Chronický zánět nosohltanu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Vasomotoricka ryma? S věkem se bude zhoršovat. Poradím snad jedině - nemyslet na ni. Psychika je čarodějka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takco Nemoc začíná pálením a knedlíkem v krku, někdy nemůžu ani polknout a nutí mě to k dávení, přejde to v suchý kašel, únavu, ucpaný nos a rýmu. Potom začnu vykašlávat. Výjimečně mám horečky. Do 10 dnů jsem většinou zdravá. O rýmu se vážně nejedná. Ale jinak díky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Čepici nosíš?
@Takco Nemoc začíná pálením a knedlíkem v krku, někdy nemůžu ani polknout a nutí mě to k dávení, přejde to v suchý kašel, únavu, ucpaný nos a rýmu. Potom začnu vykašlávat. Výjimečně mám horečky. Do 10 dnů jsem většinou zdravá. O rýmu se vážně nejedná. Ale jinak díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet v zimě to je snad samozřejmé a když je chladno tak také (v tomto období hlavně ráno). Onemocněla jsem i v létě, venku kolem 40°C., v chalupě přes 20°C. Vadí mi přechody z tepla do zimy. Pokud jsem delší dobu v teple nebo v zimě, tak mi to tolik nevadí. Třeba je spouštěčem něco jiného.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím o radu. Pokud máte někdo časté záněty nosohltanu, co vám pomohlo? Jsem třetí týden v práci po dvou týdenní nemocenské a od čtvrtku se mi nemoc rozjela nanovo. 7 let na to trpím, nejhorší je to v podzimních a zimních měsících. Co jsem vypozorovala, vždy mi nemoc rozjede, když přecházím z tepla do zimy. Obvodní mi tuto nemoc nikdy nediagnostikovala. Diagnózu jsem si našla na internetu podle příznaků. Obvodní mi na to předepisovala ATB, z výtěru z krku se nikdy žádný bacil nepotvrdil, krev v pořádku. Jako příčinu uvedla pálení žáhy (kterou mám tak 2×/měsíc a jen poslední rok) a psychiku. Neví jak mi pomoct. Práci mám fyzicky náročnou, do práce docházím několik km a pohybu mám dostatek. Beru pravidelně vitamíny, podporuju imunitu jak se dá. V práci chodím často z tepla do zimy a nedá se tomu nijak vyhnout. Nevím, co dělat. Nejsem na umření (pálení v krku, kýchám, smrkám, kašlu, zvýšená teplota, obrovská únava), ale zápřah v práci bych nezvládla a nechci ohrožovat kolegy. Zkusily byste to risknout a jít do práce? A pokud vám něco pomohlo, poradíte co? Jsem z toho už docela zoufalá. Zima ještě ani nezačala… Děkuji. Prosím anonym.