Chronický zánět děložního čípku

84
8.12.15 20:30

Chronický zánět děložního čípku

Hezký večer přeji,

už přes rok a půl mám bolesti při sexu, připisovala jsem to bakterialní vaginoze na kterou trpím ale až nedávno jsem zjistila, ze mně bolí celí čípek, když ho trošku stlačím. bolest vystreluje az někam k vaječníkům, je to přesně ta nepříjemná bolest, kterou mam při sexu a ktera mi dost komplikuje sexuální život. Chodím pravidelně na preventivku a cytologii mám v pořádku a na gynekologii jsem jako doma. Jednou mi byla zjištěna ureaplazma ale ta se prý vyléčila, jinak mi bylo vždy řečeno, že mam jen špatnou vaginální floru, Dnes jsem gynekoložku upozornila, že mám velké bolesti na čípku, prohledla mě a řekla že mám pravděpodobně zánět děložního čípku a asi cca 3.měsíce cystu na vaječníku, která se zvětšuje, momentálně má přes 6 cm.
Udělala mi stěry a mám si zavolat příští týden,
Na netu jsem se ovšem dočetla, že zánět děložního čípku nejčastěji způsobuje kapavka nebo chlamydie, na ty jsem si nedávno dělala testy a vyšly negativně.
Je tu některá z vás, která prodělala nebo momentálně prodělává zánět děl. čípku, kterou jinou bakterií to může být způsobeno? Je léčba dlouhá?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4221
8.12.15 21:19
@Leali píše:
Hezký večer přeji,už přes rok a půl mám bolesti při sexu, připisovala jsem to bakterialní vaginoze na kterou trpím ale až nedávno jsem zjistila, ze mně bolí celí čípek, když ho trošku stlačím. bolest vystreluje az někam k vaječníkům, je to přesně ta nepříjemná bolest, kterou mam při sexu a ktera mi dost komplikuje sexuální život. Chodím pravidelně na preventivku a cytologii mám v pořádku a na gynekologii jsem jako doma. Jednou mi byla zjištěna ureaplazma ale ta se prý vyléčila, jinak mi bylo vždy řečeno, že mam jen špatnou vaginální floru, Dnes jsem gynekoložku upozornila, že mám velké bolesti na čípku, prohledla mě a řekla že mám pravděpodobně zánět děložního čípku a asi cca 3.měsíce cystu na vaječníku, která se zvětšuje, momentálně má přes 6 cm.
Udělala mi stěry a mám si zavolat příští týden,
Na netu jsem se ovšem dočetla, že zánět děložního čípku nejčastěji způsobuje kapavka nebo chlamydie, na ty jsem si nedávno dělala testy a vyšly negativně.
Je tu některá z vás, která prodělala nebo momentálně prodělává zánět děl. čípku, kterou jinou bakterií to může být způsobeno? Je léčba dlouhá?
Děkuji

Já jsem loni v říjnu přestala brát antiko Azalia a od té doby neustále krvácení po sexu, krvácení při ovulce, krvácení týden před menstruací. Tak jsem to říkala gyndaři, stěry jsem měla v pořádku, tak mě pro jistotu poslal na kyretáž, jestli nepřehlídl nějaké bujení v děloze a ve vaječníkách. Výsledky byly v pořádku, nic nenašli, jen mi napsali, že mám chronický zánět děložního čípku. Jenže ten prý má skoro každá druhá ženská. Mě doktor vysloveně řekl, že mi to napsali, protože něco napsat museli, když nepřišli na jiný důvod toho krvácení. On už by to jinak neřešil, tak jsem po něm vyškemrala antibiotika na zánět, předepsal mi utrogestan, že to krvácení může být hormonální. NO, prokrvácela jsem se do prvního těhu v červenci, které dopadlo spontánín potratem a pak jsem se prokrvácela k nynějšímu stavu, kdy jsem opět těhotná a doufám, že ten čípek nemá vliv na udržení těhotenství, protože nechci znovu potratit. Chlamidie a podobné potvory jsem určitě neměla. A jestli jsem vyléčená, asi ne. Problémy jsem měla stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.12.15 21:25

@PapeJ
Mě ten čípek práve dost bolí..:(ˇ, už nevím o s tím, nemůžu provozovat normální sex, když by mě čípek bolel i po léčbě antibiotiky atd, je možné ho nějak chirurgicky zkrátit třeba?,: asi se těd vyslovuji špatně ale nevím jak to napsat, jestli tomu může pomoci třeba to vypolování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.15 21:32

A ureoplazma se chytá z čeho? Já třeba jsem měla za život jen jednoho sexuálního partnera a tyhle nemoce si vyloženě vybírám. Beru antibiotika na vaginozy. Jakmile je sex bez kondomu znamená to pro mě další nálož antibiotik. Bojím se mít kvůli tomu i děti, protože po antibiotikách se mi vše opět vrací. Nechápu to, kde se to ve mně bere.

• Citovat
  • Upravit
854
8.12.15 21:34

Může to být způsobeno kterékoliv bakterií. Mně doktor řekl, že každá žena má v pochvě určitou část střevních bakterií, streptokoků, kvasinek atd. ale že pokud je vše v rovnováze je to normální, jakmile není, pozná se to pálení, bolestí atd. Proč ti nevyléčil vaginozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
8.12.15 21:38
@Leali píše:
@PapeJ
Mě ten čípek práve dost bolí..:(ˇ, už nevím o s tím, nemůžu provozovat normální sex, když by mě čípek bolel i po léčbě antibiotiky atd, je možné ho nějak chirurgicky zkrátit třeba?,: asi se těd vyslovuji špatně ale nevím jak to napsat, jestli tomu může pomoci třeba to vypolování?

Jo, existuje konizace - zmrazování. Mě jí dělal doktor někdy před 15ti lety, ale zase můj novej gyndař nadává, že se ten čípek jakoby vyžehlý a že tam pak nejsou vidět žádný změny, kdyby se něco dělo. Taky mi ségra (zdravotní sestra) řekla, že ten chronickej zánět můžu mít z tý konizace. Takže babo raď. Ať žije bludnej kruh :zed: Já měla bolesti při sexu před prvním dítětem, ale zase jsem nekrvácela. Pak, při braní antiko po porodu to bylo dobrý, žádný bolesti, žádný krvácení, pak až po vysazení jsem začala krvácet, ale bolesti naštěstí nemám. Třeba by ti taky pomohla nějaká antikoncepce. Mě teď naposledy doktor prohlásil, že mám kontaktní čípek, proto krvácím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.12.15 22:12

Anonymní- ureaplazma jedine pohl. stykem
@misa.859 Davala mi na to dr. čípky ale porad se o vrací, je to nekonečný
@PapeJ Přemýšlela jsem nad tou konizací, ale myslím, že pokud nemam nějaké předrakovinové změny vyloženě, že by mi to nepovolily, jen mě to tak napadlo, že když mám neustale záněty na čípku, jetli se dá čípek odstranit- asi je to blbost ale napadlo mě to tak kdžy někdo má pořád angínu, tak mu taky vezmou mandle, nebo neustálé cysty na vaječníku.. myslite ze ta moznost existuje a něco vy vyresila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
8.12.15 23:29
@Leali píše:
Anonymní- ureaplazma jedine pohl. stykem
@misa.859 Davala mi na to dr. čípky ale porad se o vrací, je to nekonečný
@PapeJ Přemýšlela jsem nad tou konizací, ale myslím, že pokud nemam nějaké předrakovinové změny vyloženě, že by mi to nepovolily, jen mě to tak napadlo, že když mám neustale záněty na čípku, jetli se dá čípek odstranit- asi je to blbost ale napadlo mě to tak kdžy někdo má pořád angínu, tak mu taky vezmou mandle, nebo neustálé cysty na vaječníku.. myslite ze ta moznost existuje a něco vy vyresila?

No, konizací se ten čípek neodstraní, jen se jakoby vyžehlí, tak jsem to pochopila, že to gyndař říkal. Odstranit čípek jde snad jedině s dělohou, ne? Sám o sobě asi ne. Ale na chronický zánět čípku tu konizaci dělají. Já měla dělanou konizaci někdy ve 20 letech a určitě jsem neměla předrakovinné stavy, měla jsem výtoky a menstruační bolesti. Takže nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
9.12.15 22:22

@PapeJ Ahojky, a pomohla ta konizace od bolesti při styku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
10.12.15 00:02
@Leali píše:
@PapeJ Ahojky, a pomohla ta konizace od bolesti při styku?

To nevím, menstruační bolesti jsem přestala mít, ale to mohlo také být hormonální antikoncepcí a před konizací jsem styk neměla, takže nemůžu posoudit. Po něm jsem pak měla trochu bolesti při určité poloze a ty vymizely porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí