Chudokrevnost u 2,5 letého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
359
26.3.16 19:35

Ahoj. Naše sice nemá 2,5 roku, ale chudokrevnost taky řešíme. Malé budou v červnu dva. Začala brát aktifferin (nebo jak se to píše) v září 2015 a skončila na konci ledna 2016. Během té doby šla několikrát na krev a doufám, že už to bude dobré a nevrátí se. Už jednou jsme přestali léky cca. po třech měsících brát a pak se to opět zhoršilo. Omezení nebylo žádné (až na to, co souvisí s daným lékem - tzn. nezapíjet mlékem, černým čajem, brát v určitý čas před jídlem…)

Edit: opravila jsem název kapek, nějak se mi to už vše motá. Omlouvám se :oops:

Příspěvek upraven 26.03.16 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
359
26.3.16 20:01

Ne ne, ona byla naprosto v pohodě. Vůbec bychom nezjistili, že má tento problém. Dr. ale dělala kontrolní test jako miminu, měla dost silnou novorozeneckou žloutenku, a tak se na to přišlo. Pak brala 3 měsíce kapky (kojený mimino a nesmí to zapíjet mlíkem :think: ) a po roce šla opět na kontrolní test, prý jen pro jistotu - bez jakýchkoli příznaků. Kromě toho, že těch červených krvinek měla málo, byly ještě nějak zle tvarované a maličké. V průběhu léčby ji navíc ještě zjistili zvýšený počet leukocytů - to už mě tedy vyděsilo hodně. Naštěstí je to teď už dobré. Léky ji žádné problémy nedělaly (teda až na zácpu).

Teď ještě po příčině naše dr. nijak nepátrala. Říkala, že to u „žloutenkových“ dětí je časté. Kontrolní testy zatím naplánované nemáme, prý jen kdyby ji přišla hodně bledá (nevím jak si to představuje - dcera je blondýna), byla více nemocná nebo se ji cokoli jiné nezdálo. Já doufám, že už to řešit nebudeme muset. A Tvému prckovi to přeji též. Máme tři děti, s prostředním též bohužel řešíme nějaké zdravotní problémy, a naučila jsem se na to nemyslet co bude, ale řešit pouze to, co je teď :kytka: Vůbec se tím teď netrap a věř, že za ty tři měesíce se dozvíš lepší zprávy (ale uznávám, že to není lehké) :kytka:

Edit: Ovocný čaj určitě nevadí :palec: Možná by ale bylo lepší vyzkoušet dávat tak 30 minut před večeří. Lépe se to železo vstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.3.16 20:20

Ahoj, dceři (2,5 roku) doktorka dělala testy jako miminku jestli nemá nedostatek železa a dobrý, ale teď mě tcháně upozornila na to, že má malá často kruhy pod očima, že to bude nejspíš nedostatek železa, že to manžel míval taky, tak jsem začala dávat více potravin se železem. Myslíte, že to stačí nebo musím jít k doktorce? Já si nemyslím, že by měla málo železa, ale nevím jestli to nemůže být nějak dědičné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.3.16 20:32

@fashion_victim83 No toho jsem se taky bála, že když tam přijdu, že mám podezření, že radši něco najde, než aby něco zanedbala a zbytečně jí pak budu dávat léky, malá mi jí právě hodně věci co má železo a v UM mléku také je. Tak to radši nechám jak to je a budu stále podávat potraviny s železem, uvidíme jestli se jí bude zdát bledá nebo tak něco na 3 leté prohlídce. Děkuji za potvrzení mého názoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.3.16 20:42

@JayLee Ahoj, syn(2roky) trpí dlouhodobe nedostatkem zeleza a bral asi 6mesicu actiferin, potom maltofer a oboji bez vetsiho uspechu. Znama mi ted doporucila ferrogreen -prirodni sirup. Moc jsem tomu neverila ale to kapkovani bez vysledku me uz stvalo (malej bral 50kapek actiferinu a nic) Davam cca 3 mesice lzici denne. V lednu jsem cekala, ze dostanu vynadano za spatny vysledek a misto toho mi sestricka gratulovala ze lepsi vysledky malej jeste nemel ;-) tak jen posilam info o pripravku dal. Treba nekomu taky pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.3.16 20:46

@BaraV Moc děkuju, možná zkusím už jen že je to přírodní, díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.3.16 20:53

@Dana 07 neni zac. Ma to podobu jitrocelovyho sirupu a trochu nasladlou chut a malej vubec neprotestuje kdyz si ma dat. Nevyhoda je cena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.3.16 07:42

@JayLee Ahoj jeste jednou, me bylo receno ze to ze jsem mela v tehotenstvi zeleza malo je jedna z pricin proc ho nema i malej. Nedostal nic ode mne…jinak prave zpusobuje jak pises unavu. Me vsichni rikaj jak malej krasne spinka-3 hodiny i vic po obede, jenze on je unavenej. Zvlast kdyz pak ma jakejkoliv zdravotni problem - je vyrizenej a hodnoty po nemoci jdou vzdy jeste dolu, akdyby mel uraz-krvaceni, nemel by z ceho brat ;) Bledost a kruhy pod ocima na to jen upozornuji.
preju hezci vysledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
3.7.16 14:04

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, tak se omlouvám, jestli už někdo radil Floradix. Nám u malého pomohl. Teď jsem delší dobu nedávala a zase hůře jí a začínají se mu dělat kruhy pod očima, takže budu muset opět nasadit.
Floradix je přírodní a kupuju ho v DM drogerii, třeba to někomu pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.7.16 21:06

@1pipa bezva info, za me neznam. Jen dotaz - chutna to dobre? ;)
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
3.7.16 21:27
@BaraV píše:
@1pipa bezva info, za me neznam. Jen dotaz - chutna to dobre? ;)
Dekuji

Chutná. Jsou tam ještě vitamíny B2, B6, B12 a C. Nezpůsoboval malému zácpu. Dávala jsem ráno po probuzení na lačno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.7.16 11:27

@1pipa tak dekujem, zkusime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie