Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
na jízdě autobusem s miminkem nevidím nic zlého - zvolila bych to v čem je dítěti nejlíp - a taky podle toho jaký je to autobus
třeba příměstské integrované i MHD u nás mají místo na kočárek - takže já bych jela kočárkem…když je mimi zvyklé na nošení, tak klidně i v šátku/nosítku
Jediné minus autobusů je trochu slabší hygiena okolí (špína a taky může jet i někdo nemocný)- ale moje děti ještě v šestinedělí autobusem jely, ne moc daleko…nicméně jsou oba v pohodě, Nic by se nemělo přehánět na druhou stranu příliš úzkostlivá matka je pro dítě horší než pár bacilů
Příspěvek upraven 07.05.12 v 13:08
@Lilišák píše: @Tera:)1 nema jinou moznost?? nema moznost vzit sedacku? nema moznost v dnesni dobe poprosit nekoho kdo auto ma? nema moznost si to nejak zaridit??jinak holky co tu pisete o MHD tak pisete ze mate deti uz velke, to uz je neco jineho ale jet takhle s novorozencem mi az tak v pohode neprijde - ma stale otevrenou hlavicku, neumi sedet, atd atd …
možná je to pro tebe nepředstavitelné ale i v dnešní době jsou lidi co opravdu nemají auto a ani nikoho kdo by je odvezl
a opravdu nevím na co by táhla sedačku když jí stejnak v tom buse nikam nepřipoutá ![]()
fontanela některým dětem zarůstá až do 2 let to se s nima nesmí jako kvůli tomu nesmí jezdit autobusem
a že neumí sedět a kdo říká že si ho posadí vedle sebe na sedadlo
snad by ho měla v té klokance nebo v náručí ne
jako a bát se že se autobus vybourá
no promiň ale to by nemohla vyjít ani na ulici před barák co kdyby jelo auto a smetlo jí i s kočárkem
… brďo co před barák ještě vlastně po schodech by třeba šla tak spadne a mimču se taky něco stane ![]()
@Lilišák Já mám dítě malé, s otevřenou hlavou a nesedící a stejně bych tak normálně jela. Teda v klokance myslím, že je to blbost, že se tam mimino zhroutí (nemám ráda klokanky
), ale zdravým rozumem - pásy v buse stejně nejsou a i když bych sedačku mohla vzít prázdnou do ruky, jak píše třeba Gladys, tak co s ní potom ![]()
Myšlenka o odvozu autem někým cizím mi přijde mimo - každý tu možnost nemá. To už by mi přišlo lepší pozastavit se nad tím, jestli ten kočár nemá skutečně kdo jiný vyzvednout a zakladatelka se musí vláčet v šestinedělí s malinkým miminkem 30 km busem tam a zpět (nevím, jak kde, ale u nás je to hodina jedna cesta, pokud to není nějaký rychlík). Předpokládám ale, že nemá, jinak by to neřešila…
Ale dotaz zněl - můžu s klokankou nebo musím sedačku - takže ano, můžeš s klokankou - zbytek je OT ![]()
Ahoj, oživuji diskuzi a zajímají mě vaše zkušenosti s tím, jak vézt mimino v autobusu v kočárku.
Jedem s kamarádkou a našimi miminy (obě 3 měsíce) autobusem i s kočárky (budeme je potřebovat v cíli), cesta asi na hodinu, meziměsto. Dá se to, mít dítě jen tak v kočárku, když je tam nepřipoutané? Můžeme vzít autosedačky („vajíčka“), ale do Karosy je nepřipoutáme – nebo myslíte, že by se daly nějak zapřít mezi dvě sedadla (co jsou za sebou)? Aby tam ty sedačky nelítaly… Klokanky nebo šátky nemáme.
Takže otázka zní, je v tomhle případě autosedačka k něčemu, nebo máme risknout vézt děti jen tak v kočárcích?
No já jsem z těch co nemají auto, jezdím tak už skoro 5 let… autosedačky sice mám (občas nás někdo veze), ale jaksi netuším jak bych ji tam jako bez pásů přidělala a šprajcovat ji mezi sedadla? To mi připadá jako nesmysl, to by nedrželo. Nejjednodušší je mít dítě v kočáře… pokud chceš připoutat, tak použij kšíry… jsou i korbičky co je mají integrované. Ale je tu jiný problém, v MHD bere řidič 2 kočárky. Nicméně dálkové busy pokud už berou kočáry tak většinou jen jeden (na víc není místo)… čili zjistit si to dopředu. K tomu je tu možnost, že bude obsazeno - kdo dřív přijde, ten dřív jede. Pak by ještě šlo dát kočár dolů do kufru, ale to taky není pravidlem. Tj raději se předem zeptat než se pojede.
Přesně tak, v autobuse normálně v kočáře. Já jsem teda jezdila většinou s vajíčkem, ale to jen díky tomu, že jsem ho pak přicvakla na konstrukci, korbu jsem neměla sebou. Většinou jsem i to vajíčko nechala přicvaklé, jen někdy jsem ho sundala a dala vedle sebe na sedačku.
Já jezdila zásadně s děckem v kočáře - do starých busů je nepřipoutáš. a jak nedám dopustit na manducu (klokanka), tak bych nikdy nesedla s děckem na břuchu do dopravního prostředku - má neteř skončila takto „pěkně“ přimáčklá svou matkou při prudkém zabrždění busu a nebylo to nic příjemného - podlitiny a naštěstí nepotvrzené podezření na vnitřní zranění (ale 2 dny v nemocnici nic moc)
Děti určitě v kočárcích a vy si ověřte, že vás na té lince vezmou obě.
Ahoj, nevím, jak se obnovuje diskuze, tak snad si některá mého dotazu všimne… jezdím s malým v buse často, má rok… no a čím dál častěji koumám nad otázkou, jestli si ho můžu vzít na klín? Co myslíte… on v tom kočáru vydrží, ale třeba když jedeme půl hoďky, tak bývá posledních deset minut peklo…:D