Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měl jsem to také. Od alergie zanet v nose s ucpanou nebo ucpanyma oběma dírkami když jsem si lehl. Co na to zabralo byl sprej Avamys. Stačilo ho používat 3 dny a bylo po problému. Je pouze na předpis. Stačí říct praktikovi. Za vyzkouseni nic nedáte lepší než operace.
@takamine píše: Více
užívala Momox, to bude na stejném principu - kortikoidy
Díky za odpovědi. Alergii si myslím nemám, protože co si tak pamatuju, tak to vlastně mám celý život už od malého děcka
A když si občas vezmu Zodak kvůli něčemu jinému, tak by to asi současně zabralo i na ten nos.
Vygooglim si ještě ten nebulizer, ale spíš se tak začínám psychicky připravovat zase na to ORL. Chodila jsem na naše místní středověké, tak zkusím v Ostravě, ikdyž ta endoskopie čelní dutin mě tam asi stejně nemine ![]()
Anonymně, protože se stydím jaká jsem fňukna
![]()
Ahoj všichni, na internetu jsem toho moc nenašla a na ORL mi moc nepomohli.

, což úplně nesnáším a stejně nijak víc nepomohli 

Sice z ní mám slušný vítr, ale nechala bych si to operovat třeba i za živa, jen ať už konečně můžu v noci normálně dýchat 

Zkrátka mám vždy v noci ucpanou pouze jednu nosní dírku, ale ne pořád tu stejnou, ale střídá se to.
Většinou jedna „odlehne“ a současně se to přesune na druhou stranu. Nikdy obě náraz a jen vzácně obě průchodné.
Sice tou jednou dýchat můžu, ale ta ucpaná tlačí jak kdybych ji měla zalitou betonem a nespím kvůli tomu, jak mi to vadí. Tlačí to až někde v uchu vždycky
Chvíli mi pomáhalo spát na zemi, tak jsem myslela že to mohla být nějaká alergie na matraci. Vyplachy nosní konvickou taky pomáhaly a momox sprej z ORL, ale už nepomáhá skoro nic a tak to na noc řeším buď Neurolem, nebo Olyntem. Samozřejmě si začínám budovat závislost na obojím
Na ORL mi pokaždé dělali hnusnou endoskopii čelních dutin
Tak než abych absolvovala to samé zas jinde, tak se raději ptám tady.
Nejraději bych šla na turbinoplastiku, ale ani nevím jestli to v mém případě by k něčemu bylo a na to ORL zatím ještě vážně nechci
Nejraději bych si samozřejmě tady přečetla konkrétní diagnózu a že mi to stopro spolehlivě odstraní ta operace
Ale aspoň bych chtěla vědět, jestli jste měla některá to stejné a jak jste to řešily.
Spreje do nosu jsem vyzkoušela samozřejmě snad všechny co existujou včetně Vincentky a mořské vody, ale s tak 10% účinkem.
Jinak sory za tu slohovku, ale fakt mě to štve