Chůva pro děti Brno

191
22.1.23 10:54

Chůva pro děti Brno

Ahoj všichni,

uvažuji, že bych si udělala kurz chůvy pod firmou Chůva pro děti v Brně. Respektive tedy pouze zkousku. Jsem ucitelka pro druhy stupen, ale predskolacci me bavili vic (uz jsem 3 roky pracovala jako asistentka pedagoga v MŠ a prakticky jsem fungovala jako dalsi ucitelka). Pro Ty, kdo mate zkusenost, mam par otazek:

1. Kdyz si zaplatim pouze zkousku, nikoliv cely kurz (cena je dost zasadne vyssi za cely kurz), zvladnu se doma pripravit z materialu, ktere mi poslou? Jde mi o to, jestli poskytnute materialy budou jako obsah zkousky odpovidat, nebo jestli budu muset nacitat dalsi literaturu (mam syna 8 m a nemam na to s mimcem prostor).

2. Je tu nekdo, kdo pak zacal delat treba v lesni skolce nebo nejake detske skupine a vzal si dite s sebou? Rozesel se se mnou totiz partner, proto bych se chtela vratit do prace, samozrejme resim finance. Na druhou stranu nechci syna nechat nekde na hlidani. Rada bych ho mela u sebe. Treba od tech 2 let. Mozna 2,5.

3. Jak narocna je pak zkouska? Mam statnice, takze se biflit umim. Jde mi spis o cas venovany priprave. Jsem na syna sama a mam prostor k uceni, az kdyz syn usne. Jinak je to rarasek a nedojdu bez neho ani na WC 🥹 😅.

4. Kdyby tu mel nekdo k dispozici materialy stare max 2 roky, rada bych si je koupila nebo kdyby mi je nejaky andel chtel poslytnout zadarmo, byla bych ooooobrovsky vdecna. Chtela bych se pomalinku ucit jeste nez se na kurz prihlasim. Protoze s prckem to pujde fakr pomalicku.

5. Jak se s kurzem shani prace?

Diky holky za odpoved a vsem preji krasný den. Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
22.1.23 11:09
@Veronica Pika píše:
Ahoj všichni,

uvažuji, že bych si udělala kurz chůvy pod firmou Chůva pro děti v Brně. Respektive tedy pouze zkousku. Jsem ucitelka pro druhy stupen, ale predskolacci me bavili vic (uz jsem 3 roky pracovala jako asistentka pedagoga v MŠ a prakticky jsem fungovala jako dalsi ucitelka). Pro Ty, kdo mate zkusenost, mam par otazek:

1. Kdyz si zaplatim pouze zkousku, nikoliv cely kurz (cena je dost zasadne vyssi za cely kurz), zvladnu se doma pripravit z materialu, ktere mi poslou? Jde mi o to, jestli poskytnute materialy budou jako obsah zkousky odpovidat, nebo jestli budu muset nacitat dalsi literaturu (mam syna 8 m a nemam na to s mimcem prostor).

2. Je tu nekdo, kdo pak zacal delat treba v lesni skolce nebo nejake detske skupine a vzal si dite s sebou? Rozesel se se mnou totiz partner, proto bych se chtela vratit do prace, samozrejme resim finance. Na druhou stranu nechci syna nechat nekde na hlidani. Rada bych ho mela u sebe. Treba od tech 2 let. Mozna 2,5.

3. Jak narocna je pak zkouska? Mam statnice, takze se biflit umim. Jde mi spis o cas venovany priprave. Jsem na syna sama a mam prostor k uceni, az kdyz syn usne. Jinak je to rarasek a nedojdu bez neho ani na WC 🥹 😅.

4. Kdyby tu mel nekdo k dispozici materialy stare max 2 roky, rada bych si je koupila nebo kdyby mi je nejaky andel chtel poslytnout zadarmo, byla bych ooooobrovsky vdecna. Chtela bych se pomalinku ucit jeste nez se na kurz prihlasim. Protoze s prckem to pujde fakr pomalicku.

5. Jak se s kurzem shani prace?

Diky holky za odpoved a vsem preji krasný den. Veronika

Mám pouze kvalifikační zkoušku bez kurzu, ale ne pod touto firmou, ale pod VOŠ pedagogickou.
Dělala jsem ji v době, kdy jsem měla rozestudovanou VŠ, takže učit se jsem byla zvyklá a uměla jsem to.

Rozhodně to nebyla formalita, srovnala bych to s malou maturitou. Zkouška trvala asi 3 hodiny, byla teoretická část, praktická část(řešení praktických situací) první pomoc prakticky na figurínách a projekt, který jsem měla předpřipravený z domu.

Už je to víc jak 5 let, všechna témata si nepamatuji, ale kromě pedagogiky, psychologie, dětských nemocí a první pomoci tam byly i základy práva a daně.
Rozsahově to byly asi dvoje skripta, každé 200 stran.
U zkoušky seděly kromě jiných i dvě ředitelky různých MŠ, rovnou mi jedna z nich nabídla práci. Přijmout jsem to nemohla, protože to bylo mimo mé bydliště, měla jsem malinké dítě a i starší děti, studovala VŠ a k tomu vypomáhala na malý úvazek ve studovaném oboru(spec. pedagogika).

Později jsem ale na DPP v dětské skupině zaskakovala, nicméně HPP si držím v teď už vystudovaném oboru a měnit to nechci.

Myslím si, že to má budoucnost. V dnešní době se stále více matek vrací dřív do práce i k vůli dnešní situaci, zdražování. Je potřeba někam umístit děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.24 15:11

Ahoj holky/ ženy je tu někdo kdo dělal kurz Chůvy přes zřetel s. r.o. Brno? :) Čeká mě to v Únoru. Nemá k tomu někdo podklady nějaké materiály apod? :) Ráda bych se tomu začala věnovat už ted ve volném čase, klidne vyměním za podklady a spoustu věcí kolem ke kurzu Asistentka Pedagogiky který jsem letos v dubnu absolvovala..Jinak píše se tam i nějaká seminární práce? Protože v Asistentka pedagogiky jsme psali, tak mě zajímá =) Děkuji
:mrgreen: :mavam: :dance:
email: valkovadenisa1995@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí