Občanský průkaz nebo pas?

20296
9.5.12 07:51

Občanský průkaz nebo pas?

Ahoj,

v září jedeme se synem (2 roky) do Itálie, dočetla jsem se, že je snad i možné, aby měl občanský průkaz (platný 5 let) pro děti do 15 let. Může na tuto občanku jet stejně jako my? Bez pasu?

Fronty v Brně na pasy jsou šílené a mám pocit, že o těch občankách se moc neví, že by to tam nemuselo být na tak strašně dlouho jako na pasech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pokymar
9.5.12 07:57

já mám dojem, že v rámci EU stačí pas, ale počkej si na odpověĎ někoho kdo si tím bude jistej 8)

edit: chtela jsem napsat ze v Eu občanka

Příspěvek upraven 09.05.12 v 11:51

• Citovat
  • Upravit
20296
9.5.12 07:59

No dospělí na občanku mohou to vím jistě, pasy si dělat nebudeme - ale jestli to stejně platí i pro ty dětské občanky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
9.5.12 08:00

co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše :mrgreen: ;)

• Citovat
  • Upravit
69235
9.5.12 08:02

Stačí ona občanka, nicméně, třeba ve Varech to dělá jedno a to samé oddělení, takže fronta se stojí tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.5.12 08:02
@nevsik píše:
co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše :mrgreen: ;)

právě si nejsem jistá, zda mi milerádi odpoví :-D bylo by škoda kazit si tak pěkné ráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
9.5.12 08:03

RyBANO - tak si zavolej snad ti to někdo veme. Já jsem volala ohledně pasu a paní mi odpověděla.
Pravda, že jít teď v Brně vyřizovat pas je sebevražda. Manžel v pondělí vyzvedával pas pro syna a prý fronta už je na ty pořadové lístečky, takže co se děje uvnitř raději nevědět:-(.

Příspěvek upraven 09.05.12 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.5.12 08:04
@terinka4444 píše:
Stačí ona občanka, nicméně, třeba ve Varech to dělá jedno a to samé oddělení, takže fronta se stojí tak jako tak.

No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
9.5.12 08:05
@RyBANA píše:
No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek :roll: :lol: :lol:

Je to v Brně oddělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.5.12 08:07

na občanský dětský průkaz může na sto procent cestovat v rámci unie jako dospělý člověk na svou občanku. Jen se to skutečně dělá na stejném oddělení, tak jestli to stojí za to.

OT, proč to proboha necháváte na poslední chvíli, v únoru to byla záležitost 10-ti minut, jak občanka tak pas, chápu u nově narozených, ale najednou se splašit, když se to ví měsíce dopředu :nevim:
@RyBANA píše:
právě si nejsem jistá, zda mi milerádi odpoví :-D bylo by škoda kazit si tak pěkné ráno :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.5.12 08:08
Jo, u nás se právě občanky a pasy vydávají taky dohromady, to mě štvalo, protože tím zvětšili vydávací frontu, ale asi jen náš úřad musí být vyjímka :cert: :cert:
@RyBANA píše:
No mě se zdá, že u nás je to rozděleno…nebo při minulém neúspěšném stání fronty na pasy jsem si všimla, že ty občanky jdou rychleji a je jich méně…teda myslím, jestli to nebylo jen vydávání pasů a občanek :roll: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.5.12 08:11

Tak jsem si volala a na občanku jet může a fronta je u nich minimální. Místo abych zavolala hned že…ale tak třeba to někomu pomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
9.5.12 08:12

Určitě může dítě po EU cestovat s OP. Nechávala jsem dětem dělat jen OP, protože jezdíme jen do Polska a pas na nic jiného nepotřebují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.5.12 08:13
@terinka4444 píše:
na občanský dětský průkaz může na sto procent cestovat v rámci unie jako dospělý člověk na svou občanku. Jen se to skutečně dělá na stejném oddělení, tak jestli to stojí za to.OT, proč to proboha necháváte na poslední chvíli, v únoru to byla záležitost 10-ti minut, jak občanka tak pas, chápu u nově narozených, ale najednou se splašit, když se to ví měsíce dopředu :nevim:

Protože jsme nevěděli, že někam pojedeme…jakože věděli jsme že 100% nepojedeme, kvůli financím. Ale osud se k nám velmi mile a nemile zároveň obrátil, že z toho vyplynulo, že jisto jisto pojedeme - tož tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.5.12 08:15
@nevsik píše:
co jsem si teď volala (taky jedeme v září) tak po EU stačí občanka…nicméně pro tvůj klid si zavolej na úřad,jen na info a pokud tam máte taky tak příjemný pracovnice tak ti mileráda řekne úúúúplně vše :mrgreen: ;)

Mimochodem teda paní nebo spíš dle hlasu slečna byla fakt milá, až mi málem vypadly bulvy :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí