Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mame dvojčata(mesic stara),nejdriv byly v dc ostrůvek skrz to ze byl problém s jídlem-tam byly asi 14dni a byl tam zjisten pokles cervenych krvinek(oni to tam ale upravili kapkama adali nam deti domu),pak namdali deti domu a deti si normalne pily davky-po 3hodinach 80ml ale u chlapce se ukazala horecka a musely sme do nemocnice a tam mu bylo zjisteno ze ma nejaky zanet a obrovsky pokles krvinek na druhy den sme radeji nechaly skontrolovat krev i dceri a ta mela taky obrovsky pokles krvinek, tak musela taky do nemocnice, tam oba dostali transfuzi krve a zlepšilo se to, dcera uz by mohla jit domu ale lékařka namrekla ze nam ji neda kdyzza nejakych 10dni doma se u obou deti ukazal takovy pokles krvinek(normalne to vyznelo tak ze se o deti nestaráme a přitom dostavaly kojenckou vyzivu a pily si to hezky a kapky na krev sme taky davaly dle rozpisu od lekare a mala za tech 10dni doma nabrala 650g a male asi 550g)
No a na co se presne ptate? Je to divne, takovy pokles, bud bych udelala biopsii krevni drene (zeptejte se), nebo bych hledata infekci ci autoimunitni reakci. Deti jsou predcasne narozene? Proc nekojite?
@vykladzkaret: dobry den me se po cisari vůbec neudelalo mleko a to sem se snažila prvních 14 dni odsávat mleko medelou a nic, na tu biopsisi se zeptam urcite a chtěla sem vedet jestli tu není maminka která resila stejny problém a nemůže mi nejak poradit.Deti sou narozene ve 36+4tt ale zadna nemoc nebo vada jim zjistena nebyla. Proste nechapu proc se tohle stalo když mleko i vitaminy dostavaji tak jak nam rozepsal lekar
@vykladzkaret: no za chvilku jedeme do nemocnice to resit, vcera se u nas doma necekane zastavila detska lékařka nasich deti(asi ji poslali z nemocnice)a chtěla vedet jak pripravujeme detem mleko a rikala ze to delame presne tak jak se ma, ja sem ji ještě ukazala kde deti koupeme, prebalujeme, kde spi a kde jim chyzstame jidlo, vydela i skrine s oblecenim a rikala sestre ze maminka to ma krasne roztridene, doma ještě mame nad prebalovakem cedly kde mame rozepsano které leky deti berou, kdy a kolik(pritel je puntickar tak u nas nikdo na nepořádek nenaŕazi)
@Leenuska rozumim. Asi ji poslali z nemocnice, aby zkontrolovala prostredi, maji deti modriny? Jaky maji stav desticek?
Jestli tam dnes jdete, zeptejte se na ty tri veci - biopsie krevni drene, autoimunitni nebo infekce. Uvidite, co Vam reknou. Muj synovec mel chudokrevnost a dostal zelezove kapky ty mate napsane?
@vykladzkaret: ahoj no malej mel zanet ledvin a ja vůbec nechapu kde a jak k tomu prisel-sem ho vždy oblekala dostatecne dle mého nazoru-v tech vedrech mel bodycko a ponožky a přes telo plinu(i doktorka rikala ze to bohate staci)no v tom ostruvku na ty decka narvali body s dlouhym rukávem dupačky a cepicu a to i v tech vedrech, no decka cerveny a potnicky na tele, tak si rikam ze to asi prehaneli a pak když je clovek oblekl primerene k počasí tak se malej hned nachladil jak byl zvyklej bejt porad navlecenej a zpocenej.ja sem se na to ptala ale oni mi rekli ze zatím jim vetsi vysetreni delat nebudou, ze dostali krev a to ze staci, zelezo a další vytaminyberou ve forme kapek(vygantol, kanavit, aktiferyn)