Šířka kočárku vs. vlak

4275
14.5.12 14:39

Šířka kočárku vs.vlak

Ahoj,
potřebovala bych vědět, kolik mají vlaky (ty zelené s posuvnými dveřmi) šířku dveří? Neboli kolik max.může mít šířku kočárek, aby ho nebylo pro naložení potřeba skládat?

Eventuálně pokud někdo tušíte i rychlík - panťák, to by pomohlo taky, ale těm se můžem přinejhorším vyhnout.

Našla jsem jen diskuze typu „našich 61cm projde“…ale my máme vyhlídnutý kočárek s 66cm a to drahý, tak nechci abysme investovali a pak zjistili, že se z našeho města nedostaneme (a že je to nutné už kvůli doktorům).

Změřila bych to, ale stěhujeme se a nevím ve které z krabic je metr :oops: Tak pokud někdo máte změřeno, moc nám pomůžete. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
14.5.12 14:43

Rychlík je problém- tam golfky

• Citovat
  • Upravit
byron
14.5.12 14:44

City elefant a starej panťák, tam není porblém hlubokej nebo širokej sporťák

• Citovat
  • Upravit
4275
14.5.12 14:54

rychlík nám jezdí jako doplňkový, ke klasickým vlakům, takže když počkám 15min., tak mi pojede osobák - proto píšu, že se mu vyhnu. ale u nás jezdí tyhlety zelený a tam vím, že problém je - musíš vědět kterou půlkou dveří nastoupit a i ta je na doraz…ale přesný čísla nevím :(

http://www.zelpage.cz/…okejvlak.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
14.5.12 14:55

teda abych byla přesná - tyhle zelený = ten druhej zelenej vagón, ne ten s přepravou nákladu. tam je to taky o dost jednodušší, ale bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
14.5.12 14:55

@PjckjsANEBjája no tak osobák by měl být v poho- u nás tedy jezdí víceméně city elefanty a ty jsou kočárkům přizpůsobené- je tam několik míst, kde je to fakt pohodlné…

• Citovat
  • Upravit
byron
14.5.12 14:57

motorák nevím, tím nejezdím moc…
Pokud máš možnost, vyhni s erychlíkům a užívej pantáky a elefanty, víc ti neporadím

• Citovat
  • Upravit
31594
14.5.12 15:01

Pokud můžu doporučit, tak pokud není jistý, zda se někde vlezu s kočárem, zda mi s ním někdo pomůže atd, beru dítě do šátku, později do manduky. Opravdu se tím hodně usnadní život a nemusíš sebou táhnout kočár, modlit se, abys sehnala někoho, kdo tiho pomůže vytáhnout, aby ti někdo zase pomohl s ním vystoupit. Pokud trváš na kolečkách, volila bych jako cestovní variantu vajíčko nacvaklé na nějakých skladných golfáčích.
A nebo kombinace nošení, kdy už na nádraží přijet s kočárem složeným a dítětem v šátku, nastoupit a vystoupit se složeným kočárem a dítě do něj upíchnout až po výstupu.

Jinak pokud někdo nebude vědět, tak si zkrátka vem do vlaku provázek, přeměř šířku a cestou zpět to vem přes nějaké samoobslužné papírnictví či hypermarket, nemusíš si to pravítko kupovat, stačí přeměřit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
14.5.12 15:56

@Gladys budu muset brávat kočárek, protože budu muset do školy na povinný hodiny a nemůžu tchánům nechat prcka v nosítku :( jako jsou čiperní dost na to, aby mi hodinu a půl vozili, ale na nosítko to fakt není… zas na naší trati jezdíš i půlnočním vlakem rozhodně ne osamoceně, takže s vykládáním to bude sice blbý, ale ne neřešitelný

samozřejmě pokud nebude nikdo vědět, přeměříme, špagát už jsme našli, takže mě to taky napadlo. jen když tak googlím a hledám tady v diskuzích a tahle informace je k nenalezení, stálo mi to za založení diskuze už proto, abych to sem nakonec kdyžtak napsala jako „poselství příštím generacím“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
14.5.12 15:59

Doporučuju pořídit druhej kočár- lehoučkej do vlaku- s úplným lehem(od těch 6ti měsíců)

• Citovat
  • Upravit
31594
14.5.12 16:41

A tchánovci bydlí v místě tvé školy či poblíž? Já vím, že jsem s tím nošením otravná, ale já bych prcka frkla do šátku a měla nějaký kočár u tchánovců, třeba nějaký úplně obyč, z druhé ruky seženeš za tisícovku za dvě. A pojedeš si úplně nalehko bezstarostně. Když si u nich necháš nějaké náhradní plíny a oblečení pro dítě, tak pojedete s prckem jak králové. Jen teda jediný zádrhel bybylo, kdyby neměli kočár kam dát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.5.12 16:47

já jezdím i rychlíkem,mívají jeden vagon který má široké dveře a kupé uzpusobené pro kočárky-a personál an nádraží mi vždycky ochotně pomohl kočár zvednout. ale už se těším až kočár zahodíme… štvou mě i ty golfáče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
14.5.12 17:01

@Gladys bydlí o ulici dál(od školy) a u nich kočár sice není moc kam dát, ale vyřešit by to asi šlo…problém je v tom, že jsou šíleně silní kuřáci a všechno od nich je naprosto hrozně prosáklé kouřem, třeba i pošta :( do toho bych dítě nedala ani na blbou hodinu

my bohužel bydlíme na malým městě, všechno důležitý se odehrává v brně, kam nám ale jede jen vlak…proto je to pro nás dost důležitý

jinak já jsem taky pro-nosící ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario