Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To nevím, ale první by mě napadlo volat do té společnosti
Nebo spíš asi psát, hovor by se prodražil
Oni by ti to měli říct nejlíp..
Já se podle názvu diskuze lekla, že někdo chce dát dítěti jméno Ryanair
Jinak souhlas s eVerčou, že nejlepší bude se obrátit na ně, mám celkem dobrou zkušenost s leteckýma společnostma, že komunikují rychle.
Pokud si to nekoupila primo od Ryanair, ale treba na letenky.cz a podobne, tak bych se obratil primo na tu spolecnost. Pokud si to koupila primo na webovkach ryanair.com, pak bych zkusil odkaz Manage my booking a jinak asi nezbyde, nez zavolat. Email jsem na jejich strankach nikde nenasel, nicmene mozna budes mit nejake kontakty uvedene v emailu, ktery si dostala pri nakupu letenek.
Pracovala jsem po CK. Toto je běžná praxe. Letenku máš jen ty + máš sebou infanta - to je dítě mladší 24 měsíců v době návratu.
Malé musí být uvedeno ve všech seznamech jako cestující, ale nemá nárok na vlastní sedadlo, poletí ti na klíně. Infant neplatí letenku. Proto je to takto uvedeno.
@Gregory ja taky
,myslela jsem,ze chce takhle nekdo pojmenovat dite.
Nicmene @rosslyn ma pravdu,ja treba muzu taky zmenit jmeno na netu,koukala jsem na Ryanair a je tam moznost zmenit jmeno.
Zkus zavolat do Prahy na letiste (nebo jinam,kam spolecnost lita) a na informacich se zeptej,zda tam je spolecnost,ktere prodava pro Ryanair letenky a zeptej se primo jich.
@Jaruna píše:
@Marau to ano,ale @bronakk jde o to,ze na letence neni ditete cele prijmeni.
Taky není důvod, aby bylo na letence. Letenka je jen pro platící a to to dítě není.
Spíš to chce jen ověřit, že má letecká společnost v seznamu to jméno správně. Letenky se to netýká.
@Marau aha,tak to nevim,litala jsem s neplaticim ditetem,ale tohle se mi nikdy nestalo,ze by chybelo cast prijmeni.
@Jaruna píše:
@Marau aha,tak to nevim,litala jsem s neplaticim ditetem,ale tohle se mi nikdy nestalo,ze by chybelo cast prijmeni.
A má tvé dítko 2 křestní jména?
nevadi to, prodavala jsem letenky a je to bezna praxe, infant nema narok na sedadlo, takze se jmeno tak neresi, ale pro tvuj klid bych cinkla na leteckou
@Marau no nema
,ale taky nevim,ze se musi vyplnovat obe jmena.Jak se znam,dala bych pouze prvni jmeno a prijmeni
.Co by se pak teda stalo,kdybych nevyplnila obe jmena ditete?
Holky, si pridam dotaz, nevite, jestli ma dite 3 roky narok na kufr? Jako palubni zavazadlo.
Tak já nevim ale náš malej měl na letence vždy jméno i příjmení celé a všude to kontrolovali podle jeho pasu(bylo mu 6 měsícu taky bez nároku na sedaadlo) takže já bych tam radši včas zavolala aby si pak někde nekoukala na letišti
@pikola píše:
Holky, si pridam dotaz, nevite, jestli ma dite 3 roky narok na kufr? Jako palubni zavazadlo.
no pokud platíš sedadlo tak máš i nárok na kufr né at je ti kolik chce