Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den děvčata. Prosím o radu zkušenější. Dnes se malá probudila s chrapotem. Jinak jí nic není, naopak po delší době více jí. Ale četla jsem, že z toho může být laryngitida, nebo že to můžou být namožené hlasivky. Je fakt, že včera přes den mnohem více brečela, než normálně. Jak často z chrapotu opravdu bývá laryngitida? Mám z toho opravdu strach. Malé jsou 2 roky a 2 měsíce. Co případně dojet koupit, abychom to měli v lékárničce? Děkuji za Vaše rady a zkušenosti.
Ahoj, na hlasivky je dobré teplé mléko s medem nebo Vincentka na pití. Jinak syn nedávno trochu chraptil, přišel o hlas a začalo ho bolet v krku a byl z toho covid. ![]()
@Saffiraa píše:
Ahoj, na hlasivky je dobré teplé mléko s medem nebo Vincentka na pití. Jinak syn nedávno trochu chraptil, přišel o hlas a začalo ho bolet v krku a byl z toho covid.
Ahoj, děkuji. A nezahlení ji to ještě víc? Při odkašlání je u ní slyšet, že má vlhký kašel.
Jejda Covid
To mě mrzí. A jak je na tom?
@La-Vra pripravila bych se na to ze muzete mit narocnou noc. U dcery se 3× z niceho nic objevil chrapot jinak ji nic nebylo a v noci vzdy zacla laryngitida.Uz na to doma mame nejaky prasky, ale ty jsou jen na predpis.Ale pokud by to u vas fakt v noci zaclo, tak prvni pomoc je pustit na dite ledovej vzduch, sedni si s nim treba k otevrenymu oknu, samozrejme musi byt obleceny.
Syn měl chrapot už hodněkrát a nikdy z toho laryngitida nebyla. Většinou chraptí, když hodně křičí. Dávám mu Vincentku tablety na cucání.
@La-Vra Tak zkus tu Vincentku. Syn je už v pohodě, dva dny měl teplotu, a pak se přidala rýma a bylo po všem…
@Ivana 85 píše:
@La-Vra pripravila bych se na to ze muzete mit narocnou noc. U dcery se 3× z niceho nic objevil chrapot jinak ji nic nebylo a v noci vzdy zacla laryngitida.Uz na to doma mame nejaky prasky, ale ty jsou jen na predpis.Ale pokud by to u vas fakt v noci zaclo, tak prvni pomoc je pustit na dite ledovej vzduch, sedni si s nim treba k otevrenymu oknu, samozrejme musi byt obleceny.
Malá měla předtím jednodenní virozu, tak mě napadlo, jestli to nemůže být k tomu, ale je to už skoro týden
A pomůžou třeba fenystil kapky na ten otok?
@mihla píše:
Syn měl chrapot už hodněkrát a nikdy z toho laryngitida nebyla. Většinou chraptí, když hodně křičí. Dávám mu Vincentku tablety na cucání.
To by byla ta lepší varianta
Ale ona nijak nekřičí, jen teda včera často brečela a chvílemi dost urputně, tak jestli to může být i z toho
Vincentku nemáme a nejbližší otevřený krám je cca 20km. Zkusíme zatím asi cibulove kapky.
@Saffiraa píše:
@La-Vra Tak zkus tu Vincentku. Syn je už v pohodě, dva dny měl teplotu, a pak se přidala rýma a bylo po všem…
Tu bohužel nemáme a nejbližší otevřený krám je cca 20km. Zkusíme zatím asi cibulove kapky. To je dobře, že jste měli takové mírné příznaky. Tak ať už je jen dobře.
Kluk je taky nachlazený, chodíme plavat, tk asi z tama. ani mě nenapadlo, že by měl covid nebo laryngitidu. má 2a čtvrt. rýmu a kašel, dávám sinupret, mucosolvan nebo junior angin. do nosu kapky. nevím proč za vším hned hledat to nejhorší.