Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 píše:
jenže já nejdedu na týden, ale na 21 dnů, to už je dostatečná doba, no ještě zvažuju, že bych vyrazila do Turecka, tak za týden, nebo nějaký z nižších řeckých ostrovů![]()
jaké tam může být počasí v květnu
![]()
![]()
A nechceš třeba zkusit Kypr, tam je vedro jak v Turecku ![]()
Womanz- mam mozna blby dotaz, ale vy jezdite do exotickych destinaci v lete? Zajima me to protoze jsem vzdycky uvazovala, co lidi vede k takto narocne ceste v dobe kdyz je uz v Evrope hezky. To neni zadne rypani, spis me to zajima. My jezdime taky dalky, ale v zime. To mi za ti stoji hrkat se takovych hodin v letadle.
Jo, ten Kypr je dobry napad!!! Tak bude lip nez v Turecku. My tam byli na konci rijna a super, tou dobou uz je Turecko blby. Tak to bude lepsi i ted!
@kačka25 píše:
Jo, ten Kypr je dobry napad!!! Tak bude lip nez v Turecku. My tam byli na konci rijna a super, tou dobou uz je Turecko blby. Tak to bude lepsi i ted!
No, ted tam bude určitě ideální počasí. Od června do poloviny září jsou tam šílená vedra dosahující 40 st. My tam byli 2×, poprvé na přelomu srpna/září a podruhé na přelomu června/července a i v noci bylo přes 30 a bez klimošky se nedalo spát. No a moře je tam krásně čisté a dně moře jenom písek
Byla jsem v oblasti Protaras.
Příspěvek upraven 09.05.12 v 10:15
@terinka4444 Já bych opravdu jela. Jak říkám, poprvé jsme byli se sestrou v Egyptě v necelém roce a to jsme byli v Hurghadě, takže žádný klid nebo soukromí při večerech a úplně vklidu. Myslím, že by to zvládla i dřív. Já jsem byla Egyptě asi 11 krát, a nikdy jsem problém neměla, možná kromě úpalu a úžehu, kdy jsme jednou byli v srpnu a tam bylo i ve stínu 50 stupňů. Jinak jsme taky byli Tabě, Hughadě, Sharmu i v Safaze a nikdy problém nebyl. Taťka často komunikuje s mstními a zařizoval hotely, výlety a podobně a i když se jednou stala při potápění nehoda a bylo to velmi vážné, nebyl problém domluvit samostatný transport letadlem do ČR z nemocnice, takže kdyby se něco stalo, všechno jde zařídit. A za úlevu to stojí. A lidi, kteří tam nikdy nebyli a mají to jen z doslechu, případně turisty, kteří si tam jednou zajeli, vyvalili se na pláži bych vůbec neposlouchala. Osi odrazuje ten nepořádek kolem, ale ten je všude i v Turecku, jen to není tak vidět.. Držím palce, ať se vám to podaří dostat pod kontrolu.
@terinka4444 píše:
jenže já nejdedu na týden, ale na 21 dnů, to už je dostatečná doba, no ještě zvažuju, že bych vyrazila do Turecka, tak za týden, nebo nějaký z nižších řeckých ostrovů![]()
jaké tam může být počasí v květnu
![]()
![]()
Heleď, Teri, o Turecku jsem už psala, že je super, Řecka bych se taky nebála. Bohužel, v květnu fakt asi přichází v úvahu jen ta Afrika a tam bych po vlastních zkušenostech s mimi nejela ani za nic, to se radši popídím za ty peníze po možnostech léčení v ČR nebo na Slovensku, určitě na to existují lázně..
Jinak Izrael je super, tam bych se nebála, na druhou stranu se finančně asi zlomíš
Takže, babo raď ![]()
Nemůžete vyrazit k moři až začátkem září? To je už i v Evropě voda prohřátá a můžete se kachnit někde v Itálii.. ![]()
Prý je celoročně nádherná Madeira a snad taky není tak drahá, tam jsem nebyla. Ale mrkni na německé cestovky skrz stránky www.nacesty.cz - u zájezdů jsou tam i teploty venku + vody, tak si uděláš představu..
No a když už jsi rozhodnutá, že Egypt vás zdravotně nezlikviduje, tak se připojuji k eshtě - El Gouna je asi nejbezpečnější a nejčistčí místo - je to jedním miliardářem uměle vytvořená vesnice pouze pro turisty, takže místní obchodníci a personál se tam chovají opravdu slušně, „evropsky“ a najdeš tam třeba i vídeňskou kavárnu, kterou tam provozuje Rakušanka ![]()
@čekámenaštěstí Zatím všechny holky, které zde psaly, mluvily z vlastní zkušenosti - takže tvoji reakci nechápu.
Já dva roky žila s arabem z izraele, muslimského vyznání. Vím, jak se k těmto lidem chovat a miluji arabskou kuchyni i jejich kulturu. Jezdím si k nim odpočinout.
Co se týká Egypťanů, tak to je verbež non plus ultra a bohužel nereagují ani na u nich zavedené chování - prostě vidí modrookou evropanku a chovají se jako zvířata.
Ano, v Turecku je bordel, ulice jsou špinavé. Ale i ve staré části Istambulu (kde žijí ti „méně“ kultivovaní Turci) se k tobě, pokud nebudeš překračovat jejich normy vkusu, budou chovat slušně. Pláže mají v Turecku čisté (např. oproti severní Itálii) a úroveň jejich zdravotnictví je opravdu vysoká - toto se dá lehce ověřit na centrále zdravotních pojišťoven u zaměstnanců, kteří mají na starosti zahraniční pojištění - ti jsou velmi dobře informovaní o zdravotnictví v různých zemích.
@Amber_1977 píše:
No a když už jsi rozhodnutá, že Egypt vás zdravotně nezlikviduje, tak se připojuji k eshtě - El Gouna je asi nejbezpečnější a nejčistčí místo - je to jedním miliardářem uměle vytvořená vesnice pouze pro turisty, takže místní obchodníci a personál se tam chovají opravdu slušně, „evropsky“ a najdeš tam třeba i vídeňskou kavárnu, kterou tam provozuje Rakušanka@čekámenaštěstí Zatím všechny holky, které zde psaly, mluvily z vlastní zkušenosti - takže tvoji reakci nechápu.
Já dva roky žila s arabem z izraele, muslimského vyznání. Vím, jak se k těmto lidem chovat a miluji arabskou kuchyni i jejich kulturu. Jezdím si k nim odpočinout.
Co se týká Egypťanů, tak to je verbež non plus ultra a bohužel nereagují ani na u nich zavedené chování - prostě vidí modrookou evropanku a chovají se jako zvířata.
Ano, v Turecku je bordel, ulice jsou špinavé. Ale i ve staré části Istambulu (kde žijí ti „méně“ kultivovaní Turci) se k tobě, pokud nebudeš překračovat jejich normy vkusu, budou chovat slušně. Pláže mají v Turecku čisté (např. oproti severní Itálii) a úroveň jejich zdravotnictví je opravdu vysoká - toto se dá lehce ověřit na centrále zdravotních pojišťoven u zaměstnanců, kteří mají na starosti zahraniční pojištění - ti jsou velmi dobře informovaní o zdravotnictví v různých zemích.
Tak ja osobne tedy byla vic spokojena s morem a plazi v Tunisu nez v Turecku… ![]()
@eshta máš pravdu
ale znáš to, náhoda je blbec.
já bych jela do Egyptu až tak s ročním, nebo dvouletým
ale já jsem moc opatrná nebo srab ![]()
@eshta v El Goune jsme byli my, je to trochu umely, ale zase jsou celkem vybaveni na turisty, tak tam je dobry servis..... tam bych se s deckem asi nebala…myslim, ze tam treba klimatizace na pokoji normalne vypnout sla, urcite sla nastavit.
tak hodne zalezi na diteti, nase dcerka byla docela pohodar, myslim, ze by ji cesta nevadila, to ted je to horsi, to bych se s ni trochu bala jet kamkoliv.
ty mola jsou fakt jen pro snorchlisty, ja tam byla jednou, to se moc neda tam plavat, spis jsme se placali u brehu.
@Amber_1977 píše:
Heleď, Teri, o Turecku jsem už psala, že je super, Řecka bych se taky nebála. Bohužel, v květnu fakt asi přichází v úvahu jen ta Afrika a tam bych po vlastních zkušenostech s mimi nejela ani za nic, to se radši popídím za ty peníze po možnostech léčení v ČR nebo na Slovensku, určitě na to existují lázně..
Jinak Izrael je super, tam bych se nebála, na druhou stranu se finančně asi zlomíšTakže, babo raď