Chtěla bych opět studovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud máš podporu rodiny, hlídání, tak do toho běž.
S jedním dítětem to půjde líp než se dvěma, ale i to se dá.
Osobně ale trošku bojuju s pocitem, že jsem si Jonáše moc neužila jako malinkatého miminka. Narodil se během zkouškového, když jsem byla v prváku na VŠ. Hlídání sice až tak nebylo, jenže i to učení s miminkem v náručí - to bylo sice v pohodě. Ale chyběly mi procházky v krásném počasí s jinýma maminkama. Prostě jsem si to miminko neužila 100%.A spolužačka to cítí stejně. Pravda, že kdybych do školy nechodila, mluvila bych třeba obráceně. ![]()
A na konci studia - když jsem dodělávala bakalářku a učila se na státnice jsem byla dost nervózní na kluky. A teď, když dodělávám mgr studium, tak už jsem taky. Seminárky, diplomka, učení. To vše přijde na řadu ve 22h večer a když nad tímj sedím do 2 h do rána, tak jsem pak dopoledne vážně na ránu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v Liberci určitě něco seženeš, tak bych se toho nebála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No když to tak čtu sranda to určitě nebude ![]()
Jenomže se základkou toho moc nezmůžu, a práci potřebovat budu i s Vš nabo Sš je dneska problém sehnat práci natož se základkou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem dálkově VŠ - Bc., ale „nedala jsem to“. Důvodem byli samozřejmě dva malí prckové, ale hlavně dojíždění přes půl republiky. Na druhé straně, ze strany pedagogů byla neskutečná benevolence a podpora. Takže výsledek, resp. nevýsledek jde skutečně jen a pouze za mnou. Málo jsem chtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi nemá cenu se dohadovat. Je to určitě škola od školy. Jeden má zkušenost takovou a druhej makovou.
Ale CokeLady - to mě vždycky zaujme - co to znamená, když řekneš, že máš desítky zkušeností? Děláš na pracáku, nebo znáš desítky lidí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc ti drzim palce a urcite jdi do toho ![]()
ja jsem ted v prvaku na dalkovem bakalari a zvladnout to jde
. a to mam hlidani omezene, do skolky mi malou nevzali a budu nastupovat do prace, na polovicni teda, jinak bych hlidani opravdu dohromady nedala.
a jinak, delam soukromou. urcite mi neprijde ze by byla nejaka lehci. mam vic kamaradek se kteryma jsme vsechny ted v prvaku. ja na soukrome bc, druha na statni bc. a treti na VOS. a prijde mi to uplne stejne. jen ja mam odpustenou praxi narozdil od nich. na moji skole staci praxe ze zamestnani. jo a z nasi skoly mnohem vic vyhazujou od statnic, nez u nich ![]()
- Citovat
- Upravit
noo tak to asi záleží na škole… odpoledne sjedu net u nás v kraji a uvidím co kde vygooglim ![]()
Sayast: Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Weru, já jsem si taky dodělávala maturitu dálkově a dá se to. Sice jsem ještě prcka neměla, ale za to jsem to musela nějak zkloubit s prací a to bylo mnohem těžší, než potom s prckem. Byla jsem v práci totiž pořád
Prcek se narodil v listopadu a já v květnu maturovala. Teď jsem přemýšlela nad výškou, ale nakonec jsem to vzdala s tím, že bych na to asi ten čas už neměla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jdi do toho! Základka je v dnešní době fakt málo, aspoň na tu maturitu to určitě dotáhneš,zvlášť pokud ses neučila špatně! Kámoška taky studuje SŠ, má 2 malé děti a zvládá, příští rok bude maturovat. Záleží jakou máš pomoc rodiny, protože sranda to určitě nebude
Já studuju kombinovaně VŠ, zrovna mám zkouškové a je to záhul, přes den se toho s dětma za zadkem moc nenaučím, akorát odpoledne když oba usnou zároveň,což je sem tam, zbytek doháním po nocích. Ale škola mě baví,je to pro mě super relax a odreagování se od domácího stereotypu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla na soukromou VŠ jen proto, že jsme odešla v srpnu z práce a nikde na mě nečekali, takže jediné volné místo bylo na soukromé škole.
On to má každý jinak. Někdo se zapotí i na soukromé škole a někdo se nemusí učit ani na státní. Ono to není o škole, ale o člověku. Jsem ráda, že teď dělám státní, je to pohoda
No, zatím to tu není jako jinde ve světě, kde se drahá škola považuje za lepší
Radši bych dala své dítě na placené gymnázium, protože si myslím, že tam dostane lepší vzdělání než na obyčejném (ale to je zase jen můj názor). Samozřejmě, že soukromé školy u nás vznikly hlavně za účelem zisku.
Každopádně zakladatelce přeji hodně zdaru při studiu.
CokeLady píše:
Co se týče příspěvku ohledně toho, že soukromá VŠ je lehčí než veřejná, tak vycházím ze zkušenosti vlastní a hlavně kolegů z práce, kteří prolézají bez absolutního zájmu o obor a netají se tím, že si vzdělání zaplatí jen kvůli titulu. Soudím tedy hlavně pražské VŠ.U nás v práci upřímně nemá soukromá VŠ takovou váhu jako veřejná (např. při pohovoru nebo poté přístupu ke znalostem zaměstnance), protože když by měl student na to studovat veřejnou, proč by platil soukromou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat, jsem-li tu tedy správně… Vloni jsem úspěšně dokončila VŠ a ráda bych vystudovala ještě jednu. Plánuju to sice na pozdější dobu (od ak. roku 2013/2014), ale i tak se zeptám. Jedná se o studium na FTOP VŠCHT a na jejich stránkách nemůžu zaboha najít výši poplatku za studium za semestr (určitě ale jen blbě koukám
. Ve vnitřních předpisech je pouze uvedeno, že výši poplatku pro sdělí děkan studentovi písemně a také že výše za jeden semestr bude zveřejněna před termínem podání přihlášek na úřední desce. Tam jsem ale nic nenašla. Nenašla by se tu mezi vámi studentka/absolventka, která na VŠCHT studovala a studium si platila a která by mi sdělila (alespoň přibližnou) výši školného? Děkuji mockrát!
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko,kdyby sis vybrala pro denní školní docházku,tak by to rozhodně bylo těžké pro tebe,takže jak už víš sama,nejlepší bude dálkové.SŠ dálkové je takové,že se rozděluje na 3 roky a na 5 let.Když jsi psala,že máš jen základku,tak tím pádem by jsi dělala školu 5 let,2-3 dny v týdnu.Jak to chodí na té škole nevím,ale někde jsem slyšela,že se naučíš ve škole nějakou látku a pak sama doma zpracováváš úkoly a pak další den tě třeba jen zkouší.Většinou soukromá bere 14 000,– záleží na tom jaká to je škola atd.Řeknu ti neváhej a jdi do toho,se základkou je to v dnešní době fakt na prd,aspoň výuční list se hodí a líp najdeš práci rozhodně s listem než bez ničeho a jen se základkou.Takže držím pěsti a hurá do toho !
A tady se můžeš podívat,stačí najít školu podle kraje pak jen kliknout a vyjede ti vše,jestli soukormá,jestli přijímací zkoušky atd
http://www.stredniskoly.cz/obory/?…
- Citovat
- Upravit
CokeLady píše:
U nás v práci upřímně nemá soukromá VŠ takovou váhu jako veřejná (např. při pohovoru nebo poté přístupu ke znalostem zaměstnance), protože když by měl student na to studovat veřejnou, proč by platil soukromou?
No tak to je fakt kvalitní názor.V takové firmě, kde si tohle myslí, bych tedy pracovat nechtěla. Proč by si někdo platil soukromou VŠ? Tak já ti to řeknu, protože státní VŠ mají vyučování i v týdnu a málokdo si může dovolit jet na přednášky v týdnu, nebo na zkoušky. Kdežto v soukromé škole je kombinované studium o víkendu a zkoušky si můžeš vybrat také o víkendu.
Fakt nechápu proč lidi ofrňují nos nad soukromými VŠ. Každou chvílí čtu na netu - poraďte, která VŠ je nejlehčí… chodím na státní a je to pohoda, není to těžké… moc se neučím… učila jsem se dva dny před zkouškama…učil jsem se ve vlaku a dal jsem to… neučil jsem se, ale dal jsem to za 3..... - tohle vše je podle všech v pořádku a neznamená to, že jsou státní školy nekvalitní. Pokud však někdo napíše, že chodí na soukromou, tak už nikoho dál nic nezajímá a hned dotyčného šmahem odsoudí. A nejvíce, co si budeme povídat lidé ofrňují nos nad UJAKem - proč právě nad ním a ne nad jinými školami? Že by proto, že tam studují - v jednom oboru - mediálně známí lidé? A tak si to lidé vztáhnou na celou školu?
Nojo, já zapomněla, že takoví co si to myslí, jsou povrchní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ynax píše:CokeLady píše:
U nás v práci upřímně nemá soukromá VŠ takovou váhu jako veřejná (např. při pohovoru nebo poté přístupu ke znalostem zaměstnance), protože když by měl student na to studovat veřejnou, proč by platil soukromou?No tak to je fakt kvalitní názor.V takové firmě, kde si tohle myslí, bych tedy pracovat nechtěla. Proč by si někdo platil soukromou VŠ? Tak já ti to řeknu, protože státní VŠ mají vyučování i v týdnu a málokdo si může dovolit jet na přednášky v týdnu, nebo na zkoušky. Kdežto v soukromé škole je kombinované studium o víkendu a zkoušky si můžeš vybrat také o víkendu.
Nojo, já zapomněla, že takoví co si to myslí, jsou povrchní
Fakt nechápu proč lidi ofrňují nos nad soukromými VŠ. Každou chvílí čtu na netu - poraďte, která VŠ je nejlehčí… chodím na státní a je to pohoda, není to těžké… moc se neučím… učila jsem se dva dny před zkouškama…učil jsem se ve vlaku a dal jsem to… neučil jsem se, ale dal jsem to za 3..... - tohle vše je podle všech v pořádku a neznamená to, že jsou státní školy nekvalitní. Pokud však někdo napíše, že chodí na soukromou, tak už nikoho dál nic nezajímá a hned dotyčného šmahem odsoudí. A nejvíce, co si budeme povídat lidé ofrňují nos nad UJAKem - proč právě nad ním a ne nad jinými školami? Že by proto, že tam studují - v jednom oboru - mediálně známí lidé? A tak si to lidé vztáhnou na celou školu?
Ahoj, ja myslim, ze to vidis moc cerne. Kdyz nekdo napise o necem, ze je to davacka, je to pro me neco jako prima umera „cim vic z toho delam frasku, tim vetsi problemy tam mam.“ Jinak ja studovala dalkove na dvou ruznych statnich VS a vsechny mely prednasky patek - sobota - nedele, stejne jako kolegyne, ktera studovala na dvou ruznych soukromych.
- Citovat
- Upravit