Pedikura na sebe, vyplati se ?

Anonymní
29.10.22 09:19

Pedikura na sebe, vyplati se ?

Ahoj holky ziju v malem meste. Pedikura jako takova tu myslim v zadnem salonu neni. Mam moznost si pronajmout na pul cast salonu, a jit delat tuhle profesi. Samozrejme s certifikaci. Vyplati se to v dnesni dobe? Mam male deti, tak bych nerada zustala na dlazbe. Nicmene se mi zase libi ze neni clovek ovlivnen pevnou pracovni dobou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shadowbabe
29.10.22 09:30

Tady v té " volné pracovní době " naopak všechny mé kamarádky vidí velkou výhodu. Protože si to můžou plánovat podle svých potřeb. Pokud u vás pedi není, tak by to bylo fajn si myslím. Akorát to tedy ještě pozjišťuj a propočítala bych si, kolik bych musela vydělat, abych pak zaplatila měsíční platby typu nájem studia, zdravka a socka. Předpokládám tedy, že by sis pak udělala IČO :kytka:

• Citovat
  • Upravit
37145
29.10.22 09:32

Tak záleží jestli budeš mít klientelu. Bývalá tchýně se tím živí celkem slušně, ale má letitou klientelu a je tam od rána do večera. Jestli nemáš lidi, tak minimálně ty začátky budou hodně těžké, než se zaplatí nájem, pojištění atak, aby člověku zbylo něco i na žití. Možná by nebylo od věci si nejdřív udělat v tom salonu malý průzkum, jestli by o to byl vůbec zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.10.22 09:32

@shadowbabe Pak? Snad ještě pred tim pronajmem salonu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
29.10.22 09:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky ziju v malem meste. Pedikura jako takova tu myslim v zadnem salonu neni. Mam moznost si pronajmout na pul cast salonu, a jit delat tuhle profesi. Samozrejme s certifikaci. Vyplati se to v dnesni dobe? Mam male deti, tak bych nerada zustala na dlazbe. Nicmene se mi zase libi ze neni clovek ovlivnen pevnou pracovni dobou.

Moje kamarádka dělá, a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.10.22 09:34

Jojo tak než by se do něčeho pustila myslím. Aby si to spočítala, jaký by musela pak mít výdaje. Ono mnohdy lidi zjistí, že by to vůbec za to nestálo :)

• Citovat
  • Upravit
102087
29.10.22 09:35
@Kriss Tina píše:
Tak záleží jestli budeš mít klientelu. Bývalá tchýně se tím živí celkem slušně, ale má letitou klientelu a je tam od rána do večera. Jestli nemáš lidi, tak minimálně ty začátky budou hodně těžké, než se zaplatí nájem, pojištění atak, aby člověku zbylo něco i na žití. Možná by nebylo od věci si nejdřív udělat v tom salonu malý průzkum, jestli by o to byl vůbec zájem.

Tak zas pise, ze ma male deti, tak pokud ma rodicak jeste treba 2 roky, tak by vlastně musela vydelat „jen“ na najem, myslim ze začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
29.10.22 09:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky ziju v malem meste. Pedikura jako takova tu myslim v zadnem salonu neni. Mam moznost si pronajmout na pul cast salonu, a jit delat tuhle profesi. Samozrejme s certifikaci. Vyplati se to v dnesni dobe? Mam male deti, tak bych nerada zustala na dlazbe. Nicmene se mi zase libi ze neni clovek ovlivnen pevnou pracovni dobou.

Pokud tam není konkurence a budeš dělat mokrou pedikúru, tak si vyděláš. Chodí tam většinou důchodci s různými mozoly a zarostlými nehty, kteří musí chodit pravidelně, protože jinak se jim to zhorší. A ti jsou ochotní za to zaplatit. U nás pedikúra mokrá jede a má plno na měsíc dopředu. Ta suchá, kde se to jen brousí, ta paběrkuje. Můžeš také za příplatek docházet k hodně starým lidem domů. Nesmíš také přepálit cenu, to víš, důchodci ti zaplatí tak do pěti stovek, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
29.10.22 09:47

Udělej si aspoň základní podnikatelský plán, ať máš přehled kolik musíš vydělat, aby se to vyplatilo. Jako výhodu, vidím volnou pracovní dobu, pokud ale nemáš klietelu, budeš muset vzít každého a řídit se časově podle klienta ne podle sebe. Také záleží jaký tam máš nájem a v dnešní době hlavně energie. Cenově musíš odpovídat cenám malého města, ale musíš nabízet kvalitu, aby se ti lidé vraceli zpět. Není jednoduché začít podnikat ve službách, ale může se ti to líbit, když to správně rozjedeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.10.22 09:49

A máš děti? Připrav se na to že hodně lidí může odpoledne a víkendy kvůli práci…tak s dítětem které je dopoledne ve školce bys tolik klientek neměla…
Další věc jsou Vietnamci na každém rohu, kteří to dělají rychle za pár korun a mají otevřeno 7 dnů v týdnu…
Můžeš nabídnout něco navíc? Moje kamarádka dela nehty a má letitou klientelu hlavně kvůli tomu že řeší i péči o ruce, kuzicku, masáž rukou a kvalitní péči o ruce a nejen samotné nehty…
Jinak já nikdy nepochopila jak si tím může někdo vydělat…sedím na manikure, pedikure skoro hodinu a dám jí 400? 8o tolik mám za hodinu práce u pc a nenakupuji si žádný materiál ani nemám pronájem ničeho… a přesto mi to přijde málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.10.22 09:54
@Anonymní píše:

Mám známou pedikérku a pracuje teda od rána do večera, aby si vydělala. Problém je, že dopoledne můžou jen důchodci, kteří ale nechtějí platit moc vysoké částky, představovali by si pedikůru za 200, ale to jí neuživí. Pracující můžou jen odpoledne a večer, což zase koliduje s péči o její vlastní rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.10.22 09:57
@Danilan píše:
A máš děti? Připrav se na to že hodně lidí může odpoledne a víkendy kvůli práci…tak s dítětem které je dopoledne ve školce bys tolik klientek neměla…
Další věc jsou Vietnamci na každém rohu, kteří to dělají rychle za pár korun a mají otevřeno 7 dnů v týdnu…
Můžeš nabídnout něco navíc? Moje kamarádka dela nehty a má letitou klientelu hlavně kvůli tomu že řeší i péči o ruce, kuzicku, masáž rukou a kvalitní péči o ruce a nejen samotné nehty…
Jinak já nikdy nepochopila jak si tím může někdo vydělat…sedím na manikure, pedikure skoro hodinu a dám jí 400? 8o tolik mám za hodinu práce u pc a nenakupuji si žádný materiál ani nemám pronájem ničeho… a přesto mi to přijde málo :lol:

Já platím 550, ale když zaplatí daně, pronájem prostoru a pomůcky, tak zas výdělek stejně není tak velký. Je to na uživení, ale ne na zbohatnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
29.10.22 10:02

A máš ještě rodičák? Pokud ano, tak bych si ho natáhla co nejdéle to jde (klidně měsíčně jen pár korun). Tím pádem bys měla výhodu, že bys nemusela platit zálohy na sociální a zdravotní a doplatila bys to, až při vyúčtování. Jenom zálohy totiž měsíčně vyjdou na víc jak 5000,– Kč.
Osobně jsem ale za to, udělat si kurz a nějakou dobu zkoušet na kamarádkách. Na začátku to prostě trvá delší dobu-navíckaždý nový podstřelí cenu a pak se blbě zvyšuje :nevim:. Taky bych se podívala na přístrojovou pedikúru s pododiskem (to je teď hodně moderní), ale zase tam máš větší investici do brusky a odsávačky + gellak na nohy.
Jinak je super si udělat kurzy na spony a opravy zarostlých nehtů-to dělá málokdo a přiláká to hodně nových zákazníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.10.22 10:04
@ZuzaM píše:
Já platím 550, ale když zaplatí daně, pronájem prostoru a pomůcky, tak zas výdělek stejně není tak velký. Je to na uživení, ale ne na zbohatnutí

No prave… na uziveni…a do toho řešit případnou ztrátu, když klientky zruší termín a sedět tam nějaké hodiny i jen tak…
Já osobně si to nedokážu představit tak, abych domu přinesla slušný příjem… možná to dělat doma pár hodin týdně když dítě spí jako fajn přivýdělek…
Moje mamka teď dělala kurz na nehty a dala do té počáteční investice ranec a stejně první rok počítá s tím že to bude pouze přivýdělek k hpp a bude se postupně učit, budovat klientelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.10.22 10:09

Hodně dobře si to propočítej, navíc, zrovna pedikura je něco, co si lidé lehce dokažou odpustit, pokud musí šetřit, na to teď bacha.
Ono ta volná pracovní doba je fajn, když máš třeba za měsíc zubaře pro děcka, tak si tam nenahlásíš klienty, ale když jsou děcka ve školce pořád nemocný, tak s nima doma někdo být musí, má kdo? bez očr budeš nahrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat