Chtěla bych opět studovat

14090
23.1.12 08:55

Chtěla bych opět studovat

Zdravím vás holky, chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo koho taky přepadla chuť se vzdělávat…
Mám bohužel jen základní školu, jelikož jsem bydlela od 15cti sama, a nebyla schopná chodit i do práce a do školy. A práce pro mě bohužel vyhrála kvůli potřebnému placení nájmu atd..
Ted když jsem na mateřský bych chtěla studovat. Neučila jsem se špatně na posledním vysvědčení jsem měla vyznamenání, ale moc si nevěřím s maturitou takže bych ráda studovala dálkově školu s Výučním listem, dá se? co proto musím zařídit? kde zjistit na jeké školy příjímají? a kdy? co budu potřebovat? Jak se škola vůbec zvládá s malím miminkem? Děkuji všem za vaše názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
23.1.12 09:11

Já studuju dálkově VŠ. Studovala jsem ještě při práci, teď při prckovi už finišuju. Studium si maximálně užívám, dálkové nevyžaduje být ve škole nějak často, ale je to pro mě odreagování. Nemusím být k malému připoutaná 24 hodin denně, nevidím důvod. Učení se věnuju, jen pokud prcek spí nebo ho vezme přítel/babička na procházku. Nijak prcka nešidím ;)

takže za mě - ano, jdi do toho! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
23.1.12 09:23

:mavam: Ahoj. Jsem podobný případ a teď od září dělám dálkově učňák Kuchaře a školu si na max užívám. Jezdím jednou týdně na celý den ;) Jdi do toho taky, se základkou nemáš moc šancí na dobré zaměstnání :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7615
23.1.12 09:27

Jdi do toho… ale ať přemýšlím jak přemýšlím, vůbec mě nenapadá jak se dostat k výučnímu listu. Já studovala dálkově VŠ a dalo se to zvládnout. Asi bych ti doporučila zajít na pracovní úřad, mají tam i vzdělávácí úsek a je asi nejvyšší čas, aby jsi někam začla podávát přihlášku… od pololetí :-D Držím pěsti a fandím ti!! Já začínám od září chodit na jazykovku!!!

Koukám, že to jde… příspěvek nad mým… super!!! Chápu, že někteří mladí vezmou život do svých rukou ale těší mě, když pak dojdou sami na to, že učit se je potřeba… Lepší někdy než nikdy!!!

Příspěvek upraven 23.01.12 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
23.1.12 09:27

ww: kuchař jde dělat dálkově 8o 8o
Já jsem právě na kuchařku chodila před tím než jsem v druháku skončila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
23.1.12 09:29

Holky všem vám moc děkuju za podporu a za rady :hug:

Scharlota: Vidíš tak pracák mě teda zrovna nenapadl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
23.1.12 09:29

Weru koukala jsem kde bydlíš, že bych ti poslala případně odkaz a to je fakt název obce co tam máš uvedeno? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14090
23.1.12 09:36

Jojo to je fakt :mrgreen: :mrgreen: Je to Liberecký kraj… bydlíme téměř na samotě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.12 09:37

Ahoj, já studovala při první mateřský ekonomku (Bc.) a sranda to fakt neni ale jde to zmáknout .......důležitý je zda ty to opravdu chceš a co tomu obětuješ ........+ taky podpora rodiny …mít hlídání atd ........ted´s druhým mimčem sem chtěla pokračovat na Mgr. ale to se nedalo, s dvěma dětma ještě když kojim sem to absolutně nestíhala ......ale od září, kdy už malej bude větší a pravděpodobně kojit nebudu uvažuju, že se do studia zase pustim …jen trochu něco jiného než předtim ........

.....každopádně najdi si hlavně informace, v dnešní době netu to není problém
a s chutí se pust´do toho, držim palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
23.1.12 09:38

Á tak to je daleko, já chodím do Ostravy :nevim: Musíš pohledat na netu, mě to taky dlouho trvalo než jsem našla školu která by splňovala všechny mé podmínky(dojíždění, časová náročnost, financování a tak…) :think:

• Citovat
  • Upravit
1900
23.1.12 09:44

Bože, tohle mě fakt pobavilo :lol: :lol: :lol:

Mám za sebou jednu soukromou VŠ a skoro jednu státní VŠ. Musím říct, že na soukromé jsem se učila, abych vůbec Bc. byla (od státnic vyhodili asi jen 4 lidi, z 60ti, ale hodně se jich ani ke státnicím nedostalo). Teď na navazujícím na státní škole jsem hodně čerpala z toho, co už jsem znala a řekla bych, že ten přístup na státní škole je víc v pohodě. Kdo nezažil oboje, ten nepochopí.
Kámoška platila jak mourovatá soukromou školu a stejně jí to nedali (kde se asi stala chyba?)

CokeLady píše:
V případě, že máš finance, rozhodně doporučuju soukromou školu, ať si říká každý co chce, ale soukromá je mnohem lehčí v tom smyslu, že je zaplacená, profesoři jsou benevolentnější, u zkoušek jednodušší, příprava minimální. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.1.12 09:59

Pokud máš podporu rodiny, hlídání, tak do toho běž.
S jedním dítětem to půjde líp než se dvěma, ale i to se dá.

Osobně ale trošku bojuju s pocitem, že jsem si Jonáše moc neužila jako malinkatého miminka. Narodil se během zkouškového, když jsem byla v prváku na VŠ. Hlídání sice až tak nebylo, jenže i to učení s miminkem v náručí - to bylo sice v pohodě. Ale chyběly mi procházky v krásném počasí s jinýma maminkama. Prostě jsem si to miminko neužila 100%.A spolužačka to cítí stejně. Pravda, že kdybych do školy nechodila, mluvila bych třeba obráceně. :mrgreen:
A na konci studia - když jsem dodělávala bakalářku a učila se na státnice jsem byla dost nervózní na kluky. A teď, když dodělávám mgr studium, tak už jsem taky. Seminárky, diplomka, učení. To vše přijde na řadu ve 22h večer a když nad tímj sedím do 2 h do rána, tak jsem pak dopoledne vážně na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
23.1.12 10:05

Ahoj, v Liberci určitě něco seženeš, tak bych se toho nebála :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
23.1.12 10:17

No když to tak čtu sranda to určitě nebude :roll:
Jenomže se základkou toho moc nezmůžu, a práci potřebovat budu i s Vš nabo Sš je dneska problém sehnat práci natož se základkou :( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
23.1.12 10:25

Kolik se vlastně platí přibližně školné na soukromé škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze