Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky nevite nekdo prosim jestli do autobusu muzu s klokankem nebobo musim mit sedacku?? nechce se mi tahnout sedacka jeste ![]()
No záleží do jakého autobusu, pokud je to nějaká MHD tak můžeš klidně s dítětem třeba na klíně.Pokud je to delší cesta vzala bych sedačku, ale myslím, že to není nikde dáno a stejně většina autobusů nemá pásy na připnutí autosedačky.
Do dálkového busu bych brala sedačku.
Do MHD klidně nošence (ale teda v šátku nebo ergonomickém nosítku, s klokankou bych tě vyhodila
)
@Gladys píše:
Do dálkového busu bych brala sedačku.
Do MHD klidně nošence (ale teda v šátku nebo ergonomickém nosítku, s klokankou bych tě vyhodila)
Jak psala Gladys - otázkou je, kam jedeš. ![]()
ja jsem tohle resila kdysi a radsi jsem jela vlakem, na kratkou vzdalenost bych asi jela jen s nositkemh, ale na delsi jak 30/40 km cca bych vzala autosedacku. Moznost nacvaknout sedacku na kocarek ci golfky nemas? Bude na tebe nekdo cekat?
ja bych se ale stejne asi trochu bala jet s nepripoutanym ditetem ![]()
Já jsem vždycky jela jenom s kočárem. S autosedačkou bych teda daleko nedošla
Stejně tam není jak ji připevnit a malý chtěl většinou stát na sedadle, aby viděl ven.
Povinnost mít sedačku v autobuse určitě není - pokud bys chtěla sama od sebe (jakže asi nechceš
), kontaktovala bych dopravce a vyptala se na to.
zalezi jak daleko a jestli je moznost autosedacku pripoutat. jela bych radsi autem, bala bych se busem. a jen tak v nositku?? ani nahodou! do auta by si taky nesedla s ditetem ,,jen tak,,
Nemam moznost jet autem jedu 30km a kocarek mam prave tam kam jedu takze budu muset zvolit sedacku to umru po ceste
prave ze autobusem vubec nejezdim az ted musim tak vubec nevim jak to je ![]()
Ahoj, já bych vzala šátek, nebo klidně klokanku a dítě si v té klokance posadila do klubíčka na klín…sedačku bych tedy opravdu nevlekla ![]()
Já jsem jela s mandukou s ročním dítětem vlakem. A můžu říct, že to bylo celkem náročné, v podstatě celou cestu jsem prochodila po chodbičce, protože dítě v nosítku při sezení řvalo, když jsem ho vyndala, sápal se na zem. V podstatě jsem si nemohla v klidu sednout a třeba napít se, protože jsem ho měla pořád plné ruce, takže kdybych měla autosedačku a měla možnost dítě na chvíli někam upíchnout, uhoupat ho v ní, tak by to nebylo vůbec špatný ![]()
Když jsem teď myslela, že pojedu s miminem 3h busem, tak jsem plánovala autosedačku a nosítko, mimino pak hodit na záda a sedačku nést prázdnou, to už jde v pohodě.
Já jezdím se šátkem, pokud nemám kočár. Autosedačku do autobusu stejně nepřipásáš, takže je pak jedno, jestli je v sedačce nebo ne. A můj syn naštěstí sezení v šátku vydrží. A 30 km je 15-20 minut. Autosedačku bych určitě chtěla (a připoutanou) do autobusu, který jede několik stovek km - k moři, do jiného státu…