Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Trocha oleje ideálně nějakého na vlasy. Ale jestli nemáš klidně tam prdni kuchyňský. A potom opravdu pomalu a v klidu rozčesávej od konečků ke kořínkům. V tomhle stadiu už pomůže opravdu jen trpělivost. No a potom prevence. Když se ti vlasy takhle cuchají chybí jim hydratace a možná i protein. Takže mrkni po nějaké kvalitní masce. Za sebe můžu doporučit oranžovou řadu od Wella. A teda i když vím, že s miminkem to musí být hodně náročné. Chtělo by to vlasy vždy po umytí vyfénovat. Vlasové vlákno je jako šiška. A ty šupinky se musí uzavřít. Tedy fénovat po směru růstu.
Dceři to rozčesávám tak, že z toho chuchvalce vytahuju od hlavy vlásek po vlásku, ideálně s nějakým přípravkem na rozčesávání. Ona je na to expert, uprostřed hlavy se jí samovolně dělá dred. Ono by to spíš chtělo, aby ti to někdo udělal.
Od dětství se mi ty dredy taky dělají. Používám Gliss bezoplachový sprej (můžeš i jiný nebo olej či obyčejný kondicionér) a obyčejný jednořadý hřeben. A pomalu od spoda nahoru rozčesávat. Dělá se mi chuchvalec aspoň 2× týdně a to se snažím na noc zapletat a tak. Ale když jdu ven, i v culíku o bundu…
Já mám podobnou strukturu vlasů a chuchvalce se mi dělali permanentně, na to mi pomohla řada glowroom od revolutionhair.
Teď se mi vlasy krásně rozčesávají a mám je jemnější. Každopádně zkuste vytahovat vlásek po vlásku a opatrně rozčesávat, případně trochu navlhčit.
Holky pomoc… přijdu si hrozně. Máme miminko, takže rozpusteny vlasy od porodu neznám a co mě trápí… včera jsem si umyla vlasy, malej zrovna začal brečet tak jsem je jeste mokry dala do drdolu a ráno koukám, mam tam chuchvalec jako prase. Já na zacuchávání vlasu trpím, mám je hustý a vlnitý, ale tohle se mi stalo Teda poprvy. Za boha to nejde rozcesat, zkusila jsem znovu umýt, sprej na rozcesavani, nic. Mám sto chutí to ustrihnout 😂 nemáte nějaké rady?