Chřipka a 5měsíční kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
31.10.12 20:52

chřipka a 5m kojenec

Milé maminky,

mám 5měsíční dceru, nekojenou už hoodně dlouho. Bohužel jsem ráno začala smrkat a odpoledne už jsem byla kaput.. Leze na mě asi chřipka :,( Celý den jsem s malou sama, bojím se, aby to ode mě nechytla. Vím, že si mám mýt ruce, nedýchat na ni, do postele ji neberu-je naučena být v ložnici jen v postýlce, ale i přesto, nějaké tipy jak pro mě tak pro malou aby to nechytla?
Mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14973
31.10.12 20:58

No, popravdě jsem bacily nějak neřešila, manžel teď byl dvakrát po sobě nemocný, napodruhé nakazil i mě, snažila jsem se akorát na malou nekýchat, míň pusinkovat a malá je úplně ok. Je jí taky 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
31.10.12 21:30

Neboj, i jako nekojená je velmi účinně chráněná, zvlášť v pěti měsících, kdy má už vlastní střevní mikrofloru (a jestli dáváš probiotika, tak tím spíš). To, že kojené děti jsou míň nemocné, no, sice se to říká, ale ve svém okolí to teda opravdu nepozoruju. Když se podíváš na složení Nutrilonu a na složení Preventanu, zjistíš, že oba produkty obsahují totéž - látky, které aktivují imunitní systém. Takže nekojené dítě je vlastně na takovém mléčném Preventanu. K tomu si přičti, že ho nemáš přicuclé na těle a podstatně míň se s ním fyzicky muchluješ, nebereš ho do postele mezi posmrkané kapesníky, atd. atd. atd. Když jsem nemocná, dělám to, co ty - smrkám ve vedlejší místnosti, neberu dítě do postele, myju si ruce Sanytolem (desinfekční mýdlo za pár korun). Ještě se snad smí dát rozpuštěné Oscillo, ale to jsem nezkoušela :) Držím palce, ať nic nechytne :hug:

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
31.10.12 21:37

PS: Ještě mě napadly dvě věci, jedna už byla zmíněná, větrat, my máme čističku vzduchu a ta má filtr proti těmhle breberkám. Ale to asi není zrovna standardní výbava domácnosti. Ale zejména neoslabit to dítě - nenechat prochladnout, nevysilovat, případně o dva tři týdny posunout očkování…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA