Stěhování do zahraničí? Jaké to je?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LouLou
4.5.12 11:19

tak to ne.ja uplne na druhe strane.

• Citovat
  • Upravit
35911
4.5.12 11:20

Tak jako asi ne nejjiznejsim, ale nejbliz k africe? :-) jsi na malte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
4.5.12 11:21

na duhe strane Evropy…uuuplne v rohu 8) A jdu teda zkontrolovat, co lezi nejjizneji..

• Citovat
  • Upravit
LouLou
4.5.12 11:22

tak nemame pravdu ani jedna, no nic… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35911
4.5.12 11:25

V recku? Jinak uz nevim :-)
no ja vidim afriku z okna, maroko. A kdyz se chci koupat, muzu si vybrat ocean, nebo stredozemni more :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 11:25

bydlíme v německu, je tu líp než v čechách, jsem doma, manža pracuje je němec, takže to bylo jednodušší v tom, že ze začátku úřady vyřizoval, doktory, dneska už to zvládám sama, ale bylo to těžký a to jsem šla za ním s tím, že jsem se jakžtakž domluvila. Co se týče dětí zvládají to celkem dobře, zase jak který, jedno dítě mi šlo do školky a umělo sotva danke a dnes se domluví už normálně, počítej s tím, že aspon jeden z vás bude muset umět danou řeč dobře, jinak budete v háji, navíc u nás třeba podmínka každý své auto, bez auta tu nemůžu existovat,pokud si nezaplatím hlídačku jsem v háji, kamarádky , rodiče všichni v čechách, nutný je počítač, díky Skypu jsme neustále v kontaktu, a počítej i s tím, že bude problém i chodit nakupovat, já ze začátku chodila se slovníkem, protože jsem potřebovala kupovat věci, který jsem tady dřív nekupovala, když jsme jeli do německa jen na výlet, co se týče jazyku, ten se naučíš rychle , hodně se dá naučit z televize,jsou i různý kurzy pro cizince,v každém případě já to mám do čech 2 hodiny autem, dál bych třeba do UK nešla, nemohla bych být tak často v čechách už kvůli rodičům, kteří stárnou, navíc třeba vozím některé potraviny z čech, který se tu koupit nedají a já jsem na ně zvyklá.

• Citovat
  • Upravit
LouLou
4.5.12 11:28

Kypr

• Citovat
  • Upravit
35911
4.5.12 11:28

Kypr? Ale podle wiki je spanelsko nejjiznejsi stat eu, ale nebere to v potaz ruzne provincie a ostrovy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
4.5.12 11:30

ja taky hledala, ostrovy included, no a Kypr to neni…

http://en.wikipedia.org/…ts_of_Europe

a bez ostrovu, mas pravdu

• Citovat
  • Upravit
29730
4.5.12 11:32

Tak to zalezi na miste, my se bez auta narozdil od Prahy obejdem, hlidacku jsem nemela ani v Praze :lol: a v nejhorsim se vzdycky domluvim anglicky. Nejvetsi problem mam spis s cestovanim MHD, coz mam ale vsude, s detma je to vysilujici.

Chce to poradne promyslet misto, more je sice fajn, ale mozna je dneska lepsi si tam zaject na dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.5.12 11:33

jeste me napada, ze casto vypada ta dana zeme jinak kdyz je tam clovek na dovolene a kdyz tam pak zije - to muze prichystat jak negativni tak pozitivni prekvapeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35911
4.5.12 11:40

Tak my tu mame vyhodu, ze muz chodi do prace pesky, nepouzivame mhd, ja auto jen na nakupy :-) kdybych bydlela v londyne, budu mit za tyhle penize maly bytecek nekde na kraji a muz bude jezdit pres hodinu do prace. My to tu zatim mame jako dovolenou, krasna priroda, spusta mist, kam se podivat, jidlo - na tom tady fakt ujizdime, ryby a morske plody. Co se tyce bydleni, mame ho drahe, ale na mistni pomery prepych, mohli by jsme mit i domek, ale nebydlela bych v civilizaci jako ted, ale nekde v satelitu, kde neni ani obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
4.5.12 11:42

o jidle ani nemluvim…hlavne ovoce a zelenina, kteryho konzumujem plno…je velkej rozdil mezi tim co jime tady a predrazenou vodovou, hormonama nahonenou nadheru v Cechach..

• Citovat
  • Upravit
14396
4.5.12 13:42

Ay querida Espana!!!

Španělsko bude nejjižnější, protože kanáry jsou geograficky v africe, dokonce na spodní hranici maroka. A Ceuta a Melia v Africe je nejen geograficky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
4.5.12 14:16

My jsme odešli do Irska a začátky teda nebyly lehký, těhotná nebo s dítětem bych nešla.
V Irsku je mateřská „jen“ 6 měsíců a pak nic.
Teď po 4 letech už to je o něčem jiném, už víme jak to tady chodí.
Co se Chris narodil tak do ČR lítáme cca každé 4 měsíce.
Některé věci mi tady vadí, jako např.zdravotní péče, ale finančně jsme na tom rozhodně lépe a na trvalo do Čech se zatím rozhodně vracet nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí