Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
v září jedeme se synem (2 roky) do Itálie, dočetla jsem se, že je snad i možné, aby měl občanský průkaz (platný 5 let) pro děti do 15 let. Může na tuto občanku jet stejně jako my? Bez pasu?
Fronty v Brně na pasy jsou šílené a mám pocit, že o těch občankách se moc neví, že by to tam nemuselo být na tak strašně dlouho jako na pasech…
já mám dojem, že v rámci EU stačí pas, ale počkej si na odpověĎ někoho kdo si tím bude jistej ![]()
edit: chtela jsem napsat ze v Eu občanka
Příspěvek upraven 09.05.12 v 11:51
No dospělí na občanku mohou to vím jistě, pasy si dělat nebudeme - ale jestli to stejně platí i pro ty dětské občanky… ![]()
co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše
![]()
Stačí ona občanka, nicméně, třeba ve Varech to dělá jedno a to samé oddělení, takže fronta se stojí tak jako tak.
@nevsik píše:
co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše![]()
právě si nejsem jistá, zda mi milerádi odpoví
bylo by škoda kazit si tak pěkné ráno ![]()
RyBANO - tak si zavolej snad ti to někdo veme. Já jsem volala ohledně pasu a paní mi odpověděla.
Pravda, že jít teď v Brně vyřizovat pas je sebevražda. Manžel v pondělí vyzvedával pas pro syna a prý fronta už je na ty pořadové lístečky, takže co se děje uvnitř raději nevědět:-(.
Příspěvek upraven 09.05.12 v 08:05
@terinka4444 píše:
Stačí ona občanka, nicméně, třeba ve Varech to dělá jedno a to samé oddělení, takže fronta se stojí tak jako tak.
No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek
![]()
@RyBANA píše:
No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek![]()
![]()
Je to v Brně oddělené.
na občanský dětský průkaz může na sto procent cestovat v rámci unie jako dospělý člověk na svou občanku. Jen se to skutečně dělá na stejném oddělení, tak jestli to stojí za to.
OT, proč to proboha necháváte na poslední chvíli, v únoru to byla záležitost 10-ti minut, jak občanka tak pas, chápu u nově narozených, ale najednou se splašit, když se to ví měsíce dopředu@RyBANA píše:
právě si nejsem jistá, zda mi milerádi odpovíbylo by škoda kazit si tak pěkné ráno
@RyBANA píše:
No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek![]()
![]()
Tak jsem si volala a na občanku jet může a fronta je u nich minimální. Místo abych zavolala hned že…ale tak třeba to někomu pomůže ![]()
Určitě může dítě po EU cestovat s OP. Nechávala jsem dětem dělat jen OP, protože jezdíme jen do Polska a pas na nic jiného nepotřebují
@terinka4444 píše:
na občanský dětský průkaz může na sto procent cestovat v rámci unie jako dospělý člověk na svou občanku. Jen se to skutečně dělá na stejném oddělení, tak jestli to stojí za to.OT, proč to proboha necháváte na poslední chvíli, v únoru to byla záležitost 10-ti minut, jak občanka tak pas, chápu u nově narozených, ale najednou se splašit, když se to ví měsíce dopředu
Protože jsme nevěděli, že někam pojedeme…jakože věděli jsme že 100% nepojedeme, kvůli financím. Ale osud se k nám velmi mile a nemile zároveň obrátil, že z toho vyplynulo, že jisto jisto pojedeme - tož tak ![]()
@nevsik píše:
co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše![]()
Mimochodem teda paní nebo spíš dle hlasu slečna byla fakt milá, až mi málem vypadly bulvy
![]()