Chronická rýma jenom v noci

Anonymní
2.7.25 12:11

Chronická rýma jenom v noci

Ahoj všichni, na internetu jsem toho moc nenašla a na ORL mi moc nepomohli.
Zkrátka mám vždy v noci ucpanou pouze jednu nosní dírku, ale ne pořád tu stejnou, ale střídá se to.
Většinou jedna „odlehne“ a současně se to přesune na druhou stranu. Nikdy obě náraz a jen vzácně obě průchodné.
Sice tou jednou dýchat můžu, ale ta ucpaná tlačí jak kdybych ji měla zalitou betonem a nespím kvůli tomu, jak mi to vadí. Tlačí to až někde v uchu vždycky :cert:
Chvíli mi pomáhalo spát na zemi, tak jsem myslela že to mohla být nějaká alergie na matraci. Vyplachy nosní konvickou taky pomáhaly a momox sprej z ORL, ale už nepomáhá skoro nic a tak to na noc řeším buď Neurolem, nebo Olyntem. Samozřejmě si začínám budovat závislost na obojím :cert:
Na ORL mi pokaždé dělali hnusnou endoskopii čelních dutin :poblion:, což úplně nesnáším a stejně nijak víc nepomohli :pocitac:
Tak než abych absolvovala to samé zas jinde, tak se raději ptám tady.
Nejraději bych šla na turbinoplastiku, ale ani nevím jestli to v mém případě by k něčemu bylo a na to ORL zatím ještě vážně nechci :cert: :oops:
Nejraději bych si samozřejmě tady přečetla konkrétní diagnózu a že mi to stopro spolehlivě odstraní ta operace :lol: Sice z ní mám slušný vítr, ale nechala bych si to operovat třeba i za živa, jen ať už konečně můžu v noci normálně dýchat :cert:
Ale aspoň bych chtěla vědět, jestli jste měla některá to stejné a jak jste to řešily.
Spreje do nosu jsem vyzkoušela samozřejmě snad všechny co existujou včetně Vincentky a mořské vody, ale s tak 10% účinkem.
Jinak sory za tu slohovku, ale fakt mě to štve :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65203
2.7.25 12:44

A leky na alergii jsi zkousela? Nemuze to byt tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
2.7.25 13:08

Co nebulizer s vincentkou? Lepsi nez konvicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
2.7.25 13:46

Měl jsem to také. Od alergie zanet v nose s ucpanou nebo ucpanyma oběma dírkami když jsem si lehl. Co na to zabralo byl sprej Avamys. Stačilo ho používat 3 dny a bylo po problému. Je pouze na předpis. Stačí říct praktikovi. Za vyzkouseni nic nedáte lepší než operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76666
2.7.25 14:25
@takamine píše: Více

užívala Momox, to bude na stejném principu - kortikoidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 14:51

Díky za odpovědi. Alergii si myslím nemám, protože co si tak pamatuju, tak to vlastně mám celý život už od malého děcka :think: A když si občas vezmu Zodak kvůli něčemu jinému, tak by to asi současně zabralo i na ten nos.
Vygooglim si ještě ten nebulizer, ale spíš se tak začínám psychicky připravovat zase na to ORL. Chodila jsem na naše místní středověké, tak zkusím v Ostravě, ikdyž ta endoskopie čelní dutin mě tam asi stejně nemine :zed:
Anonymně, protože se stydím jaká jsem fňukna :oops: :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex