlky týdne se udělal pařák a byl to teda záhul. Takže s miminkem budeš nakonec ráda, kdyby vedra nebyly, ono toho taky moc v moři nenakoupe v 9ti měsících. Jinak myslím, že spaní atd. je v pohodě a případná lékařská péče je tam skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí