Chůvička - bezdrátová dětská jednotka

6426
29.3.23 06:46

chůvička - bezdrátová dětská jednotka

Ahoj, poradil by mi někdo spolehlivou chůvičku, která má nejen rodičovskou část na baterie (ideálně nabíjení usb, ale přinejhorším tužkovky), ale i dětskou část na baterie?

Plus aby zaznamenávala všechny zvuky a ne jen sepla, když dítě začne plakat?

Jednak se mi bude hodit na cesty a do kočárku, když chci nechat miminko spát na zahradě, a taky občas potřebuju nechat starší dítě spát v zaparkovaném autě (když odněkud přijedeme, ne u obchoďáku :mrgreen: ) tak abych tam nemusela á 5 minut lítat. Minule tam na mě chudák těch 5 minut mezi kontrolou čekala 8o

Co jsem dohledala, je věčně dětská jednotka jen do zásuvky. Ale to ji pak nemůžu nechat v kočárku na zahradě například :nevim: nějak nemůžu nic trefit, tak nemáte někdo konkrétní tip?

Nepotřebuju žádné video ani nic takového. Oboustranný přenos by byl plus, ale není to nutné. Minule jsem měla avent, ale do zásuvky a líbilo se mi, že snímal všechny zvuky, i to, jak dítě dýchá bylo slyšet. Tak bych ráda takovou citlivou, ne tu, jak sepne jen když dítě pláče. A nabíjení na usb by bylo taky lepší, jelikož v rodičovské jednotce tehdy vydržely baterky asi 20 hodin a bylo po nich, takže stejně byla věčně v zásuvce.

Za rady děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
29.3.23 07:22

Ahoj, my používáme Capidi
https://detske-chuvicky.heureka.cz/…alarm-pearl/#…

Obě jednotky jsou USB nabíjecí, mají super výdrž, třeba i týden, při použití 6h denně. Bohužel jen jednostranný přenos. Ale takovou citlivost, aby bylo slyšet jak dýchá, to ne. Možná kdyby mělo dítě chůvičku před pusinkou. Jde nastavit citlivost, např. když venku fouká. Nevýhodou je cena, ale vyhovuje nám jednoduchost. Kupovali jsme je hlavně kvůli dětské jednotce, která je taky USB nabíjecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
29.3.23 07:34

@Liška32 2 mobily s datama a appkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35666
29.3.23 07:59

Mám od Aventu, obě jednotky jsou na baterie i do zásuvky. Ale jaký model to je už nevím, mám ji 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
29.3.23 08:00

Máme dvě. Trulife https://www.benu.cz/…dio-chuvicka?… , ta snímá fakt i jak dítě dýchá, dětská jednotka je ale na baterky. Má oboustranný přenos. Pak máme ještě jednu, bravo, https://www.mall.cz/…100042395441?… , ta se nabíjí nabíječkou, má opravdu veliký dosah, spíná ale až při větším hluku (hlučnější auto, pták, pes, zakňourání dítěte).

• Citovat
  • Upravit
1292
29.3.23 08:15
@JancaS84 píše:
Mám od Aventu, obě jednotky jsou na baterie i do zásuvky. Ale jaký model to je už nevím, mám ji 6 let.

Potvrzuji, také máme od Aventu, ale jeste starsi model. Koupila jsem z druhe ruky před X lety a drží. Citlivost obrovská. Nejlepší chuvicky co jsme měli. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
29.3.23 08:51

Ahoj, taky jsem řešila. Vyhrál avent SCD715. Řady 7… jdou na baterie. Dáš do toho nabíjecí a je to. Zatím se zda být skvělá. Uvidíme časem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:07

@Magirtha děkuju, tyjo tak to jsou docela dražší :D ale každopádně děkuju za tip, zní to dobře. Právě ta avent je fakt citlivá, měla jsem ji na druhé straně ložnice a bylo slyšet fakt všechno. Což jsem jako úzkostlivá matka ocenila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:08

@hospodki to právě nechci, jednak cena se vyrovná nějaké lepší chůvičce, druhak jsem slyšela o spolehlivosti, že to kolikrát není kdo ví co. Zrovna teď jsme byli na chatě, kde signál (ani data, ani nic) skoro nebyl. Ale i na takový místa jí potřebuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:09

@JancaS84 tak kouknu ještě jednou na avent :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:11
@Kolicek95 píše:
Máme dvě. Trulife https://www.benu.cz/…dio-chuvicka?… , ta snímá fakt i jak dítě dýchá, dětská jednotka je ale na baterky. Má oboustranný přenos. Pak máme ještě jednu, bravo, https://www.mall.cz/…100042395441?… , ta se nabíjí nabíječkou, má opravdu veliký dosah, spíná ale až při větším hluku (hlučnější auto, pták, pes, zakňourání dítěte).

Tak ta truelife se mi líbila moc, kupovala jsem ji onehdy v rodině, ale nějak jsem měla dojem, že ta dětská jednotka je jen do zásuvky? To by bylo jinak super :palec: to je můj favorit poměr ceny a výkonu :) a jste s ní teda spokojeni?
Edit - měla jsem hovor s dotyčnou majitelkou chůvičky a říkala, že dětská jednotka je jen do sítě. Poslala mi i návod, kde to píšou, že musí být jedině v síti. Že na nabíjení je jen rodičovská část (to prý přes USB). Měla by to být fa stejná true life. Je to tak? Kdyby byly obě jednotky na nabíjení nebo baterky, tak to bych ji asi koupila, ale teď teda nevím jak to je :D
Edit 2: chůvička rozebrána a fakt je na baterky :mrgreen: děkuju a mám vítěze :kytka:

Příspěvek upraven 29.03.23 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:11

Všem moc děkuju, vaše tipy prozkoumám :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 09:14

@Perníček22 právě ten Avent mě příjemně překvapil citlivostí. My jsme je dostali už ojeté, takže bohužel časem odešly, ale snad i jiná značka bude mít tak citlivé. Mám zkušenost i s půjčenou, která sepnula jen při pláči, ale z toho jsem byla na nervy, že je tam jinak ticho. A to byla malá i vzhůru a broukala si :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
29.3.23 09:23

To jsem si myslela, že je standard, že jdou dát obě jednotky nepřipojené k síti. :think: Fakt ne? Není to v těch popisech jen napsané blbě? :think: My máme obyč Phillips Avent, starší, je tedy na nabíjecí tužkovky (ty vyšly s nabíječkou dráž, než chůvička samotná), z bazaru jsem ji tehdy brala asi za 5 stovek. S dosahem jsme spokojení, výdrž úplně nevím, ale vím, že když jsme jeli na víkend někam mimo civilizaci, tak ty dva večery to dalo. Citlivost vysoká, občas ji musím i snižovat, když zrovna nespí v absolutním tichu, ať mi v jednotce furt něco nešumí.

Ale stejně jsme po asi roce a půl dokoupili ještě tu videochůvičku, i když nejsem příznivce zbytečných krámů, tak si ji pochvaluju maximálně, ona dcera už byla schopná se probudit a začít trajdat po ložnici, aniž by při tom vydávala nějaké zvuky. :D Ale ta má výrazně horší výdrž i dosah. (aspoň ta naše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
29.3.23 10:07

@klamonožka právě že standart to není. Většinou je baterky rodičovská část, že si ji můžeš nosit všude. Ale ta část u dítěte bývá často jen do zásuvky a to je teda pro mě na houby. Jelikož bydlíme v mini bytě, tak tady fakt potřeba není a budu ji potřebovat hlavně na ty cesty a na ven a podobně. Třeba i u babičky když jsme byly na zahradě a já chtěla nechat malou spát v kočárku za barákem ve stínu, tak i na takovou blbost by se mi hodila…jo aventí citlivost super :) my měli taky nějakou hodně starší a ta právě byla jen do sítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí