Cibulová mast
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cibulová mast
Ahojky, nemáte někdo prosím recept na výrobu cibulové masti? děkuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na bradavice jsem kdysi dostala recept na kožním, nastrouhat cibuli na kaši a obyčejnou bílou křídu, smíchat, aby se vytvořila kašička, která nestéká a pak se vezme leukoplast, vystřihne se v ní otvor na tu bradavici, nalepí se kolem bradavice, aby kůže byla chráněná, na bradavici nakydat kašičku a přelepit leukoplastí tak, aby to nikde nelezlo, nevytékalo a nechat 3 dny, nesmí se namočit. Pak sundat, nohu pořádně umýt a bradavice by měla být mrtvá, zasažená kůže by se měla postupně odrolit, dá se pomoct vydrbáním žínkou.
edit: a vyzkoušeno, funguje
(utekla jsem tehdy před tyčinkou s dusíkem, tak kožařka poradila toto, když se bojím vypálení
)
Příspěvek upraven 06.07.14 v 13:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Losse Taky neporadím, ale když jsem byla malá, měla jsem jednu velkou bradavici na palci na ruce. Nic nepomáhala, tak na radu známého, mi na to babička dala česnek (utřít třeba stroužek). Byl to sice opravdu zážitek, ale bradavici to zlikvidovalo. A taky náplast a vystřihnout jen kolečko na bradavici, aby se nepoleptala i okolní kůže.
Ale cibulová mast by mě teda taky zajímala.
Příspěvek upraven 06.07.14 v 13:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestřenici na bradavici zafungovala smůla ze stromu, měla to taky přelepené, bradavice se „udusila“ a pak sama vypadla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to por nás není.. naštěstí žádnou bradavici nikde nikdo nemáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady…má asi 5 bradaviček na prstech ruky a 3 v obličeji..tak přemýšlím co na ně..zkusím tu křídu s cibulí a homeopatika…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Losse píše:
Ahojky, nemáte někdo prosím recept na výrobu cibulové masti? děkuji…
@Losse píše:
Na bradavičky..
Na bradavice je výborný vlaštovičník…opakovaně se bradavice potírá prýštícím mlékem -má leptavé účinky. Roste hojně podél cest a plotů, na rumištích, v zahradách atd. A nemusí se nic vyrábět - vyzkoušeno! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Losse píše:
@BAZÁREK ANGIE děkuji, teď abych ho ještě poznala, a je to
Poznáš, když rozlomíš ten stonek teče z toho takové mlíčko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak zlikvidovat brasavice
Ráda bych se podělila se svojí zkušeností, jak se mi podařilo zlikvidovat bradavice na ruce.
Na pravé rice se mi udělalo asi 6 bradavic, bylo to velmi nepříjemné, styděla jsem se někomu podat ruku.
Zkoušela jsem různé přípravky přírodní i z lékárny-stálo to docela dost peněz, ale nic mi nepomohlo. Až mi vnučka donesla z drogerie kyselinu mravenčí. Tu jsem začala opatrně nanášet na bradavice(tyčinkou na čištění uší)z počátku každý večer. Na bradavici se udělala černá krusta a kolem to zčervenalo-trochu to bylo bolestivé. Začala jsem kyselinu aplikovat každý druhý den.Ruce jsem si mezitím mazala krémem na ruce nebo domácím sádlem. Vypadalo to jako bych se něčím popálila. Trvalo to asi 2 měsíce. Černé krusty postupně odpadávaly až
se to vypálilo na kořínek bradavice. Potom jsem si začala ruce mazat kalciovou mastí, sádlem nebo krémem na ruce. Kůže se rychle hojila a dnes-už je to skoro rok mám ruce úplně čisté a v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit