Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Johnny7 píše:
Chytrá domácnost … no když vám nevadí, že se každý šikula může dívat k vám domů … nic těžkého se pro experta nabourat do systému, a není to jen Čína![]()
![]()
Už sis dostudoval aspoň základy nebo stále jen koukáš na moc akční filmy? Sorry, ale opravdu meleš strašné nesmysly. Jako jasně, vzhledem k tomu, že sem přispíváš, tak už máš bezpečnost narušenou dostatečně na to, aby se spousta šikulů mohla k tobě podívat. Ovšem to s inteligentní domácností nemá nic společného ![]()
@Nimie píše:
Už sis dostudoval aspoň základy nebo stále jen koukáš na moc akční filmy? Sorry, ale opravdu meleš strašné nesmysly. Jako jasně, vzhledem k tomu, že sem přispíváš, tak už máš bezpečnost narušenou dostatečně na to, aby se spousta šikulů mohla k tobě podívat. Ovšem to s inteligentní domácností nemá nic společného
Jé, díky za osobní ohodnocení … hded si tě zapíšu jako rádkyni číslo jedna … máš špatný den? Jestli ano, tak to ti přeju lepší náladu.
. Jinak vůbec nevím, co je ti do mých příspěvků … snědla jsi knihovnu a internet?
@KalamityJohn pominu-li, že ve valné většině případů jsou ty dvě skupiny prolínají, tak takhle paranoidní programátor nebude mít doma ani internet ![]()
@Nimie píše:
@KalamityJohn pominu-li, že ve valné většině případů jsou ty dvě skupiny prolínají, tak takhle paranoidní programátor nebude mít doma ani internet
IT mne živí přes dvacet let, Digital Asset Manageement a tak podobne. Ty skutečně důležitý věci doma - jako reloading data, návrhy součástek na motorky - mám tužkou na
papíře.
@Anonymní píše:
Me by zajimalo proc ten zasadni negativni postoj?!
Neni fajn byt na vylete s manzelem, zjistit, ze jste zapomneli na DHL co vam neco meli dovest. Pustite ho na zahradu, on slozi balik, zase ho pustite ven. Nebo zahradnici jsou na pozemku a chteji si zajet na svacinu. Tak je pustite, pak zase zavrete…jste na veceri, ze slunecneho dne najednou bourka. Zatahnete z restaurace markyzu, zatahnete venkovni rolety…sedite doma na terase a chcete si rozsvitit jen urcitou cast zahradnich prvku a pritom neprerusovat rozhovor s manzelem a upijet vino…
Jste na vylete, je teplo tak si na urcitou dobu pustite klimatizaci aby se dum vychladil…a vy se vratili a uz to nefoukalo (nemam rada primo pustenou klimu na me)
Mate naladu na romantiku, pustite si predem nadefinovanou hudbu jednim kliknutim v mobilu…
Dobre to byly takove spis srandicky…
Prakticke: jsem doma s ditetem. Dite potrebuje nutne najist/prebalit/oblect…u jednoho z vjezdu ceka necekane moc brzo nakladak se senem a blokuje castecne prujezd silnici…brana je 500m, dite hladove/posr. ne…jednim kliknutim z mobilu otevru vrata a je vyreseno
Nebo jsem uz doma v posteli a zjistim po kontrole kamer, ze jsem nechala rozsviceno hloupe konim ve staji…fakt radeji pres mobil vypnu svetlo nez se obleknout a jit 500m zhasnout…
To me ted jen rychle napadlo. Tech situaci se naskytne hodne a je to prakticka vec ktera usetri hodne casu a hlavne nervu!!
D
Přijde mi že to šetří život. Je krásné zmoknout, je fajn být v kontaktu s lidmi i těmi co přináší balík, nejsem blbá a nezapominam zhasnout u koní. Když dítě potřebuje prebalit tak to udělám hned stejně tak s krmením a oblikanim - není to Simík na kterýho kašlu až je nad ním varovné červené světlo a pak se snažím honem honem všechno zanedbávání napravit.
život se má žít, prožívat a užívat a ne ho mít na dálkové ovládání.
@Lynette píše:
Přijde mi že to šetří život. Je krásné zmoknout, je fajn být v kontaktu s lidmi i těmi co přináší balík, nejsem blbá a nezapominam zhasnout u koní. Když dítě potřebuje prebalit tak to udělám hned stejně tak s krmením a oblikanim - není to Simík na kterýho kašlu až je nad ním varovné červené světlo a pak se snažím honem honem všechno zanedbávání napravit.život se má žít, prožívat a užívat a ne ho mít na dálkové ovládání.
Kdybych já měl padesát tři minuty nazbyt, řekl si malý princ, šel bych docela pomaloučku ke studánce.
@KalamityJohn píše:
IT mne živí přes dvacet let, Digital Asset Manageement a tak podobne. Ty skutečně důležitý věci doma - jako reloading data, návrhy součástek na motorky - mám tužkou na
papíře.
No právě
otázkou je, co to má společného s chytrou domácností. Ten důvod proč to máš tužkou na papíře nejspíš není ten, že máš doma nějaké inteligentní ovládání, ale ten, že víš, že cokoliv co máš i v tom sebeblbějším počítači, který byť jedinkrát byl na internetu, tak není v bezpečí. A o to jde. Lidi plaší kvůli každé rádoby sledovací kauze, ale nikoho většinou ani nenapadne, že na prohlídku jejich bydliště bohatě stačí klidně webka v noťasu nebo mobilu.
Na papire to nemam ze by to chtel nekdo ukrast, ale kdybych to mel nekde v pameti tak uz jsem to musel pokolikaty migrovat. Datovy nosice starnou - fyzicky i moralne - a neni na ne spolehnuti a nez se srat se zalohami, ten papir je jednodussi.
Pocem radio stanice v novy anglii ma data za cca 120 let - cernobily filmy, diapositivy, diskety vsech 4??? rozmeru, zip drives, omega drives. Cd, dvd - data jsou treba neposkozeny, ale ctecky nejsou.
@KalamityJohn píše:
Na papire to nemam ze by to chtel nekdo ukrast, ale kdybych to mel nekde v pameti tak uz jsem to musel pokolikaty migrovat. Datovy nosice starnou - fyzicky i moralne - a neni na ne spolehnuti a nez se srat se zalohami, ten papir je jednodussi.Pocem radio stanice v novy anglii ma data za cca 120 let - cernobily filmy, diapositivy, diskety vsech 4??? rozmeru, zip drives, omega drives. Cd, dvd - data jsou treba neposkozeny, ale ctecky nejsou.
Tak nastavíš to většinou jednou a pak neřešíš… ono když ti ten papír shoří, někdo tě vykrade nebo ho prostě ztratíš, tak to taky není nic moc. Koneckonců stačí aby se na to něco vylilo, byla nekvalitní tužka, papír, cokoliv… Takže pokud jde o zálohy, vše důležité rozhodně nemám jen na papíře, ale mám k tomu většinou 2 - 3 zálohy, na různých nosičích. Kdybych se spoléhala jen na papír, tak půlku věci dávno nemám
CD a DVD doteď nejsou problém, čteček je všude milion. A ano, holt to jednou za delší čas zmigruju, ale mám jistotu. I filmy, fotky, všechno co jde a je to důležité. Ono koneckonců ne vše lze dát na papír. Ale souhlasím s tím, že na techniku není 100% spoleh, takže zároveň toho spoustu mám i na papíře. Ale samotný nestačí, dokud to nemáš v trezoru, který přežije i povodně, požár, atd. (pominu-li velikost takového trezoru), tak se na to nelze spolehnout…
No kdyz vyhoris tak jsou ti ruzny nosice taky nahovno.
Ale ztrata dat v elektronicky podobe je daleko castejsi a pravdepodobnejsi nez pozar.
Jak jsem psal driv. Tyhle hovadiny mne zivej a velice dobre, ale abych si doma na svoje data zakladal database a automatizoval domacnost, na to se muzu… a dvakrat.
A hlasem ovladany cokoliv nebo zarizeni ktery na mne mluvi nebo pipa to uz vubec. V autech elektroniku uznavam a pouzivam na vstrikovani a zapalovani - zbytek jsou zbytecny berlicky pro liny a hloupy.
Muj daily driver je CJ7 rok 86 - karburator jsem nahradil vlastnorucne vytunenym vstrikovanim ale navigaci v tom nemam, staci mi mapa. Jsem staromilnej protoze chci, ne protoze novou techniku nezvladam.
@Lynette to napsala dobre, s tim naprosto souhlasim
@KalamityJohn píše:
papíře.
Dobrý den,
promazala jsem pár urážlivých a OT příspěvků. Prosím vyhněte se vulgaritám, vzájemnému napadání a podobně.
děkuji a přeji krásnou ničím nerušenou sobotu
Diana
@KalamityJohn píše:
No kdyz vyhoris tak jsou ti ruzny nosice taky nahovno.Ale ztrata dat v elektronicky podobe je daleko castejsi a pravdepodobnejsi nez pozar.
Jak jsem psal driv. Tyhle hovadiny mne zivej a velice dobre, ale abych si doma na svoje data zakladal database a automatizoval domacnost, na to se muzu… a dvakrat.
A hlasem ovladany cokoliv nebo zarizeni ktery na mne mluvi nebo pipa to uz vubec. V autech elektroniku uznavam a pouzivam na vstrikovani a zapalovani - zbytek jsou zbytecny berlicky pro liny a hloupy.
Muj daily driver je CJ7 rok 86 - karburator jsem nahradil vlastnorucne vytunenym vstrikovanim ale navigaci v tom nemam, staci mi mapa. Jsem staromilnej protoze chci, ne protoze novou techniku nezvladam.
@Lynette to napsala dobre, s tim naprosto souhlasim
Já ti to neberu, jen dnes už jsi spíš rarita i mezi IT lidma
ale jako jasně, taky jsme měli profesora, co si své zdrojáky tisknul. Ale byla to stará škola a stejně měl i běžné zálohy. Ale prostě opravdu se v praxi téměř nesetkávám s lidmi, kteří by dělali v IT a nebyli nadšenci (ať už v jakémkoliv rozsahu). Těch pár co jsou jsou starší generace vesměs nebo lidi co si špatně zvolili obor a dělají IT kvůli penězům.
Ale jinak co na to říct… za posledních 15 let jsme přišli o dost důležitých věcí na papíře, ale o žádná v digitální podobě. Proto už nemám důvěru a radši si dám tu práci se zálohama. Ale pokud ti to vyhovuje, tak proč ne. Jen nevím co to má společného s inteligentní domácností a s bezpečností přístupu.