Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, zajímal by mě názor ostatních žen, matek na situaci, která se mi dnes stala… Jsem z toho vyřízená… Šli jsme s dcerou 5m dnes k doktorovi, chodime do městské nemocnice je tam asi půl roku nová ordinace kde je doktor primář, a když tam není je tam místo něho jiná doktorka věk cca 37let..byli jsme objednaný na očkování 2.hexa… První jsem kuli nemoci posunula na cca 3m(i jsem kuli tomu podepsala papír)…a druhou měla dostat dnes. Ale už 4-5 dní malinky bubla v nose, odsávám rymu a stříkám Sprej(má bílé hleny…) tak přišli jsme tam, sestřička si vzala průkazku a říkám ji o rýmě a že dnes máme mít ockovani ale chtěla bych to posunout a jestli malou může teda paní doktorka prohlednout.. Ona že ok.. Jdeme do ordinace a doktorce rikam co a jak a jestli by šlo ockovani posunout o týden nebo dva… A ona na mě začala nepříjemně arogantně „to už s vama bylo minule, a musíte mi podepsat papír, a malinka ten týden nebude chráněna proti černému kašli atd…“ rikam „dobre, papír podepíšu, je tedy problém dát ockovani za týden nebo dva? " a ona "není“. Říkám ok fajn. A ona že tedy malinkou prohlidnu ať ji sundam svetr, a rozepnu tričko.. Poslechla si ji a že v pohode… Pak říká kouknu se jí ještě do pusinky, rikam dobre, mam ji na klíně, doktorka bere dřevěnou špachtli a dává ji malinky do pusy, ta začala plakat… A ta doktorka tím dřívkem tak tlačila, uplne se jí ta ruka tlakem třásla, až normálně ruplo a půlka ji zůstala v ruce a půlka malinky v puse, to hned vytáhla, nebo to vypadlo nevím bylo to rychlý… A já na ní vyjela že „to si děláte srandu, že jste to o ní zlomila?! " a ona? Rekla "nedělám“ a odšoupla se na židli ke stolu a říká uklidnete si ji, malinka samozřejmě vriskala… Ja byla úplně vytočená, že sem citila jak se mi třesou ruce adrenalinem… A ona? Prý tak prijdte 30.4… Říkám dobře, dáte mi podepsat ten papír teda? A ona? Prej „není potřeba“ a koukala do počítače že tady máte prukazku a nashle… Takze nejen že se chovala hrozně, ale. zlomila o malinkou, o její malinkatou pusinku špachtli! Ani se neomluvila, nic… Tak přijde vám tohle normální? Já jsem z toho úplně v háji celej den… Zrovna v našem městě je těžké najít pediatra, proto jsem nás registrovala sem… Ach jo… 😥 Hlavně chtěla jsem se zeptat ještě na nějaké věci, a ona mě ještě takhle odbyla a už na to nedošlo, abych se zeptala…Mám ještě dva syny 11 a 13 a nikdy se mi něco takovyho nestalo…
Prosímtě ty tohle budeš řešit fakt všude?
Odpovědi na fb ti nestačily? ![]()
Nevim, tezko posoudit, clovek tam nebyl. Ze zacatku jsi mi prisla jako takova ta super ochranitelska prvorodicka, ale oni ti starsi uz jsou vetsi a asi jsi ted spis starsi matka a veci vice resis. Nic se male nestalo, ze. Asi to tady rozdyma debatu, protoze ockovani je takove treskute tema. Za me z meho pohledu se uklidni. Nic se nestalo. Pediatri tlaci na ockovani. Maji k tomu duvod. Je strasne malo pediatru a bude hur. Nemuzem to povolani vsem znechutit. Je potreba, aby se matky trochu uklidnily, jinak nebudem mit zadne a co pak?
Těžko říct. Naše se hned ptá jestli nic nemá. A já teda bych nejspíš předtím zavolala jestli vůbec máme přijít a kvůli čemu
. Kvůli borelióze se nám taky prodloužilo očkování dr teda problém nemá. Ono taky záleží na tom, kdo se tam jak chová
.
Zlomená špachtle, je to dřevo mohlo mít nějakou vadu
. O mě taky Dr kdysi zlomila špachtli. A zubař mě dokonce cvaknul kleštěmi do krku když mi dával rovnátka.
A on vám někdo drží pistoli u hlavy, abyste s dcerou musela chodit k lékařce, ke které nemáte evidentně od prvního okamžiku důvěru a máte na ni již předem negativní náhled?
Pokud nejste spokojená, řešte vše pouze s registrujícím lékařem nebo změňte kompletně zdravotnické zařízení
.
Vzhledem k tomu, že sama nejsem lékař a nemůžu se v tomhle spolehnout čistě sama na sebe a svůj úsudek, tak je pro mě důvěra v pediatra klíčová. Nechodila bych k někomu, komu nevěřím. Teď máš dceru ještě malinkou.. Ale až povyroste a doktorky se bude akorát bát a neotevře pusu, když to bude potřeba, tak co? Bude ji otevírat násilím pusu jak nějakýmu psovi? Co když bude nějaký větší problém, než je odložení očkování kvůli nemoci, což je docela běžná věc? Pediatrů je sice málo, ale zase nebudu někam chodit za každou cenu.. ![]()
Tak drivko mohlo byt spatne, ale nikdo jsme tam nebyli. Nicméně doba kdy se chodí na ockovani je speciálně bezne vyhrazena prave pro zdrave děti - kontroly miminek, preventivky a ockovani ne? Proč tam lezes s nachlazenym dítětem? Co když hned po tobě půjde novorozenec? ![]()
@hospodki píše: Více
Přesně tohle mě hned napadlo.. U nás je to taky tak - prevenci do 1 roku a očkování jsou vyhrazeny určité hodiny. Chodí tam jen zdravé děti. Minimálně bych to řešila telefonicky dopředu a nelezla tam. K tomu ostatnímu se těžko vyjádřit, nezažila jsem, ale mohla to být „jen“ vadná špachtle.
No, vzhledem k tomu, jak dneska černý kašel řádí, tak dokážu doktorku pochopit. Špachtle se vyrábějí daleko slabší, než si je pamatuji. Mně se minule zlomila, když jsem nabírala hustější mast z kelímku. A jo, i když dítě brečí, doktor ho musí vyšetřit. Jasně, že to mohla doktorka přehnat. Ale stejně tak to můžeš přehánět ty ![]()
Já teda nevím… Ale to tady fakt každé přijde normální, že o tu malou zlomila špachtli a ani se neomluvila?
Já teda podle popisku vidím klasickou protivnou doktorku… Taková by asi pediatra být neměla ne?
Jediné, co souhlasím, že to měla zakladatelka řešit telefonicky a zbytečně tam nechodit.
Mě spíš fascinuje, že někdo, kdo se sem nepřihlásil 10 let si najednou vzpomene a dá sem takové téma..
@Barevné klubíčko píše: Více
Tak slusne to není, ale fakt nedokážu odhadnout takhle na dálku s jakou tam prisla zakladatelka. S nemocným deckem se proste na preventivku nechodí
taky nevíš jaka je historie, jestli je buuu doktorka nebo zakkadatelka
@Oriseka naše pediatra by dítě s bílou rýmou ( nemá teplotu, nemá zelenou rýmu, atd…)úplně OK naočkovala. Stejně jako klidně očkuje 2 vakcíny najednou ( bexero a hexu ve 12 týdnech- údajně na to nemají děti žádné reakce). Takže každý pediatr
, který netlačí.
Jinak je to úžasný pediatr, ale to očkováni je tam šílený.
Takže u nás dítě s bílou rýmou na preventivce je úplně OK
Ale je fakt, ze já bych to zrušila po telefonu, pokud to bylo jen očkováni. Netahala bych tam dítě. Je to zbytečné.
Špachtli odhadnout neumím. Neviděla jsem to.