Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malé bude bez 10-ti dnů 5 měsíců, má šílený atopický ekzem, je komplet celá, už jsem z ní zoufalá. Mám možnost vzít ji na 15 dnů do Egypta do Marsy Alam, pětihvězdičkový hotel, je tam dobře řešené moře, koupe se v korálových lagunách, tak je to tam teplé, že bych ji mohla ráchat a dát alespoň trochu do kupy. Jinak už se zblázníme, už nespíme, malá už je zoufalá, my s ní ještě víc. Tak přemýšlím, je plně kojená, až na ekzem zdravá, letiště je přímo v Marse, takže není dlouhý transfer do hotelu. Co jí tam tak může hrozit? V mojí situaci, letěli byste?
Poradila bych se s kožní, zda to bude mít opravdu nějaký přínos a pokud by doporučila ona, tak bych jela.
No bála bych se samozřejmě faraonovy pomsty, obzvlášť pokud bych tam jela jen já sama a dítě a ještě plně kojené, že dostanu nějakou těžší formu a nebudu se moct pořádně postarat, případně odvodněním přijdu o mlíko a co pak tam.
já ti nevím, já bych se s tak malým miminkem bála. Jako nic by jí tam asi hrozit nemělo
Ale nevím jaká je tam teď teplota. My tam byli kdysi někdy v září a nedalo se přes den vůbec vylézt ven, jaké bylo vedro. Tak to by asi pro malou nebylo nic moc.
Jinak tam má skoro každý průjem, tak aby to třeba od tebe nechytla… Nevím.
A co zkusit jet k mrtvému moři?
Jen bych ale asi počkala až bude malá krapet větší a taky bych se bála jet sama jen s ní. ![]()
Příspěvek upraven 08.05.12 v 17:41
Do Egypta bych takto malé dítě nevzala. Pokud už bych chtěla s malou k moři, volila bych třeba Itálii nebo Chorvatska - obojí sever, aby to nebylo tak daleko.
a kdy to má být? Za týden tam hlásí čtyřicítky
Našla jsem to tady
Ne, nevzala, je příliš maličká. Pro mě by to byl zbytečný risk.
Vzala, my byli s prckem teda dyl ale na exem to je uuuzasny, ma pak cely zbytek roku pokoj, poprve jsme byli Tunis, taky nas zrazovali ze je malej a nebyl jedinej problem, letiste vubec, bus je klimatizovany a do hotelu jsme to meli asi 15 minut jizdy..
prsa mas sebou, nabal si nejaky prikrm, vodu koupis balenou a je to.. deti to snaseji mnohem lip nez se ocekava ![]()
Já bych 5ti měsíční asi nevzala ani k moři, natož do Egypta. Já tam byla jednou a i dospělému to může rozhodit celý organismus, místní jídlo tě pěkně prožene a rozhodně se to dostane i do mlíka. Je to dost nepříjemné pro dospělého, natož pro mimi a schánět tam někde doktory
A je tam moc velký vedro ![]()
s tak malým mimískem max. po ČR nebo na chalupu. Bála bych se lékařské péče v cizině
apropo vedro je subjektivni pocit
a u more to je vlhkosti o necem jinem, byli jsme prelom cervenec - srpen ![]()
@beruska2× píše:
apropo vedro je subjektivni pocita u more to je vlhkosti o necem jinem, byli jsme prelom cervenec - srpen
no subjektivní asi jo, ale když jsme tam byli my, tak jsme fakt lezli po čtyřech
@Vera111 píše:
no subjektivní asi jo, ale když jsme tam byli my, tak jsme fakt lezli po čtyřech
a my uplne v pohode ![]()