Vyřízení pasu - rodné listy prarodičů

16136
9.5.12 17:31

vyřízení pasu - rodné listy prarodičů

Ahoj všichni! Dnes jsme si chtěli vyřídit pas pro naší 8mi měsíční dceru. Počítala jsem s tím že bude stačit její rodný list a náš OP. Úřednice nás ovšem brzy vyvedla z omylu. Prý bude potřebovat ještě naše rodné listy (což bych ještě pochopila) a rodné listy našich rodičů (to už mi přijde trošku jako šikana). Setkali jste se s tím? Je to pravda? Připadám si jak v Kocourkově :zed: :zed: :zed: Díky všem za odpovědi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
9.5.12 17:36

To je divne. Ja som priniesla len malej RD a svoj OP.
A to som slovenka a mala je ceska a vsetko bolo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.12 17:37

No, to je teda nějaké divné :think: . Zdůvodnila vám to něčím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.5.12 17:38

Díky Janko. My jsme všichni češi a ta úřednice se ještě ujišťovala jestli se všichni naši prarodiče narodili v ČR. Jinak by prý byl problém 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
9.5.12 17:39

Po mě chtěli jen rodný list jeho a moji OP a jsem z Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
9.5.12 17:39

Jelikož má malá otce v RL cizince, tak jsem předtím musela vyřídit i potvrzení o st. občanství a tam chtěli RL mojí mamky. Ale takhle mi to přijde zbytečné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.5.12 17:40
@Bublana píše:
No, to je teda nějaké divné :think: . Zdůvodnila vám to něčím?

jenom blekotala že si to ona nevymyslela a že kdyby se naši rodiče narodili dřív než v 60. letech tak by stačili naše RL. 8o To už jsme nepochopili vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
9.5.12 17:42

Ahoj, my jsme oba Cesi, musela jsem akorat vyridit osvedceni o statnim obcanstvi, donesla jsem svuj OP a jeji rodny list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
9.5.12 17:45

Po nás to teda nechtěli,ale už jsem to slyšela,že to tak je.Nevím proč,co je to zase za zhovadilost :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
9.5.12 17:46

a nespletla si to? Ja jsem uvažovala o změně příjmení u malého a to mi řekli, že potřebuju to, co ty jmenuješ, ale pas se chystám vyřídit až v následujících dnech, tak to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
9.5.12 17:47

Souvisí to s narozením prarodičů. Tady odpověd na otázku u nás ve městě:
Dobrý den, paní XY,

rodné listy rodičů se předkládají z důvodu ověření státního občanství dítěte (pouze v případě vydání 1. cestovního pasu nezletilému). Do konce roku 2011 bylo nutné k žádosti o vydání CP předložit osvědčení o státním občanství ČR nezletilého, od 1.1.2012 došlo k legislativním změnám a toto osvědčení se již nepožaduje. Pracovnice při zpracování žádosti však musí ověřit státní občanství dítěte a to po předložení RL dítěte, RL jeho rodičů. Pokud jsou prarodiče nezl. narozeni po 1.1.1954, předložte rodný alespoň jednoho z nich. V případě, že alespoň jeden z prarodičů je narozen před 1.1.1954, rodné listy prarodičů již není třeba předkládat. Pokud nemáte možnost předložit RL otce, předložíte zbývající RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.5.12 17:48
@lucienne píše:
jenom blekotala že si to ona nevymyslela a že kdyby se naši rodiče narodili dřív než v 60. letech tak by stačili naše RL. 8o To už jsme nepochopili vůbec.

jo, tak to mi taky loni někdo říkal :think: Že je důležité kdy se rodiče narodili, že by jinak potřebovali i jejich RL. Důvod nechápu, ale potvrzuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.12 17:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.5.12 17:50
@jenny.fields díky, to teda čumim že je to fakt pravda. Ted by mě ještě zajímalo proč u někoho stačí jen RL dítěte + OP rodiče :think:

@nikita066 určitě se nespletla. měla na starosti jen pasy a OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
9.5.12 17:52
@jenny.fields píše:
Souvisí to s narozením prarodičů. Tady odpověd na otázku u nás ve městě:
Dobrý den, paní XY,rodné listy rodičů se předkládají z důvodu ověření státního občanství dítěte (pouze v případě vydání 1. cestovního pasu nezletilému). Do konce roku 2011 bylo nutné k žádosti o vydání CP předložit osvědčení o státním občanství ČR nezletilého, od 1.1.2012 došlo k legislativním změnám a toto osvědčení se již nepožaduje. Pracovnice při zpracování žádosti však musí ověřit státní občanství dítěte a to po předložení RL dítěte, RL jeho rodičů. Pokud jsou prarodiče nezl. narozeni po 1.1.1954, předložte rodný alespoň jednoho z nich. V případě, že alespoň jeden z prarodičů je narozen před 1.1.1954, rodné listy prarodičů již není třeba předkládat. Pokud nemáte možnost předložit RL otce, předložíte zbývající RL.

Jenomže státní občanství už se neosvědčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí