Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, prosím o radu a vaše zkušenosti. Naskytla se nám možnost letět do Tuniska nebo Egyptu (podle výběru) téměř zadarmo, což se v životě taková šance vyskytne málokdy, jen mám obavu, zda je to rozumné, protože máme téměř 2 letou holčičku (v červnu bude mít 2 roky). Myslíte, že se to dá s tak malým dítětem zvládnout, hlavně to cestovní a pobyt tam? Jestli máte někdo podobné zkušenosti, napište prosím, děkuji moc.
Cesta je v pohode, ta netrva tak dlouho. Spis bych se bala prujmu. Ja i kdyz tam dodrzovala vse, tak sem prujem mela a pro dite to bude jeste horsi.
chapu, ze dvoulete neni to same co petimesicni, ale obavam se , ze nic noveho ti tu dneska nenapisou…prosim:
Ahojky, vůbec se toho neboj - spíš než Egypt bych upřednostnila Tunis, my tam byli minulý rok - dětí hafec. (i miminka tam byli - to třeba nechápu já
), ale s dvouletý prcek - to zvládne uplně v klidu.. v Tunisu si za 2,5 hodky.. je to super. My průjem neměli. Ani děti.
No s dvouleťákem bych letěla nejspíš na Djerbu. Je tam tepleji než v Tunisu, jsou tam hezké pláže i hotely a nehrozí tam tzv. faraonova pomsta jako v Egyptě. Jo a let tam trvá 2,5h a transfer do hotelu cca 30 minut.
Tak já byla s malou na Djerbě,bylo jí 10měsíců a v pohodě.Vybíráme si hotely od 4 hvězdiček výše (v těchto zemích doporučuji) Jediné co dodržujeme,že pijeme balenou vodu.
my taky byly v tunisu už s rok a půl holčičkou a loni, to už bylo dceři dva a půl i s půlročním synem a naprostá pohodička..počasí akorát, let se dal v pohodě vydržet. taky jsme pili jen balenou vodu, což stejně doporučují a obešli jsme se bez jakýchkoli problémů, děti si to dokonale užily…
ahoj
byla jsem sama s malou necely mesic pred druhym rokem(mela na zacatku cervna a byla jsem s ni na prelomu kveten/cerven) a naprosta pohoda. Let trval z Ostravy do Tuniska 2 hodky, jidlo ok, vodu jsme pily jen balenou a fakt pohodicka, tak let.
Egypt jsme byli loni, ale byt tebou vezmu Tunisko.
Byla jsem v na Djerbe na dovolene. V Egypte ziju. Za sebe bych doporucila Egypt, pocasi uz je krasne, more nadherne, to se vubec neda s Djerbou srovnat. Ja jsem faraona chytla na Djerbe
Dvoulete deti s rodicema uz jezdi bezne, bez problemu.
@Prdolinka86 píše:
Ahojky, vůbec se toho neboj - spíš než Egypt bych upřednostnila Tunis, my tam byli minulý rok - dětí hafec. (i miminka tam byli - to třeba nechápu já), ale s dvouletý prcek - to zvládne uplně v klidu.. v Tunisu si za 2,5 hodky.. je to super. My průjem neměli. Ani děti.
J8 byla v Tunisku a v pohodě v našem hotelu bylo spoustu malinkých dětiček spíš se bála Egypta ![]()
My byli v Egyptě letos s 4letou dcerou ,bylo tam krásně ,ale faraonova pomsta a průběh u dcery byl hrozný ,až takový že jsem chtěla letět domů dřív pěkně to dovču pokazilo .A víceméně faraon tam zasahl méně či více všechny .A to jsme byli opatrní až extrémně myslím a hotel 5hvězd.Za sebe bych doporučovala Tunis tam potíže nebyli a určo je i pravděpodobnost problému o něco nižší.
Já byla v Tunisu i na Djerbě s 2 letou dcerkou půl roku se 14-denními pausami a nikdy neměla potíže.Bydleli jsme jak v hotelu,tak i v rodině!
Já ovšem dostala co proto,horečky,průmy,lékař chodil ke mě dávat injekce,ale dcerka za celou tu dobu nic ![]()
@Amisek píše:
My byli v Egyptě letos s 4letou dcerou ,bylo tam krásně ,ale faraonova pomsta a průběh u dcery byl hrozný ,až takový že jsem chtěla letět domů dřív pěkně to dovču pokazilo .A víceméně faraon tam zasahl méně či více všechny .A to jsme byli opatrní až extrémně myslím a hotel 5hvezd.Za sebe bych doporučovala Tunis tam potíže nebyli a určo je i pravděpodobnost problému o něco nižší.
To by me zajimalo proc je urcite nizsi pravdepodobnost onemocneni v Tunisu?
Ono to je asi různý, někdo to chytí, někdo ne, já třeba v Tunisu snědla skoro všechno
a nic mi nebylo
. V Egyptě i v Tunisu se říká, že se má kupovat balená voda, a používat ji na všechno. Ale pochybuji, že kuchaři z balené vody vaří :-d
. Tak že je to fakt asi jedno..