Čím čistíte myčku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Hm, já mám zase podobný problém s pračkou. Nesmrdí všechno, většinou jen tmavé
ale taky mě to štve.
Myčku občas vyčistím tabletami k tomu určenými (to už jsi jistě zkoušela).
Když jsem řešila tu pračku, dočetla jsem se, že může pomoct vyměnit hadici, která vede odpadní vodu pryč z přístroje. Může tam být naakumulovaný nějaký smradlavý bordel, který pak je cítit i v pračce - a možná ty máš to stejné s myčkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupím takovou tu lahvičku na čištění myčky a dám program na čištění
a umyju gumy a filtry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Násypu tam kyselinou citronovou a bílý ocet 10 percent, zapnu program a myčka je krásně čistá ![]()
- Citovat
- Upravit
Vyndám všechny filtry, umyju je, vyčistím všechny trysky, omyju špínu, která se usazuje na okrajích myčky nebo v ohybu dveří. A nakonec nechám myčku umýt bez nádobí na vysokou teplotu s tím speciálním čističem. Nic nesmrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je tohle parketa převážně manžela.
Kupuje se a používá pravidelně Finish čistič myčky. Zapne prázdnou myčku s tím čističem a zatím vše ok.
Jestli u vás tohle nestačí. Není problém celkově v odpadu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojdu za přítelem a řeknu mu: Myčka svítí a bliká na mě! Jdi ji srovat ať si nevyskakuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Občas koupím speciální tekutý čistič (DM, Lidl,…), občas naliju k mytí ocet.
@iila Tohle jsem hodně řešila a na tmavé se má ideálně používat jen sypký prášek. Co to dělám, nesmrdí (peru v Jelenovi). Ještě jsem měla problém se zatuchlými ručníky a to jsem někde vyčetla (beztak tady
), že se má sypat soda k praní. Dělám a taky už nesmrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ano, jak někdo píše - odpad. Pokud nepomůže klasické čištění, může být problém v odpadu. Nám se stalo, že se ta kulička, co drží vody, aby nešla zpět, obalila vlasy a prachem a slizem… atd. Běžná věc. Pak přestala fungovat a to pak dělá to, že se odpadová voda „vrací“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše: Více
Aha, je možné ze to bude ono. A kde se ta kulička nachází?
- Citovat
- Upravit
V těch trrubkach, co vedou k myčce i od ní. Ale to bude asi na instalatéra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tekutému čističi přileju velké štamprle octu a pořádně vyčistím všecky záhyby. Taky dovnitř věším deodoranty do myčky a nezavírám ji, nechávám ji trošku pootevřenou. Nezapínám ji denně a pak se sgtalo, že mi poněkud zatouchala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vytáhla a vyčistila jsi filtry a otřela těsnění na dveřích i na myčce?
Existují i čistící tablety, které se dají do normálně naplněné myčky na dno a pusti program na víc stupňů.
Nemyješ jen na nízkou teplotu? Stejně jako pračku tak i myčku je třeba občas dat na vysokou teplotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ale zůstanou v myčce jedovaté látky z pracího prostředku a pak přejdou i na nádobí. To nebude moc zdravý způsob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak a čím čistíte myčku? Potřebovala bych ji vyčistit a asi to dělám blbě. Pořad myčka smrdí a nádobí z toho taky