Zhotovení dětské občanky

10351
4.5.12 09:01

zhotovení dětské občanky

Ahoj, chystám se dceři udělat kvůli dovolené dětskou občanku. Jenže nemůžu přijít na to, kde se žádá. Předpokládám, že na stejném místě, jako se žádá o dospěláckou. A ta se dělá na magistrátě, že? Jen si nejsem jistá, jestli na dopravě nebo jinde. Telefon tam nikdo nebere (nebudu se rozčilovat) a u nás jsou ty odbory magistrátu porůzno roztroušené po městě, tak se mi nechce riskovat, že pojedu zbytečně, budu muset tahat obě holky s sebou. Je to na té dopravě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.5.12 09:05

Ahoj,
občanka se žádá přímo na oddělení občanských průkazů, což většinou spadá třeba pod evidenci obyvatel.
S sebou rodný list dítěte a tam se vše vyplňuje elektronicky i vyfotí.
Mrkni se na stránky magistrátu, tam budou rozepsané ty odbory a jejich činnost, tak si to tam snadno najdeš.

Příspěvek upraven 04.05.12 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
4.5.12 09:15

potřebuje rodný list dítete a svou občanku… tak je to u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.5.12 09:15

Bublano, myslím si, že potřebuje minimálně rodný list dítěte ne? :think: Každopádně na dopravě to asi nebude, normálně si skoč na informace určitě ti poradí. No a u nás taky zásadně nezvedají telefony :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.12 09:23

@Lastkecka aha, tak radši beru zpět. Mně bylo řečeno (mám tam kamarádku): „Vezmi prcka a přijď na kafe“, tak jsem z toho pochopila, že nemám brát nic. Tak radši opravuju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.5.12 09:25
@Bublana píše:
@Lastkecka aha, tak radši beru zpět. Mně bylo řečeno (mám tam kamarádku): „Vezmi prcka a přijď na kafe“, tak jsem z toho pochopila, že nemám brát nic. Tak radši opravuju. :mavam:
:lol: :lol: No jo u kamarádek je to asi něco jíného :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
4.5.12 09:31

S dětskou občankou se může cestovat jen po EU? Tak to máme s Chorvatskem smůlu a musíme vystát frontu na pasy :x
Taky bych šla tam co vydávají dospělácké občanky, ale jistě to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.12 09:36

U nás se dělají občanky tam, kde pasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
4.5.12 09:38

@Angua u nás ne, u nás jsou pasy v těch dveřích, co je před nima ta kilometrová fronta a občanky o dveře vedle ;)

jen mě fascinuje, že na dveřích mají obě baby napsáno to samé. jak často tak člověk jde vyřizovat občanku, aby to věděl? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.12 09:40

@PjckjsANEBjája Jasně, to bylo spíš pro zakladatelku, že se může třeba zkusit mrknout i tam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
4.5.12 09:59

@Angua však já to tak taky myslela…jakože aby se rozhodla dopředu jestli pas nebo občanku, protože až v jedněch dveřích bude, nebude se jí chtít stát fronta jinam. a že identické cedulky neznamenají, že se za dveřma dělají identické doklady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
4.5.12 10:02

V pátek ti telefon nikdo nezvedne :mrgreen: a u nás se občanky a pasy dělají na stejném oddělení a pro děti do 5 let mají vyhrazený den ať se nemusí čekat. Určo je třeba rodný list :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.5.12 10:07

Mrkni na stránky úřadu, tam budou mít organizační strukturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.5.12 10:51

Tak už mi to jeden milý pán uředník zvednul :) Dělá se to na magist. na správě, je třeba mít rodný list dítěte, mojí občanku. Jestli i můj RL mi nebyl úředníček schopen říct :cert: , takže radši ho vezmu. A na dotaz jak dlouho trvá zhotovení, jestli stejně, jako u občanky pro dospělé, odpověděl, že záleží na tom, jak dítě bude držet a spolupracovat při focení :roll: :zed: Takže příští týden nabalim krosnu, vezmu stan a spacáky, pobalim děcka (nadopuju rohypnolem) a vyrazim kempovat do fronty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
4.5.12 11:10

@zuzouš u nás úřednice říkala, že prostě má předpisy, jak musí ta fotka vypadat a že nemůže za to, že dítě nespolupracuje :nevim: ale prostě musí na fotce být zepředu, nerozmazaný, mít otevřený oči, zavřenou pusu atd.

ono to musí být z její strany taky hodně na nervy, kdosi nahoře se rozhodne, že děti od narození můžou mít občanky, nastaví parametry a ona chudák aby na sebe nechala ječet 5× denně, že nemůže fotit spícího dvoutýdeňáka :(

to tobě ale fakt nepomůže, takže - držím palce, ať to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario