Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, chtěla bych znát Váš názor. V pátek chtějí vzít prarodiče všechny vnoučata na víkend na hory, jedno z vnoučat, ale mělo v neděli 39C, bolest hlavy a v krku, v pondělí už jen 37,7C, v úterý lékař konstatoval viroza, do pátku doma, dnes je bez teploty a cítí se dobře, zasmrká párkrát za den, jde mi o to, zda to ještě ostatní děti můžou chytit, když to v úterý lékařka označila za končící virozu…díky za názor…
to bych se divila a svoje deti bych s nim klidne na vikend poslala, pokud jde o to.
Za sebe říkám, že na horách jsem v životě neonemocněla. Asi je to tím čerstvým vzduchem, ale uvidíš, že přijedou všichni zdraví jak řípa.
Holky díky, jindy bych neřešila, ale dcerka se mi zrovna uzdravila z hnisavé rýmy a kašle…
Odjezd na chatu 3 dny po skončení teplot mi přijde celkem ok
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, chtěla bych znát Váš názor. V pátek chtějí vzít prarodiče všechny vnoučata na víkend na hory, jedno z vnoučat, ale mělo v neděli 39C, bolest hlavy a v krku, v pondělí už jen 37,7C, v úterý lékař konstatoval viroza, do pátku doma, dnes je bez teploty a cítí se dobře, zasmrká párkrát za den, jde mi o to, zda to ještě ostatní děti můžou chytit, když to v úterý lékařka označila za končící virozu…díky za názor…
pustila bych dítko.. chytit to nemůžou..
Jestli máš strach, tak se zeptej Dr.
Ale jestli ti stačí názor, tak souhlasím s holkama. V poho ![]()
Ahoj, náš synátor má 8,5roku má ADHD a posledních cca 14dní jsme začali pozorovat, že si začal plivat do rukou a rychle si je protře, to celé začalo nenápadně jednou či dvakrát za den.Ale třeba dnes jsem ho přistihl během hodiny osm krát. Když ho pošlu umýt ruce a namazat krémem, umyje si je a namaže. Ale hned v zápětí potají si zas do nich plivne a rozetře, tak zavolám na něho a on, jo už jdu se umýt. Povykládali jsme si proč to dělá, on prý neví prostě musí. Řekli jsme mu, že takhle rozšiřuje nemoce, ale zatím nic. Jdeme s ním v pondělí k doktorce tak uvidíme. Ale zajímá mně jestli jste se s tím někdy někde nesetkaly.Na netu jsem nic nenašel. Ruce má normální neseschlé bez ekzému prostě zdravé.