Stěhování do zahraničí? Jaké to je?

Anonymní
4.5.12 09:41

Stěhování do zahraničí????

Zdraviim :mavam: Takove odlehcene tema na patek a spis me zajimaji nazory tech,co se do zahranici odstehovali,jak se jim dari,kde se jak zije apod:-) Me totiz hrozne laka teplo a more,ktere bych mohla mit snad kazdy den:-) Jen nevim,jak je to vsechno slozite,nebo jednoduche,jak tezce se hleda prace a vubec,jestli je to mozne s miminkem,cekame totiz rodinu,ale hrozne touzim po zmene…Taky by me zajimalo,jaka byla znalost jazyka,kdyz ste se stehovali a jak se da rychle pokrocit tam:-))) Dekuji za prispevky a preji krasny den:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
4.5.12 09:46

Prace je zaklad.navic pokud cekas miminko, je jasne, ze te bude zivit muz, rozhodne bych nikam nejela naslepo.My zijeme v zahranici uz dlouho, v teplu, u more, na slunicku, deti prisly az tady, kdy jsme si byli jisti ,ze si je muzeme financne dovolit.Jiste nemusim pripominat, ze stedra materska a rodicovska jako v CR jinde neexistuje…Znalost jazyka je nutna, pokud nechcete delat posledniho poskoka nacerno za par supu…Taky nezapomente, ze tu nikde necekaji za rohem rodice, kamaradi, pro pripad nejakych pruseru a problemu clovek musi spolehat jen sam na sebe, potazmo na sveho partnera.Ale kdyz jde vsechno dobre, usadite se, uzivite se a netrete bidu s nouzi, cloveku uz se opravdu zpatky nechce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4092
4.5.12 09:48
@LouLou píše:
Prace je zaklad.navic pokud cekas miminko, je jasne, ze te bude zivit muz, rozhodne bych nikam nejela naslepo.My zijeme v zahranici uz dlouho, v teplu, u more, na slunicko, deti prisly az tady, kdy jsme si byli jisti ,ze si je muzeme financne dovolit.Jiste nemusim pripominat, ze stedra materska a rodicovska jako v CR jinde neexistuje…Znalost jazyka je nutna, pokud nechcete delat posledniho poskoka nacerno za par supu…Taky nezapomente, ze tu nikde necekaji za rohem rodice, kamaradi, pro pripad nejakych pruseru a problemu clovek musi spolehat jen sam na sebe, potamo na sveho partnera.Ale kdyz jde vsechno dobre, usadite se, uzivite se a netrete bidu z nouzi, cloveku uz se opravdu zpatky nechce. :kytka:

oprava dlouhy rodicak ne stedry rodicak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
4.5.12 09:50

to je pravda…nekde je kratsi , ale stedrejsi.V mem pripade, bohuzel ani jedno.Navic je podminen praci v te zemi, podobne jako v CR.Takze pro nove prichozi,bych s tim nepocitala vubec…

• Citovat
  • Upravit
4092
4.5.12 09:54
@LouLou píše:
to je pravda…nekde je kratsi , ale stedrejsi.V mem pripade, bohuzel ani jedno.Navic je podminen praci v te zemi, podobne jako v CR.Takze pro nove prichozi,bych s tim nepocitala vubec…

no jedine ze by se prestehovali do zeme ktera neni v eu to by mohli pobirat cesky tam by zas ale nemohli jen tak pracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
4.5.12 09:55

mikky, to nevim, ale takhle bych asi neuvazovala, zacinat tim, co kde muzu pobirat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4092
4.5.12 09:57
@LouLou píše:
mikky, to nevim, ale takhle bych asi neuvazovala, zacinat tim, co kde muzu pobirat :mrgreen:

no z neceho zit musi kazdopadne mi to neprijde jako dobry napad se vteto situaci kamkoliv stehovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.5.12 09:59

Mikky: no, nevím, možná neznáš situaci venku. Tam totiž obvykle máš nárok na určitou dovolenou z práce, někde 5 měsíců, někde 2 a pak je na tobě, jestli chceš být doma nebo ne. Jestli se rozhodneš pro variantu doma, tak je to obvykle bez jakékoli dávky.

Zakladatelce: žila jsem v zahr. a před pár lety jsem se vrátila. jela jsem ven, protože jsem tam měla práci a protože jsem chtěla. Bez práce bych nikam nejela, protože nejsem rentiérka. Kdybych rentiérkou byla, tak bych žila tam, kde jsem před lety pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 10:00

Ja nerikam ted holky:-) Myslim treba za tri,ctyri roky:-) Jen me zajimaji nazory na zivot jinde:-)) Jen informace,proste se jen zajimam a zjistuji:-)

• Citovat
  • Upravit
LouLou
4.5.12 10:01

@mikky Ja znam pary, rodiny, kteri se prestehovali, i kdyz byla zena doma s ditetem/ s detmi,ale vzdycky to byl pripad, ze muz dostal nabidku v zahranici, takze mel jistou praci, samozrejme slusny vydelek, ubytovani, s tim pomohla firma…jedine takhle.Pak je moznost, ze si chlap tu praci najde sam,i tam to ale neni pro kazdyho, pokud ma zivit i zenu s ditetem doma.Ale v obou pripadech je jasne, ze tu praci musi mit predem.Pokud nechteji blbe dopadnout, kord v dnesni dobe, kdy je nezamestnanost vsude,a na nejakeho pristehovalce opravdu nikdo s otevrenou naruci neceka… :!

• Citovat
  • Upravit
4092
4.5.12 10:07
@Capelucita píše:
Mikky: no, nevím, možná neznáš situaci venku. Tam totiž obvykle máš nárok na určitou dovolenou z práce, někde 5 měsíců, někde 2 a pak je na tobě, jestli chceš být doma nebo ne. Jestli se rozhodneš pro variantu doma, tak je to obvykle bez jakékoli dávky.Zakladatelce: žila jsem v zahr. a před pár lety jsem se vrátila. jela jsem ven, protože jsem tam měla práci a protože jsem chtěla. Bez práce bych nikam nejela, protože nejsem rentiérka. Kdybych rentiérkou byla, tak bych žila tam, kde jsem před lety pracovala.

situaci venku znám protože tam žiju :lol: pravda je že CR poskytuje dost peněz i ženám co nepracovaly co2z jinde většinou není pokud ovšem žena v zahraničí má dobře placenou práci může dostat mateřskou v n2ekterých případech i o dost vyšší než poskytuje cr ale to už jsme odbočili od tématu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.5.12 10:15

Zila jsem nejakou dobu v zahranici. Pracoval muj muz, ja byla zrovna na materske. Neni to zadna sranda, obzvlast s malym ditetem. Ne nadarmo se rika, ze doma je tam, kde vis, kam mas pro co zajit, kde co koupit. Kde mas sveho doktora… Nejhorsi je asi prvni pulrok, nez zjistis, kde co je. Pokud neumis dobre jazyk, tak se priprav na zoufale situace napr u doktora, kdy potrebujes vysvetlit, co je tvemu diteti, ale nemas dostatecnou slovni zasobu. S malym ditetem se nedostanes ani nikam moc ven, takze moznost naucit se jazyk je asi stejna, jako kdyz se ucis doma za peci. Jine je to ve chvili, kdy ti dite zacne chodit do skolky, muzes zacit chodit do skoly {jako ja}, udelat si kurzy, vyjit mezi lidi. Pak se ale priprav, ze ani to ditko to nebude mit jednoduchy… Dodnes si vzpominam, jak mala sedela zoufale v policce na veci a plakala, kdyz jsem ji dala prvni den do skolky. Neumela jazyk, byla hozena do vody. Sedela v te policce a plakala a cekala, az pro ni prijdu, byla zoufala, kdyz nikomu nerozumela.
Taky jsou hrozny ty zacatky bez internetu, auta, bankoveho uctu. No neni to zrovna sranda se stehovat nekam.
Myslim, ze bez deti je to mnohem, mnohem jednodussi, protoze to mas zodpovednost jen sam za sebe a vzdycky se nejak protluces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.5.12 10:28
@mikky píše:
oprava dlouhy rodicak ne stedry rodicak :lol:

Presne :lol: Zijem v zemi, kde je daleko stedrejsi rodicak a relativne dlouhy, maximalne ale 30 mesicu.. a pak pridavky na deti, ktery jsou dost slusny. Ono to, ze je to v CR nejstedrejsi, uz davno neni pravda, ale v nekterych zemich je to horsi, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.5.12 10:30
@mikky píše:
situaci venku znám protože tam žiju :lol: pravda je že CR poskytuje dost peněz i ženám co nepracovaly co2z jinde většinou není pokud ovšem žena v zahraničí má dobře placenou práci může dostat mateřskou v n2ekterých případech i o dost vyšší než poskytuje cr ale to už jsme odbočili od tématu :)

To jo, ale na jak dlouho? Na 2-4 roky jako v ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.5.12 10:33

A taky, já jsem se vrátila a jsem doma spokojená. I přes to, že tu jsou jedny z nejvyšších daní na světě (teda snad kromě daně z nemovitostí, ale psttt nebo si to tu Kalousek přečte). Jsem tu totiž DOMA, mám tu příbuzné a ta naše krajina je taky nádherná. Ale jak říkám, být rentiérka, tak zimu trávím jinde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí